ذهن آگاهی چیست و چگونه می توان مایند فول بود؟

به گزارش بلاگ پو، ذهن آگاهی به زبان ساده زیستن در زمان حال و پذیرش کامل هرآنچه که در این لحظه خارق العاده وجود دارد، است. ذهن آگاهی مراحلی دارد که در این مقاله اصول مبتدی و بعضی تمرینات ساده از نظر صاحب نظران این حوزه آنالیز شده است.

ذهن آگاهی چیست و چگونه می توان مایند فول بود؟

خبرنگاران | سرویس روانشناسی - گذشته، گذشته است و نمی توان آن را تغییر داد. آینده نیز هنوز نیامده و کاملا ناشناخته است. زمان حال، یعنی لحظه ای که در آن قرار دارید، تنها لحظه ای است که در اختیار شماست. ذهن مطلعی یا مایندفولنس (mind-fulness) یعنی توجه هدفمند (عمدی)، در زمان حال و با ویژگی هایی همچون احساس همدردی، کنجکاوی و پذیرش. به کمک مایندفولنس، کشف خواهید کرد که چطور به جای حسرت خوردن برای گذشته و نگرانی برای آینده، در زمان حال زندگی کنید و از آن لذت ببرید.

با انجام روزانه مایندفولنس مدیتیشن، از چند دقیقه گرفته تا چند ساعت، می توانید ذهن مطلعی را در وجود خود توسعه دهید و به آن عمق بیشتری ببخشید. در این مطلب قصد داریم ذهن مطلعی را به طور کامل معرفی کنیم. در این سفر جذاب با ما همراه باشید.

معنای ذهن مطلعی

ذهن مطلعی ریشه در عهد باستان دارد و می توان آن را در فرهنگ های غربی و شرقی یافت. ذهن مطلعی ترجمه کلمه هندی ساتی است؛ به معنای مطلعی، توجه و یادآوری.

مطلعی: مطلعی یکی از ویژگی های انسان است که باعث می گردد از آنچه در اطرافتان می گذرد با خبر باشید. بدون مطلعی، گویی هیچ چیز پیرامونتان وجود ندارد.

توجه: توجه در واقع نوعی مطلعی متمرکز است؛ آموزش ذهن مطلعی توانایی تغییر کانون توجه و حفظ کردن آن روی هر موضوعی به نحوی که می پسندید را در شما تقویت می نماید.

بیشتر بدانید: افزایش تمرکز؛ 7 راه چاره برای تقویت نیروی ذهنی

یادآوری:یادآوری در مایندفولنس یعنی همواره به یاد داشته باشید توجه خود را لحظه به لحظه به تجربه های خود معطوف کنید. ذهن مطلع بودن به آسانی فراموش می گردد. در اصل، واژه Remember (به یاد آوردن) از پیشوند Re به معنای دوباره و کلمه memorari به معنای در اندیشه بودن گرفته شده است.

ده تمرین ساده برای رسیدن به ذهن مطلعی

مایندفولنس شما را هدایت می نماید تا طوری زندگی کنید که افکار، اعمال، و احساستان با هم هماهنگ و همسو باشند. به کمک ذهن مطلعی در خواهید یافت که چگونه لحظه کنونی را به لحظه ای بهتر برای زیستن تبدیل کنید، زیرا زمان حال تنها جایی است که می توانید در آن خلق کنید، تصمیم بگیرید، گوش فرادهید، تفکر کنید، لبخند بزنید، کاری انجام دهید و زندگی کنید.

در ادامه این مطلب به تمریناتی ساده اشاره می کنیم تا در زندگی روزمره تان ذهن مطلعی را تمرین کنید و به مرور زمان بتوانید به سطوح عمیق تر مدیتیشن مایندفولنس برسید.

1- از دست مخالف بهره ببرید

هر روز برای انجام کار های روزمره از دست مخالف خود بهره ببرید (اگر راست دست هستید از دست چپ بهره ببرید و برعکس). این کار ها می تواند شامل غذا خوردن، شانه کردن مو و مسواک زدن باشد.

2- هیچ اثری باقی نگذارید

یکی از اتاق های خانه را انتخاب کنید و به مدت یک هفته سعی کنید پس از استفاده از آن فضا هیچ اثری از خود باقی نگذارید. حمام یا آشپزخانه برای بیشتر افراد مناسب است. هرگاه در آن اتاق کاری انجام دادید مثلا غذا پختید، طوری آن فضا را تمیز کنید که هیچ اثری از حضور شما دیده نگردد. این اولین تمرین برای باقی نگذاشتن رد پاست. سپس تمرین کنید که فضا را بهتر از وقتی که وارد آن شده اید ترک کنید.

3- کلمات پرنماینده را حذف کنید

حواستان به استفاده از کلمات پر نماینده باشد و سعی کنید آن ها را در صحبت کردن خود حذف کنید. پر نماینده ها کلماتی هستند که معنی خاصی را به آنچه می گویید اضافه نمی نمایند. مثلا هوم، اِ، خب، .... علاوه بر حذف کلمات پر نماینده سعی کنید بفهمید چرا تمایل به استفاده از آن ها دارید و در چه شرایطی و به چه منظوری آن ها را به کار می برید؟

4- دستانتان را تحسین کند و قدرتشان را بدانید

چندین بار در روز هرگاه متوجه شدید دستانتان درگیر کار هستند به آن ها طوری نگاه کنید که گویی دستان یک غریبه هستند. همچنین وقتی بی حرکت هستند به آن ها نگاه کنید. بدون هیچ کوششی دو دست هماهنگ باهم کار می نمایند تا کار های بسیار شگفت انگیزی انجام دهند و هرگز به هم آسیب نمی زنند. به نظر شما آیا می گردد این موضوع در جامعه انسانی هم اتفاق بیفتد؟

5- روزه رسانه

به مدت یک هفته به سراغ هیچ رسانه ای نروید. رسانه ها شامل رسانه های خبری، رسانه های اجتماعی و سرگرمی هستند. به رادیو، آیفون، یا سی دی گوش ندهید؛ تلویزیون، فیلم یا کلیپ ویدئویی نبینید. در اینترنت گشت نزنید. مجبور نیستید وقتی کسی در خصوص اخبار حرف می زند گوش هایتان را بگیرید، اما از داخل شدن در صحبت در خصوص اخبار پرهیز کنید.

خب چه کاری دارید که به جای آن انجام دهید؟ بخشی از این تمرین ذهن مطلعی کشف راه های جایگزین استفاده از رسانه هاست.

6- چشمان عاشق

این هفته کوشش کنید به هرچیزی یا هرکسی با چشمان عاشق نگاه کنید. وقتی یادتان می افتد که با چشمان عاشق نگاه کنید، به هر تغییری که در چشمان، صورت، بدن، قلب، ذهن و تمرکزتان پیش می آید توجه کنید. چشمان عاشق می توانند دنیای پر از عشق بسازند.

7- بگویید بله

در این تمرین ذهن مطلعی به هرکس یا هرچیزی که اتفاق می افتد بله می گوییم. وقتی متوجه شدید که پیغام مخالف دریافت کردید، در نظر بگیرید که آیا واقعا لازم است. آیا می گردد فقط سر تکان دهید یا حتی سکوت کنید، اما مسرور باشید؟ در صورتی که برای خودتان و دیگران خطرناک نیست، با دیگران و یا هرچیزی که در زندگیتان اتفاق می افتد موافقت کنید. رویکرد درونی بله گفتن به زندگی و تمام چیز هایی که برایتان به ارمغان می آورد را در خود پرورش دهید. این کار مقدار بسیار زیادی انرژی برایتان ذخیره می نماید.

8- آب؛ مایه حیات

درب مطلعیتان را به روی آب در تمام فرم هایی که دارد چه در داخل بدن و خانه تان و چه خارج از آن ها باز کنید. از آب موجود در غذا، نوشیدنی، و در محیط زیست مطلع شوید. استاد ذن، داگن، به آشپزهایش می گفت: آب را همچون خون زندگیتان ببینید.

9- احساس گرما و سرما

در این هفته به احساس گرما و سرما توجه کنید. به هر نوع واکنش فیزیکی یا هیجانی نسبت به دمای هوا یا تغییرات آب و هوایی توجه کنید. تمرین کنید که صرف نظر از اینکه دمای هوا چه باشد احساس راحتی کنید. وقتی ذهنتان می گوید خیلی گرم است یا خیلی سرد است آن را باور نکنید. تجربه گرما و سرما را در بدنتان آنالیز کنید.

10- نور

مطلعیتان را نسبت به نور درتمام اشکالش گسترش دهید، چه پر نور باشد و چه کم نور، چه مستقیم باشد و چه منعکس شده. هرکسی نور خودش را دارد. نور شما کدام است؟ آیا می توانید آن را آشکار کنید تا به دنیا زندگی دهید؟

بیشتر بدانید: آموزش مدیتیشن و شگردهای مراقبه

مطلبی که خوانید برگرفته از کتاب اصول و مبانی مایند فولنس، تالیف آیدا رشیدی شیرازی بود. ما امیدواریم با خواندن این مطلب به موضوع ذهن مطلعی علاقه مند شده، به مطالعه بیشتر در این حوزه بپردازید و رنج های خود را شفا دهید. نظرات خود را نیز در این زمینه با ما در میان بگذارید.

مجله گرگانلند

مجله گرگانلند | وبلاگ خبری گرگانلند، مجله خبری گرگان

مجله دانلود و سرگرمی

مجله دانلود و سرگرمی | معرفی بازی ها و سرگرمی های رایانه ای
منبع: setare.com
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 42838

به "ذهن آگاهی چیست و چگونه می توان مایند فول بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ذهن آگاهی چیست و چگونه می توان مایند فول بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید