طرز تهیه خیارشور خانگی با نسبت صحیح آب و نمک
به گزارش بلاگ پو، خیارشور یکی از محبوب ترین چاشنی های غذایی است که برای خیلی از غذا ها به خصوص ساندویچ ها از آن استفاده می گردد. امروزه به راحتی می توان خیارشور را در خانه درست کرد. اگر قصد دارید خیارشور درست کنید تنها کافی است مراحل زیر را دنبال نموده و نکات گفته شده را رعایت کنید تا خیارشور خانگی ترد و خوشمزه ای را درست کنید. با ما همراه شوید تا طرز تهیه خیارشور خانگی را آموزش ببینید.
در این مطلب می خوانید:
طرز تهیه خیارشور خانگی
طرز تهیه خیارشور فوری یک روزه
طرز تهیه خیارشور خانگی به روش دوم
جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی
نکات مهم درباره خیارشور خانگی
طرز تهیه خیارشور خانگی
مواد لازم | |
خیار | 2 کیلوگرم |
سیر | 3 حبه |
ترخون، مرزه و نعنا | چند ساقه |
فلفل قلمی تند | به مقدار دلخواه |
نمک | 1 لیوان |
سرکه | 1 لیوان |
آب | 13 لیوان |
نخود | 10-20 دانه |
مراحل تهیه خیارشور خوشمزه
1) خیار ها را کاملا شسته، سپس کاملا خشک نموده و با سوزن چند سوراخ در آن ایجاد کنید و داخل شیشه های سسی عظیم بریزید.
2) سپس لابه لای خیارها نخود، سبزیجات، فلفل و سیر بگذارید. (نخود نقش ترد کردن خیارشور را دارد؛ به این دلیل که نخود گاز فراوری نموده و باعث تردتر شدن خیارشور ها می گردد.)
3) بعد داخل یک قابلمه، آب جوشیده و سرد شده را با نمک و سرکه مخلوط کنید. (رعایت این نسبت آب به نمک و سرکه، باعث بازاری شدن طعم خیارشور شما می گردد.)
4) حالا این محلول را روی مواد بریزید.
5) شیشه های خیارشور را به مدت 10 روز در جای خنک قرار دهید تا شور شما جا بیافتد.
طرز تهیه خیارشور فوری یک روزه
- شما می توانید بدون جوشاندن آب، آن را با نمک و سرکه مخلوط کنید.پ
- در مرحله بعد این محلول را روی تمامی مواد و در شیشه بریزید.
- سپس در ظرف ها را به خوبی بسته و داخل قابلمه عظیمی قرار داده و داخل قابلمه را به ارتفاع دو سوم شیشه ها پر از آب کنید.
- شعله را روشن نموده و اجازه دهید تا 15 دقیقه شیشه ها در آب جوش قل بخورند. (کم کم خواهید دید که رنگ خیارشورها تغییر می نماید.)
- دقت کنید که شعله گاز را خیلی زیاد نکنید و یا شیشه ها را یک دفعه در آب جوش قرار ندهید، چون باعث شکستن ظرف می گردد.
اجازه دهید شیشه ها در همان آب خنک شوند و سپس آن ها را داخل یخچال بگذارید.
کافی است یک شب بماند و فردای خیارشور یک روزه شما آماده است.
طرز تهیه خیارشور خانگی به روش دوم
مواد لازم | |
خیار ریز و قلمی | 2 کیلوگرم |
آب | 2 لیتر (هشت لیوان) |
نمک (سنگ نمک) | نصف لیوان |
سیر | 5 عدد |
فلفل تند یا دانه فلفل سیاه | به اندازه کافی |
سرکه سفید | 1 لیوان |
ترخون | 100 گرم |
شوید | 100 گرم |
تخم گشنیز | ¼ قاشق چایخوری |
زاج سفید | اندازه دو حبه قند |
مراحل تهیه خیارشور خانگی
1. ابتدا باید تمام سبزیجات نام برده را به همراه خیار ها بشویید. اگر خیار ها دم دارند آن ها را بگیرید.
2. سپس همه را داخل آبکش بگذارید تا خشک شوند. خوب است در آخر برای اطمینان بیشتر با دستمال آن ها را خشک کنید.
توجه داشته باشید که حتما باید مواد کاملا خشک شده و بدون رطوبت باشند، زیرا نم باعث کپک زدن سریع خیارشور ها می گردد.
3. در این مرحله یک قابلمه آب را روی حرارت قرار داده و در آن نمک و سرکه نیز بریزید.
4. وقتی آب به جوش آمد و نمک و سرکه در آن حل شد قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مقدار نمک خیارشور بستگی به خودتان دارد، ولی به طور معمول به ازای هر 15 لیوان آب باید 1 لیوان کامل نمک بریزید.
5. سپس سیر ها را پوست کنده، شسته و بگذارید خشک شوند.
6. بعد باید یک ظرف مناسب انتخاب کنید و خیارشور ها را به همراه سبزیجات یعنی ترخون و شوید و تخم گشنیز و سیر و فلفل درون آن بریزید.
7. این کار را به صورت لایه لایه انجام دهید و سبزیجات و سیر و فلفل را لا به لای خیار ها قرار دهید.
8. پس از اینکه تمام مواد را داخل شیشه ریختید یک تکه زاج سفید نیز درون شیشه قرار دهید.
زاج سفید باعث ترد شدن خیارشور ها می گردد. می توانید آن ها را در مرحله 2 درون قابلمه آب نمک بریزید.
9. ترکیب آب نمک و سرکه را نیز در این مرحله درون آن ها ریخته تا جایی که تمام ظرف را گرفته و روی خیار ها را به طور کامل بپوشاند.
دمای آب و نمکی که روی خیار شور ریخته می گردد بسیار مهم است. این آب باید گرم (ولرم) باشد یعنی نه خیلی داغ نه خیلی سرد!
10. در مرحله آخر باید یک پلاستیک فریزر را باز نموده و روی در شیشه قرار دهید تا هیچ هوایی وارد ظرف نگردد.
11. شیشه را در جای خشک و خنک دور از نور خورشید قرار داده و پس از یک هفته از خوردن خیارشور هایی عالی لذت ببرید.
جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی
- اگر خیلی نگران کپک زدن هستید، حتما حتما حتما مواد را به خوبی خشک نموده و بهره ببرید!
- به جای پلاستیک روی ظرف خیار شور، تکه ای نان را به اندازه دهانه ظرف قرار دهید و در ظرف را محکم ببندید.
- دور ظرف خیار شور را گچ بگیرید تا مانع داخل شدن هوا به ظرف گردد.
نکات مهم درباره خیارشور خانگی
- مدت زمان آماده شدن بستگی به دمای هوا دارد. هرچه هوا گرمتر باشد زمان آماده شدن خیارشور هم کمتر طول می کشد.
- برای تهیه خیار شور بهتر است از سنگ نمک به جای نمک معمولی بهره ببرید. دلیل استفاده از سنگ نمک این است که با استفاده از نمک معمولی، احتمال نرم شدن خیار ها زیاد خواهد بود که این به هیچ وجه مطلوب نیست.
- چروک شدن خیار ها می تواند ناشی از استفاده زیادی از سرکه، یا محلول شکر و نمک در آغاز درست کردن خیارشور باشد.
- شما می توانید بسته به سلیقه خود چند تکه هویج و ساقه کرفس خرد شده نیز داخل دبه خیارشور بیندازید.
- برای رنگ خیارشور ها اگر می خواهید همان رنگی که هست باقی بماند باید ظرف را در سایه قرار دهید، ولی برای روشن شدن رنگ خیارشور باید ظرف را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید می تابد قرار دهید.
- میتوانید لا به لای خیارشورها گوجه های رسیده هم اضافه نموده تا همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید.
حرف آخر
امیدواریم از مطلب طرز تهیه خیارشور خانگی لذت برده باشید و بتوانید به راحتی در خانه آن را درست کنید. مزیت این نوع خیارشور علاوه بر به صرفه بودن از لحاظ قیمت این است که می توانید آن را با طعم سبزیجات دلخواه خود درست کنید.
همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با دیگر محصولات خانگی پیشنهاد می کنیم مطالب مربای توت فرنگی با شکر و بدون شکر و طرز تهیه چیپس خانگی در فر با تمام فوت و فن ها را از دست ندهید!
شما به چه روشی خیارشور تهیه می کنید؟ تجربیات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
منبع: مجله انگیزهabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت