دلهره زیر سقف خانه های خشتی و گلی، به اسم روستائیان به کام شهری ها

به گزارش بلاگ پو، خبرنگاران، گروه استان ها: مسئولان و مدیران خراسان جنوبی در جلسات مختلف و متعددی سخن از ضرورت نگهداشت جمعیت در مناطق روستایی و به ویژه روستاهای مرزی می زنند و بر نقش این مسئله مهم بر امنیت استان تأکید دارند.

دلهره زیر سقف خانه های خشتی و گلی، به اسم روستائیان به کام شهری ها

اما وقتی پای درددل روستایی می نشینیم، او برای ادامه زندگی در روستا نیازهای متعدد و مختلفی چون تأمین آب، اشتغال و جاده را مطرح می نماید که بی شک یک خواسته طبیعی و به حق است.

از مهمترین نیازها و خواسته های به حق روستائیان خراسان جنوبی مسکن مستحکم و استاندارد است چرا که زلزله های متعدد در منطقه به همه اهالی خراسان جنوبی و روستائیان آن ثابت نموده که زندگی در خانه های خشت و گلی هیچ امنیتی ندارد.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی در شورای مسکن استان که چند روز پیش با حضور قائم مقام وزیر برگزار گردید، اعلام کرد: متأسفانه حدود 41 درصد خانه های روستایی خراسان جنوبی از استحکام لازم برخوردار نیستند.

استحکام نداشتن 41 درصد از خانه های روستایی به این معنا است که در صورت وقوع یک زلزله5-6 ریشتری در مناطق روستایی استان باید شاهد یک فاجعه انسانی باشیم و از این منظر قبل از خطر باید راه حل کرد.

اما در این میان نظر روستائیان و کسانی که با دریافت تسهیلات توانسته اند در مناطق روستایی خانه ای بنا نمایند، حائز اهمیت است.

حسین بهمنی که با دریافت تسهیلات توانسته در روستای امیرآباد خانه بسازد، اظهار کرد: من با دریافت تسهیلات ساخت مسکن روستایی توانستم با همکاری یکی از اقوام خانه ای بسازم که بدون این تسهیلات ساخت خانه برای من مقدور نبود.

وی با اشاره به اینکه برای دریافت اولین قسط از تسهیلات، باید زمین مورد نظر را برای ساخت تا اندازه ای آماده نموده و هزینه هایی را متقبل می شدیم، اعلام کرد: همین مقدار هزینه نیز برای بعضی از افراد مقدور نیست و زیر بار بدهی از دوست و آشنا می روند.

روستائیان درآمدی برای بازپرداخت تسهیلات ندارند

بهمنی ادامه داد: متولیان باید به این امر توجه داشته باشند که تسهیلات ساخت مسکن روستایی را به ضعیف ترین قشر جامعه از منظر مالی می دهند چرا که با توجه به خشکسالی های متعدد روستائیان درآمد خاصی ندارند.

وی با اشاره به افزایش قیمت تیرآهن، میلگرد، آجر و سنگ از ابتدای سال جاری، یادآور شد: این افزایش قیمت ها نشان از ضرورت افزایش مبلغ تسهیلات مسکن به ویژه در مناطق روستایی دارد.

عصمت معتمدی نیز که خانواده اش قصد ساخت خانه در یکی از روستاهای خراسان جنوبی را داشته اند، اظهار کرد: تسهیلات مسکن روستایی یک جا پرداخت نمی گردد بلکه برای دریافت اولین قسط باید زمین را تا مرحله فونداسیون پیش ببریم که هزینه های میلیونی در بردارد.

وی اعلام کرد: باید به این نکته توجه کرد که آیا روستایی توان مالی پیش بردن زمین برای ساخته خانه تا مرحله پرداخت اولین قسط تسهیلات را دارد یا خیر که معمولا اکثر روستائیان چنین درآمدی را ندارند.

بهره مندی شهری ها از تسهیلات مسکن روستایی برای ساخت تفرجگاه

معتمدی با بیان اینکه نتیجه چنین وضعیتی دریافت تسهیلات توسط اهالی شهر و ساخت خانه در روستا شده است، ادامه داد: اهالی شهر نیز از این خانه ها به عنوان تفرجگاه استفاده نموده ولی روستایی در همان خانه غیر مستحکم خود زندگی می نماید.

علی اصغر آسمانی مقدم، مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی نیز در گفت وگو با خبرنگاران اعلام کرد: طبق آخرین آمار در خراسان جنوبی حدود 315 هزار و 70 نفر در مناطق روستایی خراسان جنوبی زندگی می نمایند.

وی با اشاره به وجود سه هزار و 560 آبادی در خراسان جنوبی گفت: هزار و 752 آبادی خراسان جنوبی دارای سکنه و هزار و 808 آبادی خالی از سکنه است که از تعداد آبادی دارای سکنه 918 آبادی بالای 20 خانوار و بقیه کمتر از 20 خانوار جمعیت دارند.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی اظهار کرد: حدود 44.5 درصد واحدهای مسکونی روستایی خراسان جنوبی دارای استحکام و مقاومت لازم هستند و 41درصد فاقد استحکام لازم بوده و از خشت و گل ساخته شده اند.

آسمانی مقدم اعلام کرد: حدود 14.5 درصد از خانه های روستایی نیز تا اندازه ای از استحکام برخوردار بوده و در برابر حوادثی چون زلزله های کم ریشتر مقاوم اند.

تسهیلات 20 میلیونی با بازپرداخت 15 ساله برای مسکن روستایی

وی با اشاره به ضرورت نوسازی و استحکام بخشی خانه های روستایی و ساخت مسکن مقام در روستاها گفت: در این راستا سالیانه هر تعداد از مردم که مراجعه نمایند به آنان تسهیلات 25 میلیونی با بازپرداخت 15 ساله داده می گردد.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه تسهیلات را به طور معمول در سه قسط و در صورت ناتوانی مالی فرد در چهار و پنج قسط پرداخت می کنیم، اظهار کرد: به محض اینکه فرد پی کنی ساختمان را انجام داد، اولین قسط پرداخت می گردد.

آسمانی با بیان اینکه درست است که برای دریافت اولین قسط از تسهیلات باید زمین را تا اندازه ای آماده نمایند، ادامه داد: این مسئله را به گونه ای پیگیری می کنیم که فرد متحمل هزینه بالایی نگردد.

هر سرمایه گذاری که چراغ روستا را روشن نگه دارد یک اتفاق مثبت است

وی اضافه نمود: اینکه بعضی از افراد شهری با دریافت تسهیلات در روستا خانه ساخته و به عنوان تفرجگاه استفاده می نمایند را باید به فال نیک گرفت چرا که سرمایه گذاری در روستا به هر نوع چراغ آن آبادی را روشن نگه می دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: باز هم در راستای یاری به خانه سازی روستائیان، اگر یک روستائی خانه غیر مستحکم خود را تخریب و تمایل به بنای خانه در همان محل داشته باشد علاوه بر تسهیلات 25 میلیونی، حدود پنج میلیون وام بلاعوض نیز به او می دهیم.

آسمانی مقدم در زمینه افزایش تسهیلات وام مسکن روستایی نیز یادآور شد: افزایش مبلغ تسهیلات در اختیار استان نیست و هر ساله شورای پول و اعتبار در این زمینه تصمیم گیری می نماید.

70درصد پهنه خراسان جنوبی روی خط زلزله

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی چندی پیش در گفتگویی با مهر، اظهارنموده بود: در بین چهار مرحله مدیریت، بحران، پیشگیری مهمترین رکن مدیریت بحران است و از طرفی با توجه اینکه خراسان جنوبی یکی از زلزله خیز ترین استان های کشور است خانه های روستایی نیازمند مقاوم سازی است.

سید ابوالحسن میرجلیلی عنوان نمود: در خراسان جنوبی هر10سال بصورت میانگین یک زلزله بالای شش ریشتر رخ می دهد که روستاهای خراسان جنوبی به دلیل وسعت زیاد استان تحت تاثیر شدید این زلزله ها قرار می گیردند.

وی افزود: بهترین راه کاهش آسیب های زیان بار ناشی از زلزله پیگیری و اجرای طرح های کاهش اثرات این زلزله ها است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفته بود: در مورد اجرای طرح مقاوم سازی روستایی که از سال 84 ابلاغ شده اقدمات بسیار مناسبی در روستاهای خراسان جنوبی در بحث مقاوم سازی مساکن اجرا شده است.

میرجلیلی گفت: بالغ بر 70 درصد پهنه سرزمینی خراسان جنوبی روی خط زلزله واقع شده است.

عدم توانایی روستائیان در پرداخت اقساط مهمترین عامل بی توجهی به مقاوم سازی

وی با اشاره به عدم استقبال روستائیان خراسان جنوبی از طرح مقاوم سازی واحد های روستایی گفت: یکی از مسائل اساسی در این زمینه عدم توانایی روستائیان خراسان جنوبی در بازپرداخت تسهیلات است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی عدم فرهنگ سازی و نداشتن مستندات لازم از سوی روستائیان را از عوامل کاهش استقبال روستائیان دانسته و گفته است: در مسئله مقاوم سازی روستائیان نباید به دنبال خانه های وسیع و فاقد استحکام باشند بلکه باید اقدام به ساخت خانه کوچک اما مستحکم نمایند.

هر چند اتفاقات مثبتی در 40 سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه ساخت خانه و مسکن در روستاها اجرا شده است ولی در ادامه جهت نباید بگذاریم که استحکام بخشی به خانه های خشت و گلی روستائیان تحت تأثیر افزایش قیمت آجر و تیرآهن و دیر پرداخت شدن اقساط تسهیلات قرار گیرد.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

thailandro.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 4001

به "دلهره زیر سقف خانه های خشتی و گلی، به اسم روستائیان به کام شهری ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلهره زیر سقف خانه های خشتی و گلی، به اسم روستائیان به کام شهری ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید