درباره آجیل ومغزها

به گزارش بلاگ پو، براساس شواهد میوه های مغزدار از 10000 سال قبل از میلاد مسیح به اسم مبنع غذایی انسان بوده اند. این میوه ها حاوی مواد مغذی و ارزشمندی هستند که در حفظ و سلامت بدن نقش دارند. امروزه بیش از 25 نوع از آنها در سراسر جهان می روید. این گروه از مواد غذایی سرشار از پروتئین، مواد معدنی و بسیاری از ریزمغذی ها می باشند. بر

درباره آجیل ومغزها

درباره آجیل ومغزها

نویسنده: مینا میران

براساس شواهد میوه های مغزدار از 10000 سال قبل از میلاد مسیح به اسم مبنع غذایی انسان بوده اند. این میوه ها حاوی مواد مغذی و ارزشمندی هستند که در حفظ و سلامت بدن نقش دارند. امروزه بیش از 25 نوع از آنها در سراسر دنیا می روید. این گروه از مواد غذایی سرشار از پروتئین، مواد معدنی و بسیاری از ریزمغذی ها می باشند. بر اساس آخرین پژوهش ها، افرادی که روزانه 42/5 گرم خشکبار در روز مصرف می نمایند، بیماری های قلبی و عروقی در آنها کاهش می یابد. بعلاوه در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی دارند. پژوهشگران اظهار داشتند، مصرف روزانه یک مکمل غذایی حاوی 200 میکروگرم سلنیوم، سرطان پروستات، ریه و روده را حدود 50 درصد کاهش می دهد و از اندازه ابتلا و پیشرفت سرطان سینه در زنان جلوگیری می نماید. آنها بعلاوه اظهار داشتند، افرادی که میوه های مغزدار را در برنامه غذایی خود گنجانده اند، دوتا سه سال بیشتر عمر می نمایند. خشکبار سرشار از اسیدهای چرب لینولنیک و لینولئیک است که برای رشد فیزیکی و فکری ضروری است و به علت داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع، کلسترول خون را بالا نمی برد. فسفر و کلسیم موجود در خشکبار به ساخت استخوان و دندان و مهمیم آن به تعادل و عملکرد ماهیچه ها و اعصاب یاری می نماید. خشکبار سرشار از چربی و پروتئین می باشد، به همین علت احساس سیری طولانی مدتی به شخص دست می دهد و دیرتر گرسنه می شود.

در ذیل به بعضی خواص میوه های مغزدار اشاره شده است.

پسته:

در سال 1737 میلادی به وسیله شخصی به نام لینه نامگذاری شده است. ایران هم یکی از فراوری نمایندگان مطرح پسته در دنیا می باشد. پسته منبعی غنی از مواد معدنی و ویتامین هاست و به علت خواص بسیار بالایی که دارد، مصرف آن چهار تا پنج بار در هفته توصیه می شود. پسته سرشار از کلسیم و فسفر است که به ساخت و استحکام دندان و استخوان یاری می نماید. روی موجود در پسته نقش بسزایی در رشد سلول ها و بافت بدن دارد، مس آن به ساخت آنزیم ها در بدن یاری می نماید. منگنز برای ساخت اسکلت و مهمیم برای 300 نوع واکنش بیوشیمایی در بدن ضروری است. طی تحقیقی که در سال 2003 میلادی به وسیله سازمان غدا و داروی آمریکا (FDA) انجام شد، نشان داد بر روی گروهی از افرادی که به مدت سه هفته به طور منظم چهار تا پنج بار در هفته هر بار حدود 28 گرم پسته مصرف نموده بودند، نتیجه آن کاهش کلسترول مضر (LDL) بود. پسته سرشار از آهن است و برای افرادی که از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج می برند، بسیار مفید می باشد. پسته بعلاوه برای تقویت حافظه و فکر توصیه می شود. پسته منبعی غنی از آرژنین است. این اسید آمینه به ساخت نیتریک اسید یاری می نماید که وظیفه آن جلوگیری از تصلب شرائین می باشد. کاروتنوئید و اگزانتین موجود در پسته مانع از بیماری های چشم می شوند.

این میوه دارای ویتامین A بوده و بالاترین میزان فیبر را هم دارد. پروتئین آن گیاهی و منبع خوبی برای افراد گیاهخوار است. البته چون کالری آن بالا است، درمصرف آن باید اعتدال را رعایت کرد. حتی پوست پسته هم مفید است. و به کاهش اسهال و تقویت معده یاری می نماید. برای خوشبو کردن دهان و تقویت لثه ها پوست تازه شسته را جویده و مدتی در دهان نگاه دارید.

1 اونس پسته (28 گرم):

کارلی: 160/ چربی کل: 13/ ترانس./ کلسترول. پتاسیم: 295 mg/ پروتئین: 6گرم / فیبر: 3 گرم کربوهیدارات: 8 گرم

بادام:

بادام سرشار از مواد معدنی مورد احتیاج بدن است که اغلب به صورت خام یا بوداده استفاده می شود. افرادی که به بادام آلرژی دارند، باید میزان کمتری از آن را مصرف نمایند. مواد معدنی بادام شامل کلسیم، پتاسیم، مهمیم و منگنز می باشد که برای سلامت استخوان ها بسیار مفید هستند. بادام سرشار از ویتامین E است که نقش آنتی اکسیدانی دارد و احتمال ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش می دهد. پسته و بادام بالاترین میزان پروتئین را در میان خشکبار دارند. بعلاوه مصرف منظم بادام احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد. در اگوست 2003 پژوهشگران تحقیقی بر روی ارتباط مصرف بادام و کلسترول انجام دادند که نتایج آن نشان داد افرادی که 28 گرم بادام در هرروز مصرف می نمایند، LDL یا کلسترول مضر آنها 4/4 درصد پایین تر از افراد دیگر است و بعلاوه گروه دیگر که بادام را به میزان دو برابر این افراد مصرف کردند LDL آنها بیشتر از این میزان کاهش یافت.

کره بادام هم یک غذای سالم و سرشار از انرژی است که می توان با آن و نان تست یک ساندویچ لذیذ تهیه کرد.

1 اونس بادام (28گرم):

کالری: 170/ چربی کل: 15/ ترانس 0/ کلسترول 0/ پتاسیم: 210mg / فیبر: 3گرم / پروتئین: 6گرم/ کربوهیدرات: 5گرم

بادام زمینی:

زادگاه اولیه بادام زمینی برزیل است. روغن آن به نام آراشید در طباخی و صنعت کاربرد فراوان دارد. بادام زمینی یک میان وعده غذایی بسیار مناسب است که به کاهش وزن یاری می نماید. بادام زمینی منبعی غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، سرشار از پروتئین و دارای ریزمغذی هایی نظیر مهمیم، پتاسیم، فسفر، مس، ویتامین B2 و نیاسین است. روغن بادام زمینی یک منبع غنی از ویتامین E است که نقش آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد. پژوهشگران کانادایی دریافته اند افراد مبتلا به کلسترول بالا چنانچه روزانه 30 گرم بادام مصرف نمایند، اندازه کلسترول مضر آنها 4 درصد کاهش می یابد. در نوامبر سال 2002 پژوهشی در خصوص ارتباط مصرف بادام زمینی و دیابت صورت گرفت که نشان داد مصرف پنج بار یا بیشتر در هفته هر بار به میزان 28 گرم، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را در زنان کاهش می دهد. کره بادام زمینی در سال 1800 میلادی به بازار آمد که برای تامین کلسیم و آهن گیاهخواران مفید است. زنانی که 8 قاشق غذا خوری روغن کره را در هفته مصرف می نمایند، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در آنها به میزان 20 درصد کاهش می یابد. مصرف 28 گرم بادام زمینی حدود 10 درصد از احتیاج روزانه فولات و ویتامین B و 20 درصد از نیاسین را تامین می نماید. بعلاوه به علت داشتن امگا 3، برای حفظ سلامت و نرمی پوست مفید است.

1 اونس بادام زمینی (28 گرم):

کالری: 170/ چربی: 14 گرم/ ترانس 0/ پروتئین: 7 گرم/ کلسترول 0/ پتاسیم: mg190/ کربوهیدرات : 6 گرم فیبر: 2گرم

گردو:

برترین گردوی دنیا معروف به گردوی ایرانی است که یکی از برترین منابع پروتین گیاهی می باشد. گردو و بادام زمینی هر دو نقش ویژه ای در کاهش LDL (کلسترول بد) دارند. گردو منبع غنی از چربی، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین B، مهمیم و آنتی اکسیدان از قبیل ویتامین E است. گردوی تازه سرشار از ویتامین C و منبعی غنی از امگا 3 می باشد که از اگزما، آسم و رماتیسم جلوگیری می نماید. بعلاوه سرشار از اسیدهای چرب ضروری می باشد که بدن قادر به ساخت آنها نیست. گردو سرشار از ALA (آلفا لینولنیک اسید) است که در جلوگیری از سرطان، دیابت، فشار خون بالا، سکته مغزی بسیار موثر است. درطب سنتی چینی برای تخفیف التهاب و یاری در بهبود سرفه و التهاب زانو استفاده می شود. گیاه شناسان غربی به طور سنتی برگ گردو را در آلودگی انگلی روده به کار می برند.

1 اونس گردو (28 گرم):

کالری 190/ چربی 18 گرم/ ترانس 0/ کلسترول 0/ پتاسیم 125mg/ کربوهیدرات 4 گرم/ فیبر 2 گرم پروتئین 4 گرم

فندق:

فندق، بومی اروپا وآسیای صغیر می باشد که از دیرباز در ایران کشت می شده است. در سال 1629 به وسیله شیپ منت به آمریکا برده شد. فندق حاوی مواد مغذی، غنی از اسیدهای آمینه، و ویتامین E است. میزان اسید لینولئیک در فندق تازه بیشتر است . برای جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی مصرف آن توصیه می شود. در سال 1996 طی مطاله ای زنانی که به طور منظم چهار بار در هفته از فندق استفاده نموده بودند؛ خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آنها به اندازه قابل توجهی کاهش یافت. افزون بر این، ویتامین B6 و تیامین هم به طور قابل توجهی در آن یافت می شود.

بعلاوه به علت اینکه خشکبار سرشار از فولات است، مانع از ابتلا به انواع سرطان و آلزایمر و افسردگی می شود.

ا اونس فندق (28گرم):

کالری: 180/ چربی: 18گرم/ ترانس 0/ کلسترول 0/ پتاسیم: 210mg/ کربوهیدرات: 5 گرم/ فیبر: 3 گرم پروتئین: 4 گرم

سخن آخر:

در سال 2003 میلادی، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اظهار داشت که چند نوع خشکبار، مانند بادام زمینی، فندق، پسته و گردو، در هر 50گرم فقط 3 گرم اسید چرب اشباع دارند و به این علت مصرف آنها موجب کاهش بیماری های قلبی و عروقی می شود. مصرف خشکبار به علت کالری بالایی که دارند، باعث اضافه وزن می شود و بهتر است جایگزین خوراکی های فاقد ارزش غذایی با کالری بالا شود. بعلاوه، می توان به جای پنیر و گوشت در بعضی سالادها از آنها استفاده کرد.

منبع:دنیای سلامت 54

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: راسخون
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 54370

به "درباره آجیل ومغزها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره آجیل ومغزها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید