طرز تهیه آش ماش بسیار مقوی و مفید، به 4 روش اصیل

به گزارش بلاگ پو، آش ماش یکی از انواع غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک غذای مناسبتی هم شناخته می گردد. این آش خوشمزه هم مانند آش شله قلمکار و آش آبادانی به دلیل وجود گوشت گوسفندی بسیار غلیظ و کشدار می باشد. آش ماش در طب سنتی بسیار توصیه به مصرف می گردد و برای سرماخوردگی با اضافه کردن مقداری شلغم در دستور، بسیار مفید است. در ادامه دستور تهیه انواع این آش خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه آش ماش بسیار مقوی و مفید، به 4 روش اصیل

در این مطلب آمده است:

1. طرز تهیه آش ماش گلستان

2. طرز تهیه آش ماش کرمانی بدون گوشت

3. طرز تهیه آش ماش لری

4. طرز تهیه آش ماش اصفهانی با کشک

طرز تهیه انواع آش ماش

1. طرز تهیه آش ماش گلستان

مواد لازم
گوشت چرخ نموده250 گرم
پیاز رنده شدهنصف پیمانه
ماش 250 گرم
عدس 100 گرم
پیاز داغنصف پیمانه
برنج نصف پیمانه
جعفری و گشنیز خرد شده 250 گرم
زردچوبه، نمک و فلفلبه مقدار لازم

روش تهیه آش ماش با عدس

  • عدس و ماش گلستان را قبلاً شسته و خیس کنید. سپس بگذارید با آب بپزد.
  • گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و آن را به صورت کوفته ریز در آورید و کوفته ها را به آش اضافه کنید.
  • پیاز داغ را به عدس و ماش پخته اضافه کنید.
  • برنج و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد.
  • در صورت تمایل می توانید 3 تا 4 عدد شلغم خرد شده هم به این آش اضافه کنید.
  • آش را در کاسه بزرگی بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.

2. طرز تهیه آش ماش کرمانی بدون گوشت

مواد لازم

عدس

نصف پیمانه
ماش1 پیمانه
نخود1/3 پیمانه
لوبیا چیتی1/3 پیمانه
پیاز2 عدد
روغن زیتونبه مقدار لازم
دارچین و زردچوبهبه مقدار لازم
نمک و فلفلبه مقدار لازم

دستور پخت آش ماش خوشمزه

  • نخود و لوبیا را از چند ساعت قبل خیس نموده و چندین بار آب آن را تعویض کنید.
  • حبوبات را به همراه 4 پیمانه آب در زودپز ریخته و حدود یک ساعت بگذارید بپزد. اگر دوست ندارید عدس ها له شوند، بعد از نیم ساعت از پخت، آن را به دیگر حبوبات اضافه کنید.
  • در حین پخت حبوبات، در ظرف دیگری مقداری روغن سرخ کردنی ریخته و پیازهای خرد شده را سرخ کنید.
  • بعد از پخت حبوبات و باز کردن در زودپز، ادویه را به همراه روغن زیتون یا هر نوع روغن که ترجیح میدهید به مواد اضافه نموده و پس از 2، 3 دقیقه از روی حرارت بردارید.
  • آش ماش را در ظرف موردنظر کشیده و با پیاز داغ تزئین و سرو کنید.

3. طرز تهیه آش ماش لری

مواد لازم
برنج نصف پیمانه
ماش1 پیمانه
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)1 و نیم پیمانه خرد شده (تقریبا)
رب گوجه1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زرچوبهبه میزان لازم
پیاز داغبه میزان لازم
نعناع داغبه میزان لازم

طرز تهیه آش ماش بدون گوشت

  • برنج را قبل از آغاز به کار خیس دهید.
  • ماش را با 2 قاشق پیاز داغ و نمک و زردچوبه و 4 لیوان آب داغ می گذاریم بپزد.
  • وقتی ماش باز شد و نیم پز شد، برنج خیس خورده را اضافه می کنیم و با درنظر دریافت اینکه برنج آب می برد، آبش را اندازه می کنیم.
  • هر از گاهی هم می زنیم تا برنج ته نگیرد.
  • برنج باید خوب باز گردد؛ وقتی حسابی نرم شد، سبزی را اضافه می کنیم.
  • رب گوجه و نمک و فلفل را در روغن کم، تفت می دهیم و در آش می ریزیم.
  • ادویه اش را میزان می کنیم و می گذاریم آش جا بیفتد.
  • در موقع سرو، روی آش را با کمی کشک، پیاز و نعناع داغ تزیین می کنیم.
  • این آش سیر داغ ندارد و طرز تهیه آش ماش یزدی هم بدین صورت است.

4. طرز تهیه آش ماش اصفهانی با کشک

مواد لازم
ماش1 پیمانه
جو پرکنصف پیمانه
برنجنصف پیمانه
پیاز متوسط1 عدد
سبزی آشی1/5 پیمانه
گوشت گوسفندی250 گرم
پیاز داغ و نعناع داغنصف پیمانه
کشکبه میزان دلخواه
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه کافی

طرز تهیه آش ماش با گوشت چرخ نموده

  • برای تهیه آش ماش مجلسی ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که اگر از جو می خواهید بهره ببرید 1 لیوان کفایت می نماید و بهتر است جو را در کاسه ای از آب بریزیم و 7 الی 8 ساعت اجازه بدهیم تا خوب خیس بخورد و چندین بار آب آن را تعویض کنیم که بهترین زمان خیس کردن آن از شب تا صبح است ولی اگر از جو پرک استفاده می کنیم احتیاج به خیس خوردن نیست.
  • ماش را نیز در کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا 6 ساعت خیس بخورد و مانند جو چندین مرتبه آب آن را تعویض می کنیم. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم و قابلمه ای را روی حرات ملایم قرار می دهیم و پیاز و گوشت را داخل آن قرار می دهیم و 6 لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا گوشت به مدت 1 ساعت خوب مغز پخت گردد.
  • در قابلمه ای که برای پخت آش ماش تدارک دیده ایم جو را آبکش می کنیم و داخل آن می ریزیم و تا نصف قابلمه آب می ریزیم و درب آن را می گذاریم و روی حرارت ملایم اجازه می دهم تا جو یا جوپرک 1 ساعت بپزد.تا پخت گوشت سبزی آش که شامل گشنیز،تره،جعفری و اسفناج است را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا اب اضافه آن خارج گردد و بعد روی تخته آشپزخانه کمی درشت خرد می کنیم.
  • پس از گذشت 1 ساعت ماش را نیز آبکش می کنیم و به جو اضافه می کنیم تا اینبار هر دو با هم 1 ساعت بپزند و مغز پخت شوند.(جو را زودتر می ریزیم چون دیرتر پخته می گردد)دقت کنید که جو و ماش را گه گاه هم می زنیم تا ته نگیرد. آن وقت برنج را نیز می شوییم و به مواد اضافه می کنیم و حدودا 10 دقیقه طول می کشد تا برنج نیز نرم و پخته گردد.
  • آن گاه گوشت را در کمی روغن و ادویه تفت می دهیم و به مواد آش اضافه می کنیم و 1 قاشق غذاخوری نمک نیز روی مواد می ریزیم و سبزی خرد شده را بلافاصله می افزاییم و مواد آش را هم می زنیم و زردچوبه،فلفل و نصف پیازداغ را داخل آش می ریزم و درب قابلمه را به هیچ وجه نمی گذاریم تا سبزی آش بپزد.
  • پس از 45 دقیقه آش ماش ما قوام یافته و کاملا مواد منسجم شده اند. پس از اینکه آش به خوبی جا افتاد شعله زیر قابلمه را خاموش می کنیم ، سپس آش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با پیاز داغ و، نعناع داغ و کشک تزئین نموده و سرو می کنیم.

سخن آخر

ماش یکی از حبوبات های خوشمزه و متناسب با ذائقه ایرانی است که برای کاهش کلسترول خون و کم خونی بدن بسیار مفید است. با ماش می توان انواع غذاها از جمله ماش پلو، آش ماش، کوکوی ماش و غیره درست کرد که ما در این مطلب طرز تهیه انواع آش ماش مقوی و خوشمزه را به شما آموزش دادیم که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان کنید. شما به چه روشی این آش را طبخ می کنید؟ در پایین همین صفحه با ما در ارتباط باشید.

اگر به دنبال دستور پخت های آش های اصیل و سنتی ایرانی هستید، خواندن مطالب طرز تهیه آش رشته، طرز تهیه آش دوغ آذری و طرز تهیه آش عباسعلی خانگی را در انگیزه از دست ندهید!

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 13 شهریور 1400 بروزرسانی: 13 شهریور 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 33860

به "طرز تهیه آش ماش بسیار مقوی و مفید، به 4 روش اصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش ماش بسیار مقوی و مفید، به 4 روش اصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید