غذاهای محلی ترکیه
به گزارش بلاگ پو، غذاهای محلی ترکیه را حتما باید امتحان کنید تا بدانید چطور این غذاها راه خود را به سراسر جهان باز نموده اند و چگونه توانسته اند گردشگران سراسر جهان را شیفته خود نمایند. در مطلبی که می خوانید معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی ترکیه ای را به همراه غذاهای خیابانی ترکیه معرفی می کنیم.
غذاهای محلی ترکیه تنوع زیادی دارند؛ اما پیداکردن غذاهای محلی این کشور کار سختی نیست. چراکه مردم ترکیه فرهنگ غذایی خود را تا حد زیادی حفظ نموده اند و تقریبا در تمام شهرهای ترکیه می توانید رستوران هایی که غذای محلی سرو می نمایند را به راحتی پیدا کنید. با کمی نمایدوکاو در فهرست غذاهای محلی ترکیه ای می توان رد پای غذاهای مدیترانه ای، خاورمیانه ، آسیای مرکزی، اروپای شرقی، ارمنی و گرجی را نیز در آنها به خوبی مشاهده کرد. شاید به همین علت است که این غذاها جای خود را در همه نقاط دنیا باز نموده اند و هواداران زیادی بین گردشگران دارند.
- غذاهای معروف ترکیه | استانبول
- انواع غذاهای محلی ترکیه ای
- غذاهای خیابانی ترکیه
سفر به استانبول برای تفریحات تپلخرید بلیط هواپیما
غذاهای معروف ترکیه | استانبول
در ادامه سه نوع غذا را به شما عزیزان معرفی می کنیم که به عنوان معروف ترین غذاهای محلی استانبول شناخته می شوند و سپس با چندمورد از غذاهای خیابانی استانبول آشنا می شوید.
هونکار بِگِندی - کباب بیتی - بورک پاکانگا - غذاهای خیابانی استانبول
هونکار بِگِندی (Hunkar Begendi)
اعتقاد بر این است که هونکار بگندی از غذاهای بومی و اصیل استانبول محسوب می گردد و اولین بار برای همسر ناپلئون سوم تهیه شده است. هونکار بگندی ترکیب گوشت بره، خامه غلیظ شده، شیر و بادمجان است. گوشت بره در قطعه های کوچک مانند خورشت آماده می گردد و برای سرو روی مخلوط بادمجان کبابی که با شیر و پنیر پوره شده است، قرار می گیرد. معمولا از جعفری تازه یا سس گوجه فرنگی برای تزیین این غذا استفاده می نمایند.
کباب بیتی (Beyti Kebab)
بیتی کباب یکی از غذاهای محلی استانبول است که از گوشت بره یا گاو تهیه می گردد. مواد اولیه کباب بیتی عبارتند از: گوشت چرخ نموده، پیاز، تخم مرغ، سیر، زیره، گشنیز، آرد سوخاری، پاپریکا، فلفل سیاه، خمیر لواش و کره. مواد داخل خمیر به صورت لوله ای پیچیده می شوند و به صورت یک حلقه در آمده و بعد از پخت روی آن برش مورب می زنند. همانطور که در تصویر می بینید معمولا بیتی کباب را با برنج یا ماست که در وسط آن قرار می گیرند، سرو می نمایند.
بورک پاکانگا (Pacanga Boregi)
بورک پاکانگا یکی از خوشمزه ترین بورک های ترکی است. مواد داخل این بورک ترکیبی از گوشت گاو نمک سودشده، پنیر و گوجه فرنگی است که با ادویه های محلی مزه دار شده اند. این مواد داخل تکه های خمیر مستطیلی شکل قرار گرفته و سرخ می شوند. پاکانگا معمولا به عنوان پیش غذا سرو می گردد.
غذاهای خیابانی استانبول
یکی از برترین تفریحات استانبول، خیابان گردی، آشناشدن با سبک زندگی مردم و لذت بردن از زیبایی های شهر است. در پرسه زدن ها و گشتن در دل شهر، احتمالا بدتان نمی آید که غذاهای خیابانی استانبول را امتحان کنید تا هم کمی خستگی در کنید و هم یک طعم نو را تجربه نموده باشید. بلال، ساندویچ ماهی، دلمه صدف، سیمیت و کوفته از معروف ترین غذاهای خیابانی استانبول هستند. معمولا در برترین محله های استانبول مثل محله های پررفت وآمد امینونو، میدان تکسیم، پل گالاتا، بی اوغلو، کاراکوی و خیابان استقلال می دانید انواع غذاهای خیابانی استانبول را مزه کنید.
در استانبول کجا غذا بخوریم؟
پاسخ این سوال را در مقاله ای با نام برترین رستوران های استانبول کامل شرح داده ایم.
0 تا 100 نکات کاربردیِ قبل از سفرراهنمای سفر به استانبول
انواع غذاهای محلی ترکیه ای
غذاهای محلی ترکی شامل انواع خوراک، کباب ها و شیرینی جات می شوند که در ادامه چند نمونه از آنها را معرفی می کنیم و درباره هرکدام شرح کوتاهی می دهیم:
کوفته - پیده - دونر کباب - اسکندر کباب - مِنِمِن - بورک - لاهماجون ترکیه - مانتی ترکیه
کوفته (Kofte)
کوفته ترکی غذایی شبیه به کتلت ما ایرانی هاست. ترکیب فوق العاده ای از گوشت چرخ نموده، خرده نان، پیاز، سیر و ادویه های مخصوص که بعد از مخلوط کردن و ورزدادن با دست، در روغن سرخ می گردد و طعم فوق العاده ای دارد. اگر در استانبول هستید، برترین کوفته را در رستوران کوفته جی یوسف می توانید پیدا کنید.
پیده (Pide)
پیده نوعی پیتزای خانگی است. خمیر پیده به صورت یک نان مسطح لوزی شکل با لبه های بالا آمده، شبیه به یک قایق است که داخل آن با مواد گوشتی، سوسیس یا انواع سبزیجات به همراه پنیر پر می گردد و طعم بسیار خوشمزه ای دارد. بسته به نوع و اندازه مواد اولیه استفاده شده برای پخت پیده، می توان هم به عنوان یکی از آیتم های صبحانه از آن استفاده کرد و هم به عنوان یک وعده اصلی. مثلا پیده اسفناج معمولا برای صبحانه مصرف می گردد.
دونر کباب (Doner Kebab)
دونر کباب معروف ترین کباب ترکی است که نمونه های خوبی از آن در رستوران های ترکیه در دسترس است. گوشت دونر کباب را در حجم زیاد به شکل مخروطی به سیخ می کشند. نوع پخت این کباب کمی با کباب های دیگر فرق دارد. به این صورت که سیخ کباب روی پایه ای عمودی و گَردان قرار می گیرد و تا زمان پخت کامل، حرارت می بیند. سپس آشپز با چاقو براده های نازکی از لایه های رویی آن برمی دارد و برای سرو آماده می نماید. دونر کباب را در کنار پیاز با سماق، گوجه و خیار، کاهو، کلم، ترشی و انواع سس سرو می نمایند. در سفر به ترکیه ممکن است در منوی رستوران ها نام دوروم کباب هم به چشمتان بخورد. دوروم کباب همان دونر کباب است که در نان نازکی به نام دوروم (Durum) به همراه گوجه و سبزیجات پیچیده می گردد. در اصل دوروم یک غذای خیابانی است اما در بعضی رستوران ها هم این ساندویچ سرو می گردد.
طرز تهیه دوروم ترکیه (Durum)
مواد اولیه ای که برای تهیه دوروم استفاده می شوند، عبارتند از: گوشت، سیر، آبلیمو، روغن، نمک، فلفل، آویشن، پیاز، فلفل دلمه ای، گوجه و سبزیجات. طرز تهیه دوروم مثل کباب دونر است. اما اگر بخواهید آن را در خانه درست کنید، می توانید گوشت یا مرغ را به قطعات باریک تقسیم کنید و بعد از مزه دار کردن به مدت 3 ساعت آن را درون یخچال بگذارید. سپس مرغ ها را داخل روغن سرخ نموده و با سیر، فلفل دلمه ای و پیازی که از قبل تفت داده اید همراه با پودر آویشن، نمک، فلفل و آبلیمو مخلوط کنید. سپس مواد را به همراه گوجه فرنگی و سبزیجات داخل نان لواش یا نان دوروم بپیچید و نوش جان کنید.
اسکندر کباب (Iskender kebeb)
اسکندر کباب یکی دیگر از غذاهای محلی معروف استانبول است و شباهت زیادی به دونر کباب دارد. اسکندر کباب را با سس گوجه و ماست مخلوط نموده و سرو می نمایند. ترکیب این غذا با نان لواش داغ عالی می گردد.
مِنِمِن (Menemen)
منمن نوعی املت است و مثل تمام املت ها گوجه فرنگی و تخم مرغ اجزای اصلی آن هستند. با این تفاوت که در منمن فلفل نقش مهمی دارد. برای تهیه این غذا پیاز و فلفل تفت داده شده را با گوجه فرنگی می پزند و سپس تخم مرغ را به همراه فلفل قرمز آسیاب شده و جعفری به آن اضافه می نمایند. منمن معمولا برای صبحانه استفاده می گردد.
بورک | غذای محلی ترکیه
بورک شاید شناخته شده ترین غذای محلی در ترکیه باشد. مخصوصا برای ما ایرانی ها. همانطور که می دانید بورک تقریبا شبیه پیراشکی است. خمیری لایه لایه و نازک دارد که با مواد مختلف آن را پر می نمایند. اصالتا بورک یک غذای آسیایی و خاورمیانه ای است. بورک های گوشت، مرغ، سیب زمینی، پنیر و اسفناج در ترکیه عاشقان زیادی دارند و حسابی پرطرفدارند.
لاهماجون ترکیه (Lahmacun)
لاهماجون یکی دیگر از غذاهای محلی ترکیه است. این غذا ظاهرا شبیه به پیتزاست. خمیر آن از آرد، شیر، روغن، مایه خمیر، نمک و فلفل درست می گردد. مواد روی نان هم مخلوطی از گوشت چرخ نموده، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، پیاز، رب گوجه فرنگی، پودر پاپریکا، زیره آسیاب شده، جعفری، نمک و روغن زیتون اند که در کنار هم ترکیب فوق العاده خوشمزه ای را می سازند.
مانتی ترکیه (Manti)
مانتی از آن دسته غذاهایی است که برای پختنش باید ساعت ها وقت و دقت به خرج داد. این غذا از بالشتک های خمیری کوچک که با گوشت بره پر شده اند و در سس شناورند، تشکیل می گردد. اگر طرز تهیه مانتی ترکیه را بخواهید، باید بگوییم: بالشتک های کوچک مانتی بعد از اینکه با مواد گوشتی پر شدند، باید حدود 15 دقیقه در فر قرار بگیرند تا طلایی رنگ شوند و سپس در آب در حال جوش بپزند. بعد از آبکش کردن مانتی های پخته شده، آنها را در ظرف سس گوجه فرنگی می ریزند و روی آن را با ماست (ماست موسیر) تزیین می نمایند. همانطور که احتمالا حدس زده اید؛ مانتی یکی از لذیذترین غذاهای محلی ترکیه است.
غذاهای خیابانی ترکیه
هر کجای ترکیه که باشید در گوشه وکنار خیابان یا لب ساحل، غرفه یا چرخ دستی های فروش غذاهای خیابانی را می بینید. اگر می خواهید معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای خیابانی در ترکیه را بشناسید، همراه ما بمانید. این نکته را نباید فراموش کنید که غذاهای خیابانی معمولا مقرون به صرفه قیمت هستند.
سیمیت - ساندویچ ماهی - کومپیر
سیمیت (Simit)
سیمیت نوعی نان فوق العاده خوشمزه است که با لایه ای از کنجد پوشیده شده و هواداران زیادی دارد.
ساندویچ ماهی (Balik Ekmek)
ساندویچ ماهی را بیشتر در اطراف ساحل می توانید پیدا کنید. برترین مکان هم استانبول زیر پل گالاتاست که ماهیگیران از ساعات اولیه صبح آغاز به ماهیگیری می نمایند و خیلی از آنها بساط جمع وجوری برای کباب کردن ماهی و آماده کردن ساندویچ ماهی برای فروش به مشتریان را دارند. خوردن ماهی کبابی تازه و تماشای چشم انداز زیبای تنگه بسفر حتما تجربه فوق العاده ای خواهد بود.
کومپیر (Kumpir)
یکی دیگر از غذاهای خیابانی ترکیه کومپیر است. کومپیر سیب زمینی پخته شده با پوست است که وسط آن را می شکافند و با چاشنی هایی مثل: زیتون، کره، پنیر، خامه ترش، سس، خوراک لوبیا، سوسیس، ذرت و حتی خوراک گوشت پر می نمایند و می فروشند. مواد پرنماینده داخل سیب زمینی انتخابی است و شما می توانید کومپیر مناسب با ذائقه تان را سفارش دهید.
همه را گفتیم تا بگوییم:
با مطالبی که در این مقاله خواندید، حالا دیگر می دانید که غذای معروف ترکیه چیست؟ و این کشور زیبا به جز دلمه و باقلوا، چه غذاهای محلی معروفی دارد. البته که فهرست غذاهای محلی ترکیه ای آنقدر بلندبالاست که تمام آنها را نتوانستیم در این مقاله بگنجانیم. اما، سعی کردیم فهرستی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی ترکیه را به شما عزیزان معرفی کنیم. شما هم می توانید در تکمیل این اطلاعات در قسمت ثبت دیدگاه ما را همراهی کنید.
منبع: یومگ