راه چاره باران های اسیدی
به گزارش بلاگ پو، باران اسیدی یک مشکل رو به رشد است، و اگر ما بلا فاصله برای آن راه چاره های اصلاحی به کار نگیریم و اجرا نکنیم، آسیب ها می توانند غیر قابل جبران باشند. درک علل، اثرات، و راه چاره های باران اسیدی، برای همه لازم است.

تألیف: حمید وثیق زاده انصاری
منبع: راسخون
باران اسیدی یک مشکل رو به رشد است، و اگر ما بلا فاصله برای آن راهکار های اصلاحی به کار نگیریم و اجرا نکنیم، آسیب ها می توانند غیر قابل جبران باشند. درک علل، اثرات، و راهکار های باران اسیدی، برای همه لازم است.
در ساده ترین شرایط، باران اسیدی بر می گردد به اسیدهای انباشته شده در جو، که از طرق مختلف بر روی سطح زمین رسوب می نماید. آلودگی هوا، به ویژه اکسیدهای گوگرد و نیتروژن موجود در هوا، منجر به اسیدی شدن قطرات آب در جو می گردد. این آلاینده ها معمولاً به وسیله نیروگاه های برق، کار خانه ها و ماشین ها منتشر می شوند. زمانی که دود خارج شده از صنایع و وسایل نقلیه، با رطوبت موجود در جو واکنش نشان می دهد، نتیجه آن به شکل باران اسیدی تبدیل می گردد.
باران اسیدی و یا رسوب اسیدی به دو روش رخ می دهد: رسوب مرطوب - این نوع از رسوب زمانی رخ می دهد که در اثر میعان (تبدیل بخار به مایع)، اسید از محیط پاک شده و منجر به رسوب اسیدی در سطح زمین می گردد.
رسوب خشک - این نوع از رسوب زمانی رخ می دهد که ذرات آلوده و گازها در قالب دود و گرد و غبار،در غیاب رطوبت، آغاز به چسبیدن به سطح زمین می نمایند.رسوب مرطوب خطرناک تر از رسوب خشک است، طوری که همه آلاینده ها را شسته، و آن را به دریاچه ها و رودخانه ها می برد.
قبل از این که شما به کاوش راهکار بپردازید، باید مفهوم باران اسیدی و پیامدهای آن را درک کنید. همین که درک حاصل شد، باید برای جلو گیری از وقوع باران های اسیدی، قدم ها را بر داشت.
دلایل
علت اصلی باران اسیدی گازهای مضری است که از نیروگاه های صنعتی برق، کار خانه ها، و وسایل نقلیه منتشر می گردد.خصوصاً، سوزاندن سوخت هایی مانند گاز طبیعی، زغال سنگ، و یا حتی نفت، که اکسیدهای گوگرد و نیتروژن آزاد می نمایند.
سوزاندن بنزین و گازوئیل در خود روها منجر به ایجاد اندازه زیادی از قطرات آب اسیدی، در اتمسفر می گردد.
نمودار فوق شکل گیری باران های اسیدی را شرح می دهد.گازهایی که به وسیله اتومبیل، وسایل نقلیه و کار خانه ها منتشر می شوند در داخل جو رها می گردد. این گازها در آب باران حل شده و باعث ایجاد باران های اسیدی و یا برف اسیدی می شوند. باران های اسیدی بر گیاهان و جانوران آب زی و زمینی تأثیر می گذارند، و هم چنین زندگی انسان را تا حد زیادی تحت تأثیر قرارمی دهند.اثرات
به واسطه رسوب اسید به وسیله باران اسیدی، ساختمان ها، آثار ملی، و پل ها تمایل به سریعتر خراب شدن دارند. با این حال، بزرگترین علت برای پیدا کردن راهکار های رضایت بخش، آسیب های وارده به زیست بوم های طبیعی است. رسوب های اسیدی، گیاهان، درختان، رودخانه ها، دریاچه ها، خاک، و سطح زمین را تحت تأثیر قرار می دهد. به اسم یک نتیجه از آن، حیوانات و گیاهانی هستند که در آن منطقه زندگی می نمایند و به شدت تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. منابع غذایی آن ها کاهش خواهد یافت، و ممکن است چند اختلال و یا جهش در آنها ایجاد گردد، و یا حتی ممکن است در موارد شدید بمیرند.اسیدی کردن دریاچه
تخریب مجسمه ها
آسیب رسیدن به درختان
راهکار های ممکن
تعدادی کمی از راهکار های ممکن برای مقابله با آلودگی هوا و باران اسیدی در دست رس می باشند. با این حال، مهم تر این است که مطلعانه، به اجرای این راهکار ها در مقیاس گسترده بپردازیم. مهم ترین چیز این است که مردم را در سراسر دنیا در این رابطه آموزش دهیم، و در خصوص علل و اثرات باران اسیدی ایجاد مطلعی کنیم. اجرای راهکار ها برای این مشکل، تنها به وسیله هم کاری می تواند موفقیت آمیز باشد. توجه به چند راهکار زیر، اگر به طور جدی به وسیله تعداد زیادی از مردم دنبال گردد، می تواند تا حد زیادی به کاهش خطر باران های اسیدی منجر گردد.یکی از راهکار های اساسی استفاده از سوخت هایی است که پاک تر می سوزند، یا زغال سنگ را بسیار مؤثرتر می سوزانند. این تا حد زیادی اندازه اسیدهای رها شده در هوا را کاهش می دهد.
تا آن جا که به نیروگاه های برق صنعتی مربوط می گردد، برترین راهکار این است که به دود کش این نیروگاه ها دستگاهی به نام اسکرابر (دستگاه تصفیه نماینده دود)، متصل کنیم. این اسکرابر باعث کاهش 90 - 95 ٪ از مقدار گوگردی که به وسیله دود منتشر می گردد، خواهد شد. علاوه بر این، صنایع باید به طور منظم تمام تجهیزات خود از جمله دود کش ها، لوله ها، و غیره را باز رسی و تمیز نمایند.
استفاده از اسکرابر در دود کش هایی که فراوری لجن می نمایند، می تواند حجم گوگرد را کاهش دهد، و در این فرایند، آن را به مواد و مصالح ساختمانی به نام سنگ گچ تبدیل کند، که برای ساخت گچ و سیمان به کار می رود.
اتومبیل و وسایل نقلیه سهم زیادی در آلودگی محیط زیست دارند، و منجر به باران اسیدی می شوند. با استفاده از حمل و نقل عمومی، توسل به carpool(هم سفری یا نوعی اشتراک خود روی سواری شخصی)، پیاده رفتن به مکان های نزدیک به جای استفاده از خود رو، و غیره، می تواند به ما در صرفه جویی سوخت و گاز، و هم کاهش عوارض جانبی، یاری کند.
باید پیروی از استانداردهای کار آمد انتشار دود، برای وسایل نقلیه و اتومبیل ها اجباری گردد. اتصال مبدل های کاتالیزوری به لوله های اگزوز وسایل نقلیه هم می تواند مقدار دی اکسید گوگرد منتشر شده به اتمسفر را کاهش دهد.
گام کوچکی که ما می توانیم برداریم، خاموش کردن چراغ ها، رایانه ها، و سایر لوازم الکتریکی، زمانی که مورد احتیاج نیستند، می باشد. در هنگام خرید، می توانیم لوازم خانگی، که مصرف انرژی کمتری دارند، بخریم. اگر هر کسی این راه را دنبال کند، می تواند تا حد بسیار زیادی یاری کند.
تمام این راهکار ها بی معنی خواهد بود مگر این که مردم از اثرات و مضرات زیان آور این باران های اسیدی مطلع گشته و آموزش ببینند. کوشش گسترده و سراسری باید صورت گیرد تا مردم از عوارض خطرناک باران اسیدی مطلع شوند. تنها پس از به وقوع پیوستن آن است که همه راهکار ها باعث تغییر خواهند شد.
باران اسیدی یکی از بزرگترین خطرات زیست محیطی است که ما امروزه با آن روبرو هستیم، و قبل از این که خیلی دیر گردد اقدامات محکمی برای جلو گیری از آن باید انجام گردد. دولت های همه ملیت ها احتیاج به توجهی بیش از آن چه که آنها در حال حاضر انجام می دهند، دارند. باران اسیدی تأثیری منفی بر عمل کرد گیاهان، حیوانات و انسان ها دارد. این وظیفه ما نسبت به خودمان و نسبت به هم نوعان مان است، که هر کاری از دستمان بر می آید، برای جلو گیری و کاهش حضور باران های اسیدی در محیط زیست، انجام دهیم.
/ج
منبع: راسخونpariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.
kurdeblog.ir: مجله سرگرمی و گردشگری