درباره خواص کاموت بیشتر بدانیم

به گزارش بلاگ پو، تبیان/ کاموت یا گندم خراسان غله ای است که سال ها پیش در آفریقا کشت می شد. بعضی منشا آن را مصر و بعضی دیگر ایران می دانند که تدریجاً راه به سمت رژیم غذایی اروپا باز نموده است. گندم کاموت فواید زیادی برای سلامتی دارد و دارای مواد مغذی قابل توجهی است. بنابراین انتخاب بسیار خوبی برای جایگزین کردن گندم می تواند باشد.

درباره خواص کاموت بیشتر بدانیم

لازم به یادآوری است که عقیده کارشناسان درباره مصرف خیلی از غلات، طی سال های اخیر تغییر نموده است. آن ها بعضی از مواد غذایی مانند گندم را دیگر یک انتخاب خوب غذایی نمی دانند چون به میزان زیادی تصفیه می گردد. در عوض به مصرف انواع غلات کامل که دارای قند افزوده نیستند توصیه شده است مانند کاموت که شهرت زیادی پیدا نموده است.

تفاوت میان کاموت و گندم معمولی

کاموت و گندم معمولی دارای یک سری موارد مصرف مشترک هستند، هر دو می توانند عنصر اصلی پاستا باشند؛ اما تفاوت میان این دو غله قابل توجه است. از همه مهم تر اینکه کاموت یا گندم خراسان، غله ای بسیار عظیم تر است اما هضم بسیار راحت تری دارد.

یکی از تفاوت های اصلی میان گندم معمولی و کاموت این است که کاموت دارای پروتئین بیشتری است؛ هر 100 گرم کاموت نپخته، 15 گرم پروتئین دارد. یادتان باشد که پروتئین برای سلامت و قدرت عضلات لازم است.

از نظر کربوهیدرات ها، گندم معمولی و گندم خراسان تفاوت قابل توجهی ندارند. البته کاموت دارای شاخص گلیسمی کمتری است. یادآوری می کنیم که گندم معمولی اغلب به صورت بسیار فرآوری شده مصرف می گردد که برای سطح قند خون خوب نیست.

خواص کاموت برای سلامتی

کاموت در کنار ریزمغذی هایی که دارد دارای زینک (روی) قابل توجهی نیز هست. این ماده معدنی می تواند فراوری تستوسترون را در مردان تنظیم کند و عملکرد بهتر سیستم ایمنی را به همراه دارد. دریافت دوز مناسبی از زینک در رژیم غذایی روزانه، ریسک ابتلا به بیماری های عفونی را کم خواهد نمود

انرژی بخش است

کربوهیدرات ها برای بدن لازم اند، خصوصاً در رژیم غذایی یک ورزشکار. کربوهیدرات ها می توانند انرژی لازم برای آغاز سوخت و ساز غیرهوازی را تأمین نمایند.

در خصوص افرادی که تحرک چندانی ندارند، کربوهیدرات ها کمتر مورد احتیاجند؛ اما باز هم شما می توانید آن ها را وارد رژیم غذایی خود کنید بدون اینکه آسیبی به سلامتی خود بزنید. شما باید بدانید به چه اندازه کربوهیدرات احتیاج دارید و انواعی را انتخاب کنید که دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند.

به سلامت روده ها یاری می نماید

کاموت بابت فیبر زیاد و باکیفیتی که دارد مورد توجه است. فیبر برای سلامت روده ها لازم است. این ماده غذایی می تواند جلوی یبوست را بگیرد و همین طور احتمال سرطان کولون را کاهش دهد.

شما باید هم فیبر محلول و هم فیبر غیرمحلول را در رژیم غذایی خود بگنجانید. کاموت منبع خوبی از فیبر غیرمحلول است، بنابراین می تواند فیبرهایی را که از دیگر غلات دریافت می کنید تکمیل نماید، مثلاً جو دوسر که دارای بتاگلوکان است.

یک آنتی اکسیدان است

ظرفیت آنتی اکسیدانی کاموت یا گندم خراسان به محتوای منگنز و سلنیوم آن مربوط می گردد. همان طور که می دانید آنتی اکسیدان ها می توانند جلوی تشکیل رادیکال های آزاد را بگیرند. در واقع دریافت آنتی اکسیدان خوب و کافی به معنی کاهش احتمال ابتلا بیماری های مختلف مثلاً بیماری های کبدی است.

کلسترول را کنترل می نماید

می دانید که رژیم غذایی دارای تأثیر محدودی بر سطح کلسترول خون است؛ اما این واقعیت هم وجود دارد که فیبر، از جنبه اصلاح پروفایل لیپیدی خون شما نقش دارد. کاموت می تواند از کلسترول تام خونتان بکاهد، هر چند این کاهش چندان زیاد نیست.

از قلم نیاندازید که پایین نگه داشتن سطح کلسترول خون نیز برای سلامتی خوب نیست. امروزه علم این باور را رد نموده که پروفایل لیپید به تنهایی یک شاخص خوب برای بیماری های قلبی و عروقی است، مگر اینکه شما دارای لیپوپروتئین بسیار زیادی باشید.

برای سلامت استخوان هایتان مفید است

100 گرم کاموت نپخته تقریباً 135 میلی گرم منیزیم دارد. این ماده معدنی برای حفظ استحکام استخوان ها و جلوگیری از آغاز اولیه پوکی استخوان لازم است.

به بهبود عملکرد سیستم ایمنی یاری می نماید

کاموت در کنار ریزمغذی هایی که دارد دارای زینک (روی) قابل توجهی نیز هست. این ماده معدنی می تواند فراوری تستوسترون را در مردان تنظیم کند و عملکرد بهتر سیستم ایمنی را به همراه دارد. دریافت دوز مناسبی از زینک در رژیم غذایی روزانه، ریسک ابتلا به بیماری های عفونی را کم خواهد نمود؛ اما علی رغم این فواید باید یادتان باشد که کاموت دارای گلوتن است. بنابراین برای افرادی که بیماری سلیاک دارند، به گلوتن حساسیت دارند یا دچار عدم تحمل گلوتن هستند مناسب نمی باشد، درست مانند گندم معمولی. با این وجود توصیه نمی گردد که گلوتن را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید مگر اینکه پزشک این کار را از شما خواسته باشد.

چگونه از کاموت در غذاها استفاده کنیم؟

شما می توانید از کاموت مانند غلات دیگر در انواع غذاها بهره ببرید. مثلاً آن را در آب بپزید. حتماً قبلاً از پختن کاموت آن را بشویید. بعد از پختن کاموت طبق دستورالعمل ذکر شده روی بسته بندی، دانه های کاموت نرم شده و آماده هستند تا از آن ها در کنار غذا یا در سالادتان بهره ببرید. همچنین می توانید کاموت را به صورت آرد برای درست کردن پاستا یا نان تهیه کنید. یکی از بهترین روش های استفاده از آن به صورت انواع سوپ و آش می باشد.

کاموت یک غله در حال معروف شدن

کاموت به خاطر خواص و ویژگی هایی که دارد در کشورهای اروپایی در حال کسب شهرت است. مصرف مداوم کاموت برای سلامتی مفید است و این خواص در مقایسه با خواص گندم معمولی که بسیار تصفیه می گردد چشمگیرترند.

همچنین کاموت این امتیاز را دارد که بسیار راحت آماده خوردن می گردد. شما می توانید کاموت را همراه با هر غذای پروتئینی مصرف کنید، درست مانند برنج یا کینوآ. در ضمنً کاموت با سبزیجات نیز به خوبی ترکیب می گردد. پیشنهاد می کنیم مصرف این غله مفید را آغاز کنید و همواره آن را در رژیم غذایی خود داشته باشید!

منبع: همگردی
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 31 تیر 1404 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 42146

به "درباره خواص کاموت بیشتر بدانیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره خواص کاموت بیشتر بدانیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید