سیل های ویرانگر دنیا در سالی که گذشت

به گزارش بلاگ پو، تهران - خبرنگاران - بارش باران شدید و وقوع سیل که در چند روز گذشته شماری از مناطق کشور را گرفتار نموده، در سالی که گذشت بعضی نقاط دنیا از جمله آمریکا، اندونزی، هند، بخش های از آفریقا و استرالیا و حتی ژاپن را در نوردید و خساراتی برجای گذاشت.

سیل های ویرانگر دنیا در سالی که گذشت

به گزارش روز سه شنبه خبرنگاران، بروز سیل در ایران بطور معمول حادثه ای کم سابقه است بویژه اینکه کشور در حال دست و پنجه نرم کردن با خشکسالی است.

این حادثه طبیعی از ابتدای سال گذشته (1397) در بعضی کشورهای دنیا اتفاق افتاده است.

سال گذشته وقوع سیل ناگهانی در شهر الیکات ایالت مریلند آمریکا، خیابان های این شهر را به رودخانه های خروشان تبدیل کرد و باعث اعلام وضعیت اضطراری در این ایالت شد.

افزایش ارتفاع رودخانه شهر الیکات به بیش از پنج متر در نتیجه بارش شدید باران، به وقوع این سیل منجر شد.

کارشناسان حتی به تازگی درباره بروز سیل های بی سابقه در آمریکا که ممکن است جان 200 میلیون نفر را به خطر بیاندازد، هشدار داده اند.

اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (Noaa) پیش بینی نموده که دو سوم 48 ایالت جنوبی آمریکا تا ماه مه (اردیبهشت) با خطر سیل روبرو هستند.

سال گذشته همچنین در اثر توفان سهمگین مایکل در سواحل شرقی آمریکا، دستکم 11 نفر کشته و دهها نفر زخمی شدند.

در پی این توفان، بعضی شهرهای ایالت های فلوریدا، جورجیا و کارولینای جنوبی و شاقتصادی و ویرجینیا دچار آب گرفتگی شدند و تعدادی از خانه ها زیر آب رفت.

سیلاب و رانش زمین در استان سوماترای غربی شمال اندونزی نیز در سال 97 دستکم 22 قربانی برجای گذاشت و صدها خانه را در این منطقه ویران کرد.

روزنامه جاکارتا پست در گزارشی بیان کرد، سیلاب شدید در پی بارندگی های بی وقفه در منطقه سوماترای غربی باعث فروریختن صدها خانه از جمله 11 مدرسه شده است.

باران های سیل آسا در هند نیز در سال 97 چندین قربانی داشت و خساراتی را بر جای گذاشت.

بر اثر یکی از شدید ترین سیل ها در ایالت جنوبی کرالا 37 نفر کشته و دهها هزار نفر دیگر به اردوگاه های نجات منتقل شدند.

بر اساس آمار منابع هندی، باران در پنج ایالت این کشور کشاورزی را تحت تاثیر قرار داد و به محصولات بیش از یک میلیون کشاورز آسیب رساند.

ایالات کرالای هند 44 رودخانه دارد و در سال 1924 شاهد شدیدترین سیل به دلیل بارندگی های فصلی بود.

همچنین سیل در ایالت های شمال شرقی هند از جمله اسام، تریپورا و مانیپور در یک ماه گذشته سبب جابجایی نزدیک به 800 هزار نفر شد.

باران های موسمی (مانسون) که از ژوئن تا سپتامبر به طور منظم در هند ادامه دارد، همه ساله خسارت جانی و اقتصادی زیادی در این کشور برجای می گذارد.

سیل معمولا مرگبارترین تهدید آب و هوایی برای انسان است و در یک منطقه خشک فقط مقدار کمی آب برای بروز سیل کفایت می نماید.

زمین های خشک به راحتی آب را جذب نمی نمایند و از این رو باران های شدید و طوفان های غیرعادی می تواند به بروز سیل منجر گردد.

ابتدای سال 98 طوفان موسوم به آیدای و سیل متعاقب آن جنوب شرق آفریقا را در نوردید و در موزامبیک شمار کشته ها از 700 نفر گذشت و هزاران نفر بی خانمان شدند.

طوفان شدید در سیدنی نیز در آذر سال گذشته این شهر را در سیلاب فرو برد.

بدنبال بروز سیلاب در بزرگترین شهر استرالیا برق این شهر قطع شد و پروازها به تعلیق درآمد.

سازمان هواشناسی استرالیا گزارش داد، تغییرات ناگهانی در شرایط آب و هوایی ناشی از گرمایش زمین، سبب بروز بارندگی شدید و خسارت بار در سیدنی شده است.

استرالیا گرمترین فصل زمستان را در سال گذشته داشته و در سیدنی و تعدادی از شهرهای این کشور با خطر آتش سوزی های جنگلی و بوته زارها روبرو بوده است.

ژاپن نیز سال گذشته از خطر بروز سیل در امان نبود.

مقام های ژاپنی شمار تلفات ناشی از سیل و رانش زمین را در نتیجه بارش های بی سابقه در غرب این کشور 126 نفر بیان کردند.

استان های اوکایاما، اهیمه، کیوتو، یاماگوچی، فوکوئوکا، کاگوشیما، هیوگو، شیگا، گیفو، کوچی و ساگای ژاپن در این حادثه طبیعی که تیر ماه گذشته این کشور را فراگرفت، تلفات دادند.

اروپام ** 9158 ** 1071

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: ایرنا
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 5719

به "سیل های ویرانگر دنیا در سالی که گذشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیل های ویرانگر دنیا در سالی که گذشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید