طرز تهیه خورش نعناع جعفری با گوجه سبز و بامیه (2 روش)
به گزارش بلاگ پو، خورش نعناع جعفری نوعی خورش فصلی بسیار خوشمزه و مجلسی است که با گوجه سبز یا بامیه تهیه شده و در وعده نهار و شام سرو می گردد. در این مقاله با طرز تهیه خورش نعنا جعفری با گوجه سبز و بامیه و نکات طبخ آن آشنا خواهید شد.
یکی از نوبرانه های فصل بهار، گوجه سبز است که علاوه بر طعم ترش و خوشمزه از ارزش غذایی خاص خود نیز برخوردار است. گوجه سبز را به صورت تازه و یا پخته در خورش ها مورد استفاده قرار می دهند. این میوه غنی از ویتامین C، اسید مالیک و اسید سیتریک بوده، ولی مصرف زیاد از حد آن باعث نفخ معده می شود. طعم ترش گوجه سبز باعث خوش طعم شدن غذاها شده و از آن می توان در انواع غذاها به جای چاشنی استفاده کرد. خواص گوجه سبز را می توانید در لینک زیر مطالعه نمائید:
بیشتر بخوانید: خواص گوجه سبز یا آلوچه چیست؟بامیه گیاهی گرمسیری است که میوه ای هرمی شکل، دراز و محتوی دانه های پوشیده از تار دارد. در اروپای شرقی در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط از این سبزی استفاده می شود. بامیه را می توان خشک یا فریز کرد و برای مصرف زمستان ذخیره نمود. در ایران از بامیه برای تهیه ترشی بامیه و خورشت بامیه استفاده می شود که یک غذای معروف جنوبی است. بامیه سرشار از خواص و مواد مغذی بوده و برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله پوکی استخوان، فشار خون، یبوست و دیابت مفید می باشد. برای آشنایی با خواص بامیه به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: خواص بامیه؛ 23 خاصیت تاثیر گذار در حفظ زیبایی و درمان بیماری هابا توجه به طعم بی نظیر سبزی نعنا و جعفری در ترکیب با گوجه سبز و بامیه، تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با طرز تهیه دو نوع خورش نعنا جعفری با گوجه سبز و بامیه آشنا سازیم که علاوه بر خوشمزگی از خواص زیادی نیز برخوردارند.
روش اول
مواد لازم برای تهیه خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
گوشت سردست یا مغز ران گوسفند | 500 گرم |
گوجه سبز | 3 لیوان سرپر |
نعنا خشک | 1/4 لیوان |
جعفری خشک | 1/4 لیوان |
پیاز داغ | 1/2 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
- پیاز داغ را با یک حبه سیر له شده تفت دهید، سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- سبزیجات خشک (نعنا و جعفری ساییده نشده) را به پیاز اضافه کرده و فوری از روی حرارت بردارید.
- یک عدد پیاز را خرد کرده و جداگانه سرخ کنید، سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- وقتی رنگ گوشت عوض شد به مواد نعناع و جعفری اضافه کرده، آب جوش به آن افزوده و شعله را ملایم کنید تا گوشت بپزد.
- وقتی گوشت کاملا پخت و جا افتاد، گوجه سبز را به آن اضافه کرده و پس از اینکه رنگ آن تغییر کرد نمک را اضافه کنید (البته در صورت تمایل به ترش بودن خورش).
- وقتی گوجه سبز پخته شد حرارت را خاموش کرده و خورش را در ظرف مناسب بکشید.
نکات مهم در تهیه خورش نعنا جعفری با گوجه سبز
- نعنا و جعفری اگر زیاد تفت بخورد، تلخ می شود و رفع تلخی آن غیر ممکن است.
- در صورت تمایل به شیرین بودن خورش می توانید 1 لیوان شکر به آن اضافه کنید و اگر تمایل به ترش بودن خورش دارید، کمی نمک اضافه کنید.
- از تغییر رنگ و بافت گوجه سبز می توان به پخته شدن آن پی برد. قبل از اینکه گوجه سبز له شود باید آن را از روی حرارت برداشت.
- در تهیه این خورش به جای گوجه سبز از آلوچه خورشتی نیز می توانید استفاده کنید.
- برای نگهداری گوجه سبز و استفاده از آن در سایر فصول دو راه وجود دارد:
1. نگهداری گوجه سبز در فریزر: که در اینصورت باید دیرتر به خورش اضافه شود، زیرا گوجه سبز یخ زده زودتر می پزد و ممکن است له شود.
2. نگهداری گوجه سبز در آب نمک: گوجه سبزی که در آب نمک نگهداری می شود مقداری نمک جذب می کند و باید از نمک کمتری در خورش استفاده کنید.
روش دوم
مواد لازم برای تهیه خورش نعنا جعفری با بامیه
گوشت فیله گوسفندی | 500 گرم |
بامیه ریز | 250 گرم |
نعنا | 150 گرم |
جعفری | 350 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
پودر لیمو عمانی | 1/2 قاشق چایخوری |
آب گوشت | 2 پیمانه |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش نعنا جعفری با بامیه
- گوشت فیله را به صورت نوارهای باریک برش داده و در یک ماهیتابه با مقداری روغن در حرارت زیاد سرخ کنید.
- سپس زردچوبه، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید کمی تفت بخورد.
- سبزی جعفری و نعناع را به صورت درشت خرد کنید.
- گوشت را پس از سرخ شدن از ماهیتابه خارج کرده، سبزی خرد شده و پیاز داغ را به عصاره گوشتی که در ماهیتابه وجود دارد اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- بامیه ها را در کمی روغن سرخ کنید.
- پس از اینکه رطوبت سبزی کشیده شد، بامیه های سرخ شده را به آن اضافه کنید.
- آب گوشت را به خورش افزوده و حرارت را ملایم کنید تا خورش بپزد.
- وقتی رنگ سبزی تغییر کرد و در انتهای پخت، گوشت را اضافه کنید و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد.
- سپس پودر لیمو عمانی و آبلیمو را اضافه کرده، نمک را میزان کنید و حرارت را خاموش کنید.
نکات مهم در تهیه خورش نعنا جعفری با بامیه
- نیازی نیست سبزی خیلی ریز و ساتوری خرد شود، زیرا عطر و بو و خواص خود را از دست می دهد.
- گوشت را با حرارت زیاد سرخ کنید تا طعم و مزه آن بهتر شود.
- چون در این خورش از گوشت فیله که گوشتی لطیف است، استفاده می شود زمان پخت آن کوتاه است.
- برای تمیز کردن بامیه، انتهای آن را کامل جدا نکنید، زیرا در غیر اینصورت مایع لزجی از آن خارج می شود که شستشوی آن را مشکل می کند.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ
thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان