شیرینی های سنتی استان قم

به گزارش بلاگ پو، همانگونه که می دانید، در سراسر ایران، شهر قم را به شیرینی های مخصوص آن که از جمله آن ها سوهان، حلوا و ارده است، می شناسند.

شیرینی های سنتی استان قم

سوهان

همانگونه که پیشتر گفته شد، همه مردم ایران و دنیا، سوهان را از شیرینی های سنتی استان قم می دانند. خوراکی که قدمت آن به دوران قاجاریه بازمی گردد. به نظر می رسد، نام این خوراکی خوشمزه و لذیذ به صورت اتفاقی و به بیان یکی از مسئولان دوران قاجار، بر آن گذاشته شد؛ در حالی که تا پیش از آن، همه از سوهان به عنوان نوعی حلوا و غذایی بسیار مقوی یاد می کردند که با استفاده از جوانه گندم تهیه می شد.

امروزه تنوع جالبی از سوهان در این شهر طبخ می گردد که در نوع خود، جالب و بسیار دوست داشتنی به نظر می رسد. سوهان عسلی، سوهان کنجدی، سوهان لقمه ای، سوهان تخته ای، سوهان بادامی، سوهان آجیلی، سوهان گزی، سوهان کره ای و... تنها بخشی از سوهان هایی است که در استان قم تهیه و به مصرف عموم می رسد. کمتر گردشگری است که پس از سفر به این شهر تاریخی و قدیمی، از این شیرینی بی نظیر برای سوغات دوستان و آشنایان خود، تهیه نکند.

سوهان عسلی

در استان قم، سوهان عسلی همچون انواع دیگر این شیرینی پرطرفدار، از مصرف بالایی برخوردار است. تهیه آن به آسانی و بدون صرف زیاد وقت صورت می پذیرد. تنها کافی است با مقداری شکر، عسل، روغن، خلال بادام، زعفران، هل و خلال پسته برای پختن این شیرینی لذیذ، اقدام کنید. در فصل سرد سال، میل کردن سوهان عسلی با یک نوشیدنی داغ، واقعا دلچسب خواهد بود. نوش جان.

سوهان بادامی

یکی از انواع سوهان طبخ شده در استان قم به شمار می آید. این خوراکی دوست داشتنی معمولا در ایام نوروز و در میهمانی های خانوادگی و محبت آمیز تهیه می گردد. مردم این استان برای طبخ سوهان بادامی از شکر، زعفران، مغز بادام خلال شده، مغز پسته خرد شده، روغن و پودر نارگیل استفاده می نمایند. به راحتی می توان این شیرینی را در منزل تهیه نموده و با نوشیدن فنجانی چای تازه دم، از طعم فوق العاده آن لذت برد.

سوهان کنجدی

کنجد به علت خواص بسیار زیادی که دارد، خود به تنهایی یکی از مواد مورد احتیاج و تامین نماینده انرژی و مواد مغزی بدن انسان به شمار می آید. بنابراین کارشناسان غذایی به مصرف این ماده مفید غذایی، تاکید بسیار دارند. خوشبختانه در استان قم، سوهان کنجدی از هواداران بسیاری برخوردار است. شیرینی که در بیشتر قندان های خانه های مردم این استان، به چشم می خورد. کنجد، شکر، پودر پسته، زعفران و پودر هل از مواد اصلی در تهیه سوهان کنجدی محسوب می شوند. توصیه می کنیم که این خوراکی دوست داشتنی را حتما در منزل تهیه و نوش جان کنید.

حلوا

در بعضی از نقاط کشور، تنوع جالبی از انواع حلوا تهیه و طبخ می گردد. شاید کمتر کسی باشد که بداند این خوراکی لذیذ، از جمله شیرینی های سنتی و محلی استان قم بوده و به مرور زمان در سایر نقاط ایران، به تهیه و پخت آن پرداختند. امروزه تهیه انواع حلوا در استان قم بسیار کمتر از گذشته صورت می پذیرد و مردم این استان برای تهیه ی آن، به بعضی از شهرهای استان مرکزی، مراجعه می نمایند.

حلوا کنجدی

نمونه ای از حلوای سنتی استان قم است که با استفاده از آرد، شکر و کنجد تهیه می گردد. مردم این استان، برای طبخ آن، از روشی مشابه به پخت سوهان بهره برده و اوقات شیرینی را با مصرف این خوراکی لذیذ، در کنار خانواده خود، سپری می نمایند.

حلوا شادونه (حلوا شاه دانه)

یکی از انواع جالب و دوست داشتنی حلوای سنتی استان قم است. این حلوا معمولا به رنگ پایه سفید و مملو از شاه دانه های درشت و لذیذ است. برای تهیه حلوا شادونه (حلوا شاه دانه)، از آرد، شکر و شاه دانه استفاده می نمایند.

حلوای ارده قم

حلوای ارده در عین داشتنی طعمی فوق العاده، از ارزش غذایی بسیار بالایی نیز برخوردار است؛ اما مصرف بیش از حد آن به افرادی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه نمی گردد. این خوراکی مغزی از روغن کنجد (ارده)، آرد گندم، گردوی تُست و خرد شده، پودر نارگیل، دانه بادام یا مغز آفتابگردان، شکر یا شیره کشمش، گلاب، محلول زعفران، پودر پسته و کره، تهیه می گردد. مصرف آن هنگام صبحانه یکی از عادات غذایی مردم استان قم به شمار می آید.

ارده شیره

شیره انگور

نوع دیگری از خوراکی های سنتی استان قم است که با استفاده از روغن کنجد (ارده) و شیره میوه ها بویژه شیره انگور و خرما تهیه می گردد. مردم استان قم، ارده و شیره را با یکدیگر مخلوط نموده و این خوراکی شیرین و لذیذ را معمولا هنگام صرف صبحانه یا ناهار میل می نمایند.

حلوای محلی

حلوای محلی، غذایی مقوی و بسیار پرطرفدار است که در رژیم غذایی مردم استان قم وجود دارد. شیرینی تامین شده این حلوا از شیره انگور رقیق شده است. آن ها بعد از رقیق کردن شیره با اضافه کردن زعفران و آرد، این شیرینی عالی را تهیه می نمایند.

کسمه

کسمه از جلمه شیرینی هایی است که در استان قم تهیه می گردد. شیرینی لذیذ که معمولا مادربزرگ ها درون تنورهای خانگی طبخ می کردند. امروزه نیز شیرینی پزان بعضی از منطقه ها این استان، کسمه را درون تنور تهیه می نمایند که بسیار لذیذ و دوست داشتنی است. آن ها برای پخت آن از آرد، شیره یا شکر، زعفران، تخم مرغ و زردچوبه استفاده می نمایند.

نان تافتون

یکی از نان های مخصوص استان قم، نان تافتون است که از هواداران بسیاری نیز برخوردار است. این نان سنتی، در وسعت زیادی به وسیله نانواهای این استان طبخ و به مردم عرضه می گردد. عطر، طعم و شکل ظاهری آن بسیار دلپسند و دوست داشتنی به نظر می رسد. نان تافتون با پنیر محلی و سبزی خوردن، بسیار خوشایند و مطبوع است. حتما این نان را تهیه نموده و نوش جان کنید.

نان شیرینی محلی قم

نان شیرینی یکی از نان های پرطرفدار استان قم به شمار می آید. در ایام نوروز بازار طبخ و فروش آن داغ داغ است. شیرینی پزهای استان قم، با استفاده از روغن، شیر، شکر، کنجد و زعفران این شیرینی لذیذ را طبخ می نمایند. شیرینی با عطر نان و طعم کنجد در نوع خود بسیار خوشمزه و دوست داشتنی به نظر می رسد.

در این مقاله و مقاله غذاهای سنتی استان قم، سعی شد تا نمونه ای از غذاها و شیرینی های محلی و سنتی استان قم را به شما دوستان عزیز خبرنگاران معرفی کنیم. اگر غذا یا شیرینی مختص این استان را می شناسید که در این مقاله نامی از آن ها برده نشده است، می توانید در بخش نظرات، ما را از این مهم، مطلع سازید. منتظر حضور سبز شما عزیزان هستیم.

منبع: کجارو
انتشار: 10 آبان 1403 بروزرسانی: 10 آبان 1403 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 73283

به "شیرینی های سنتی استان قم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیرینی های سنتی استان قم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید