خواص لبو پخته در درمان بیماریها

به گزارش بلاگ پو، پیشگیری از بروز سرطان، کم خونی، جزام، یاری به درمان رعشه، ورم معده، یبوست، التهاب مجاری ادرار و درمان سرماخوردگی از خواص لبو پخته است

خواص لبو پخته در درمان بیماریها

در این مقاله از خبرنگاران میخواهیم شما را با خواص لبو پخته آشنا کنیم. به ریشه چغندر قرمز زمانی که پخته میشود لبو می گویند که از آن در فصل سرما بیشتر به عنوان درمان خانگی سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده میشود، اما باید بدانید استفاده از لبو پخته تنها یکی از خواص این ماده غذایی مفید است و لبو از خواص بسیاری در درمان بیماری ها برخوردار است. جالب است بدانید رنگ ارغوانی لبو به دلیل وجود ماده ای ارزشمند به نامبتاسیانین در این گیاه است. بتاسیانین سرشار از مواد آنتی اکسیدان است و از این رو دارای خاصیت ضد سرطانی است. همچنین مصرف لبو پخته به منظور کاهش کلسترول خون مفید است. برای آشنایی با خواص لبو پخته در درمان بیماری ها با ما همراه شوید.

خواص لبو پخته (طبیعت و خواص درمانی)

طبع لبو بر اساس طب سنتی گرم و تر است. بعضی از مهمترین خواص درمانی لبو به توضیح زیر میباشد:

  • لبو سرشار از اسید فولیک و آهن میباشد، از این رو مصرف آن به پیشگیری و درمان کم خونی یاری شایانی میکند.
  • لبو سرشار از مواد آنتی اکسیدان مفید میباشد و مصرف آن برای پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان کولون (سرطان روده عظیم) مفید است.
  • مصرف لبو به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری میکند و برای درمان سرماخوردگی مفید است. همچنین تسکین درد مفاصل و نقرس از دیگر خواص لبو پخته است.
  • آب لبو پخته برای برطرف التهاب مثانه و بیماری های پوست مفید است و فشار خون را تنظیم می نماید.
  • مصرف لبو پخته، نقش به سزایی در کاهش سطح کلسترول خون دارد و بنابراین مصرف آن، فرد را در برابر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی محافظت می نماید.
  • لبو دارای املاح معدنی زیادی همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و گوگرد بوده و یکی از منابع پیشگیری کننده از پوکی استخوان است.
  • آب لبو پخته درمانی مفید برای ورم روده است.
  • از خواص لبو پخته یاری به درمان یبوست است، لبو خاصیت نرم کننده و ملین دارد.
  • مصرف لبو پخته باعث افزایش اشتها میگرد.
  • به دلیل بالا بودن میزان اسید فولیک موجود در لبو پخته، مصرف آن برای زنان باردار بسیار مفید است و از نقایص مادرزادی جنین پیشگیری میکند.
  • درمان بیماری های پوستی، بواسیر، التهاب لثه و یاری به درمان التهاب مجاری ادرار از دیگر خواص لبو پخته است.
  • متخخصان طب سنتی معتقدند مصرف لبو پخته باعث ایجاد آرامش میشود و برای درمان رعشه و پیشگیری از بیماری جزام مفید است.
  • لبو از مواد غذایی است که مصرف آن به دفع سموم و مواد زاید بدن یاری شایانی میکند. ریز مغذی ها، مواد آنتی اکسیدان و رنگدانه های موجود در لبو خاصیت سم زدایی و ضد التهابی دارند.

ارزش غذایی لبو پخته

لبو یا همان ریشه چغندر سرشار از مواد و املاح معدنی، انواع ویتامین ها مانند روتئین، چربی، ویتامینهای آ، ب1، ب2، ب3 و ویتامین ث، مواد ازته، مواد قندی و املاح معدنی چون فسفر، کلسیم و آهن است. همچنین لبو سرشار از ریزمغذی گیاهی به نام بتالین (یکی از انواع رنگدانه های گیاهی قرمز و نارنجی) است که دو نوع از بهترین بتالین های موجود در لبو بتانین و ولگازانتین است.

جدول ارزش غذایی لبو

مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
فیبر 2.8 گرم
کربوهیدرات 9.56 گرم
کلسیم 16 میلی گرم
پروتئین 1.61 گرم
آهن 0.8 میلی گرم
ویتامین ث 4.9 میلی گرم
سدیم 78 میلی گرم
پتاسیم 325 میلی گرم
ویتامین ای 0.04 میلی گرم
ویتامین کا 0.2 میلی گرم
روی 0.35 میلی گرم
منگنز 0.325 میلی گرم
ویتامین آ33 واحد
مس 0/75 میلی گرم
ویتامین ب6 109 میکرو گرم
انرژی 43 کیلو کالری

بهترین نحوه مصرف لبو

بهترین طریقه مصرف لبو بخار پز کردن آن به صورت حلقه های نازک در زمان 15 دقیقه است. همچنین شما میتوانید برای پخت لبو آن را مستقیم بر روی آتش حرارت داده و به صورت کبابی مصرف کنید.

مضرات لبو پخته (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. زیاده روی در مصرف لبو پخته برای معده مضر است و باعث دل پیچه میگردد.
  2. از دیگر عوارض جانبی مصرف لبو تغییر رنگ ادرار است که البته جای نگرانی نداشته و بعد از چند روز از بین میرود، لیکن توجه داشته باشید که بعد از مصرف لبو پخته از انجام آزمایشات ادرار خوددری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو خوشمزه و قرمز در خانه بدون تغییر رنگ

ایپتن

ایپتن | آخرین اخبار و مقالات گردشگری

مجله توسعه دهنده

مجله توسعه دهنده | مجله تکنولوژی و علوم رایانه
منبع: setare.com
انتشار: 10 مرداد 1400 بروزرسانی: 10 مرداد 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 40133

به "خواص لبو پخته در درمان بیماریها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص لبو پخته در درمان بیماریها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید