طبع گندم، مصلحات و خواص آن از منظر طب سنتی

به گزارش بلاگ پو، گندم یکی از غلات پرمصرف در سرتاسر دنیا و ماده اصلی در پخت نان است. بنابراین روزانه به وفور از این ماده استفاده می گردد، اما شاید تا به حال به مزایایی که گندم برای ما دارد دقت ننموده باشیم. گفتنی است که طبع گندم آن را در طب سنتی هم پرکاربرد نموده است.

طبع گندم، مصلحات و خواص آن از منظر طب سنتی

در این مقاله ابتدا طبع گندم را از نظر طب سنتی بیان نموده و سپس به آنالیز خواص سلامتی آن می پردازیم.

طبع گندم سرد است یا گرم؟

مزاج گندم از نظر طب سنتی گرم و معتدل است و انواع مصلحات آن سرکه کهنه و شیرینی های طبیعی معرفی شده است.

مزاجانواع مصلحات
گرم و معتدلسرکه کهنه، شیرینی های طبیعی

برترین خواص گندم چیست؟

1. کاهش آمار سکته مغزی

افرادی که در رژیم غذایی خود از غلات بیشتری استفاده می نمایند، نسبت به افرادی که غلات کامل کمتری استفاده می نمایند، حدود 14% کمتر دچار خطر سکته مغزی می شوند. وجود انواع آنتی اکسیدان ها در این غلات، موجب کاهش این بیماری های خطرناک می گردد.

2. افزایش حس سیری و پیشگیری از اضافه وزن

خوردن غذاهای سرشار از فیبر مانند غلات سبوس دار، باعث سیری طولانی مدت معده شده و به جلوگیری از پرخوری یاری می نماید. خوردن غلات سبوس دار بعلاوه سوخت و ساز چربی ها به خصوص چربی دور شکم را افزایش داده و اضافه وزن را رفع می نماید.

یک تحقیق صورت گرفته در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، نشان می دهد که گندم کامل و سبوس دار نسبت به شکل تصفیه شده آن گزینه بسیار مناسب تری برای افراد مبتلا به چاقی است.

3. افزایش سطح انرژی بدن

براساس گزارشات مرکز تحقیقاتی مغز، در دانشگاه نورثمبریا در انگلیس، گندم کامل به علت انواع ویتامین هایی که در خود دارد، به افزایش انرژی در بدن شما یاری می نماید. علاوه بر این ویتامین های گروه B مانند ترکیبات کربوهیدرات باعث می گردد بدن دیرتر خسته گردد.

4. پیشگیری از ایجاد سنگ های صفراوی

از آن جا که گندم کامل سرشار از فیبر نامحلول است، انتقال سریع و آسان مواد از روده را تضمین می نماید. در نتیجه ترشح اسیدهای صفراوی کاهش پیدا می نماید. در واقع این اسیدها عامل اصلی تشکیل سنگ کیسه صفرا هستند.

5. یک منبع عالی از انواع مواد مغذی و دارای فیبر

معمولا همه غلات کامل دارای مواد مغذی مهم مورد احتیاج بدن هستند. این مواد مغذی شامل فیبر، انواع ویتامین ها مثل ویتامین های گروه ب، انواع مواد معدنی مانند روی، آهن، مهمیم و منگنز، پروتئین و انواع ترکیبات گیاهی دیگر است.

6. بهبود متابولیسم بدن

فیبر موجود در گندم کامل، فرایند هضم را در بدن تقویت نموده و سوخت و ساز کلی بدن را بهبود می بخشد. پزشکان توصیه می نمایند حتما در رژیم غذایی خود از نان سبوس دار و سایر غذاهای سرشار از فیبر بهره ببرید. جالب است بدانید غلات تصفیه شده می تواند منجر به اضافه وزن شما گردد، اما غلات کامل و سبوس دار باعث کاهش وزن شما می گردد.

7. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

گندم سرشار از مهمیم است که بیش از 300 آنزیم مورد احتیاج بدن را در خود دارد. این آنزیم ها در استفاده کاربردی بدن از انسولین و ترشح گلوکز نقش دارند. مصرف غلات کامل مانند گندم با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 رابطه معکوس دارد. در این مورد گندم سبوس دار تاثیر بیشتری نسبت به جوانه گندم دارد.

8. از بین بردن التهابات مزمن با مصرف منظم

یکی از علائم اصلی دردهای روماتیسمی، ایجاد التهابات مزمن در بافت های بدن است. مصرف منظم گندم کامل این التهابات و دردهای ناشی از آن را از بین می برد. خاصیت ضدالتهابی گندم، خطر ابتلا به سایر بیماری ها مانند پوکی استخوان، بیماری های قلبی، آلزایمر و دیابت نوع 2 را هم کاهش می دهد.

9. پیشگیری از اختلالات متابولیک

انواع متفاوتی از سندرم های متابولیک شامل چاقی احشایی وجود دارد، مثلا بدن فرد به شکل گلابی دیده می گردد و تری گلیسرید و فشار خون بالایی دارد. استفاده از گندم این اختلالات را رفع می نماید. بعلاوه تحقیقات صورت گرفته در انجمن تغذیه نشان می دهد مصرف بیشتر غلات کامل مثلا 3 وعده در روز باعث پایین آمدن چربی بدن هم می گردد.

10. بهبود عملکرد روده

گندم به علت داشتن فیبر زیاد به پروبیوتیک ها (باکتری های خوب داخل روده) یاری می نماید. در نتیجه هضم مواد غذایی آسان شده و جذب مواد مغذی آن هم افزایش می یابد. بلغور شکلی از این دانه است که منبع بسیار عالی از نشاسته مقاوم یا فیبر است. این نشاسته در روده هضم نمی گردد و تبدیل به غذا برای فلور روده (میکروب های مفید داخل روده) می گردد.

11. افزایش شادی و نشاط در خانم ها

گندم کامل سطح انرژی و نشاط در زنان را بالا می برد. مطالعه ای بلند مدت روی بهداشت زنان نشان داد، افزایش مصرف غلات کامل باعث افزایش سطح انرژی، جلوگیری از افزایش وزن و پیشگیری از افسردگی می گردد. بعلاوه خانم هایی که بیشتر از غلات کامل استفاده می نمایند، کمتر دچار مسائل بارداری و تغذیه ای می شوند. با کصرف گندم، شیر مادر هم به علت وجود فولات و انواع ویتامین ها در غلات کامل، افزایش پیدا می نماید.

12. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

یکی از عظیم ترین خواص غلات کامل پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی است. مطالعات صورت گرفته نشان داده اند که سه وعده 28 گرمی گندم در روز می تواند تا 22% خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. پزشکان توصیه می نمایند بخش بیشتر رژیم غذایی افراد باید از غلات کامل (منظور همراه با سبوس است) باشد تا مزایای گفته شده برای بدن را به صورت حدبیشتری داشته باشند.

13. تسکین علائم دوران یائسگی

مصرف بیشتر محصولات گندم کامل و تصفیه نشده در رژیم غذایی خانم ها به علت داشتن فیبر و پروتئین زیاد، به کاهش علائم یائسگی یاری می نماید. در واقع این دانه مفید باعث کنترل وزن، تعادل هورمون ها و در نتیجه تسکین علائم یائسگی می گردد.

14. بهبود سلامت پوست و مو

روی موجود در گندم به تغذیه پوست، مبارزه با آکنه و سلنیوم و ویتامین E موجود در گندم، به پیشگیری از آفتاب سوختگی یاری می نماید. بعلاوه هضم مطلوب مواد غذایی به علت فیبر بالا در این دانه خوراکی، باعث از بین رفتن سموم بدن شده و به نوبه خود به شما در داشتن پوستی صاف و جوان یاری می نماید.

روی علاوه بر تاثیرات مثبت بر پوست باعث تقویت ریشه مو شده و مقاومت ساقه مو را افزایش داده و از ریزش آن ها جلوگیری می نماید.

15. جلوگیری از ابتلا به آسم در دوران کودکی

مطالعات بین المللی در خصوص آلرژی و آسم در دوران کودکی به وسیله مطالعات متعدد ثابت نموده است، رژیم غذایی مبتنی بر گندم خطر ابتلا به آسم در بچه ها را تا 50 درصد کاهش می دهد. گندم کامل دارای ویتامین E و میزان زیادی مهمیم بوده که باعث می گردد علائم ایجاد آسم کاهش پیدا نمایند. مصرف ماهی هم این ویژگی را برای بچه ها به ارمغان می آورد.

با این حال افرادی که به آسم مبتلا شده اند به علت حساسیت بالایی که دارند، قبل از استفاده از هر نوع ماده غذایی، باید با پزشک خود مشورت نمایند.

سخن آخر

گندم و سبوس آن از مواد غذایی مقرون به صرفه و قابل دسترس هستند که با توجه به خواص فوق العاده ای که برای آن گفته شد، مصرف ان به همه توصیه می گردد. متاسفانه بیشتر افراد به استفاده از غلات تصفیه شده عادت دارند، اما بیشترین مواد معدنی و مفید این غلات در پوسته و سبوس آن ها وجود دارد. برای ما در پایین همین صفحه بنویسبد شما از گندم سبوس دار به چه شکلی استفاده می کنید؟

پیشنهاد می کنیم در سایت خبرنگاران، با طبع غلات دیگر مانند طبع عدس و طبع برنج و مصلحات و خواص سلامتی آن ها هم آشنا شوید.

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 51669

به "طبع گندم، مصلحات و خواص آن از منظر طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع گندم، مصلحات و خواص آن از منظر طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید