عباس عبدی: حکمرانی خوب از آزادی و رسانه آزاد نمی ترسد

به گزارش بلاگ پو، عبدی می گوید: هر جامعه ای را که ملاحظه کردید از نظر رسانه ای ایراد دارد تردید نکنید که حکمرانی خوب در آن جامعه وجود خارجی ندارد.

عباس عبدی: حکمرانی خوب از آزادی و رسانه آزاد نمی ترسد

عباس عبدی رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران تهران به می گوید: ذات حکمرانی ها به سمت بد شدن است مگر این که به وسیله بیرون از حکمرانی یعنی به واسطه نهاد های مدنی و به طور معین رسانه ها، حکمرانان تحت نظارت و کنترل شدید رسانه ها باشند.

در ادامه گفتگوی عباس عبدی با ایرنا را می خوانید:

رییس جمهوری به تازگی انقلاب اسلامی را تکمیل نماینده انقلاب مشروطیت دانستند. نظر جنابعالی در این باره چیست؟

من نمی دانم منظور ایشان از تکمیل انقلاب مشروطیت چیست. این اظهارات معمولا همان جملات کلیشه ای است که همه ما به نحوی آن ها را به کار می بریم، ولی معلوم نیست که از آن، معنای روشن و یکسانی را مدنظر داشته باشیم.

اما اگر منظور تشابه نسبی آن دو با یکدیگر است خوب این سوال پیش می آید که چرا انقلاب مشروطه باید تکمیل گردد؟ مگر چه نقصی داشت که مردم آن موقع متوجه نشدند؟ بعلاوه مگر برای جبران هر نقصی باید انقلاب کرد؟ بهتر است بگوییم که انقلاب مشروطه یا اهداف درستی را انتخاب نکرده یا پیروز نشده آن اهداف را به ثمر برساند یا این که این اهداف نیمه کاره مانده است.

از این حیث می توان گفت انقلاب اسلامی در سال 57 به یک معنا خواستار ادامه آن شعار هایی بود که محقق نشد. خواستار مبارزه با استبداد بود. خواستار تامین آزادی بود. خواستار تحقق حاکمیت ملی و حاکمیت قانون بود، همان چیز هایی که در گذشته هم می خواستند محقق نمایند.

ولی این که آیا الان هم همان خواست ها دارد ادامه پیدا می نماید یا نه باید گفت که شرایط ما به همان اندازه تفاوت دارد که حکومت برآمده از مشروطیت، 40 سال بعد از آن همان معنای اولیه را داشت؛ بنابراین فکر می کنم با این شرایطی که داریم می بینیم کلا اهدافی که مورد نظر انقلاب بود یا حداقل اهداف اصلی اش آن طور که باید و شاید محقق نشده است. فکر می کنم این را باید توجه کنیم که ادامه راستا موجود با اهداف اولیه فاصله دارد.

بهترین دلیلش هم سخنان و وعده های فعالان اصلی انقلاب است که با عملکرد موجود تطابقی ندارد ولو اینکه الان کسانی بخواهند این را ادامه طبیعی و منطقی همان فرایند اولیه تلقی نمایند.

نقش رسانه در داشتن حکمرانی خوب چگونه است؟

بهتر است بگوییم حکمرانی خوب بدون رسانه های آزاد اصلا بی معنا است. غیرممکن است. شدنی نیست. انگار که بگوییم کشت محصولات کشاورزی در قطب. در آن هوای سرد و درغیاب آفتاب که اصلا محصولی کشت نمی گردد؛ بنابراین حکمرانی خوب بدون یک رسانه کارآمد و آزاد توهم و پوچ است.

رسانه کارامد شرط لازم یک حکمرانی خوب است. چگونه اثرگذاری دارد؟ رسانه آزاد به لحاظ ساختاری به حکمرانی خوب، ثبات و پایداری می دهد مهمترین رکن حکمرانی خوب وجود نظارت و آگاهی اجتماعی به وسیله رسانه است. حکمرانی خوب از آزادی و رسانه آزاد نمی هراسد. هر جامعه ای را که ملاحظه کردید از نظر رسانه ای ایراد دارد تردید نکنید که حکمرانی خوب در آن جامعه وجود خارجی ندارد.

شرط اول حکمرانی خوب حتی دموکراسی نیست. می تواند جامعه ای دارای دموکراسی به معنای امروزی اش نباشد، ولی رسانه هایش آزاد باشند و بتوانند نظارت نمایند. اگر چه خیلی سخت است که بدون دموکراسی رسانه های آزاد وجود داشته باشد، ولی برفرض هم اگر چنین چیزی باشد عکسش ممکن نیست بدون رسانه های آزاد غیرممکن است حکمرانی خوب شکل بگیرد.

ذات حکمرانی ها به سمت بد شدن است مگر این که به وسیله بیرون از حکمرانی یعنی به واسطه نهاد های مدنی و به طور معین رسانه ها، حکمرانان تحت نظارت و کنترل شدید رسانه ها باشند.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

batask.ir: ترجمه آنلاین و دارالترجمه آنلاین، ترجمه مقالات انگلیسی

thailandro.ir: سفر به تایلند با همه خوشی ها و تفریحات هیجان انگیز

منبع: فرارو
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 31491

به "عباس عبدی: حکمرانی خوب از آزادی و رسانه آزاد نمی ترسد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عباس عبدی: حکمرانی خوب از آزادی و رسانه آزاد نمی ترسد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید