فشار خون بالا دارید؟ این 15 خوراکی را نخورید!
به گزارش بلاگ پو، آب نبات ها دلیل اصلی فشار خون بالا می باشند. آب نبات هایی که سرشار از شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند موجب افزایش وزن، بیماری های کلیوی و افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شوند که در نهایت منجر به افزایش فشار خون می شوند.
شما باید یک رژیم غذایی متعادل را دنبال کنید تا خطر ابتلا به فشار خون بالا کاهش یابد. سبزیجات و میوه های تازه را در رژیم غذایی خود جای دهید و مصرف چربی های اشباع شده و کلسترول را برای حفظ سلامت دستگاه قلبی عروقی محدود کنید.
تغییر در شیوه زندگی نقش مهمی در درمان و کنترل فشار خون بالا ایفا می نماید. اگر با یک شیوه زندگی سالم، پیروز به کنترل فشار خون خود شوید، شاید دیگر در مراحل اولیه احتیاجی به دارو نداشته باشید و یا حداقل استفاده از آن را به تاخیر بیاندازید.
رژیم غذایی و نوع تغذیه، هم در پیشگیری از ایجاد فشار خون بالا و هم در کنترل و کاهش فشار خون نقش دارد. با روش های خانگی نیز می توانید فشار خون بالا را کنترل کنید. در ادامه نکاتی را شرح داده ایم که با رعایت آن ها می توانید فشار خون را پایین بیاورید و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون بالا را کم کنید:
1. شیر کامل (پرچرب)
شیر کامل به طور گسترده ای در پخت وپز استفاده می گردد، مانند انواع خامه ها و خمیرها؛ اما مشکل شیر کامل این است که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع است. این نوع چربی سطح کلسترول بد شما را بالا می برد که می تواند شریان ها را مسدود کند و در نتیجه باعث گردد قلب برای پمپاژ خون سخت تر کار کند. از محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی، بهره ببرید.
2. گوشت (پرچرب)
از محصولات گوشتی کم چرب یا بدون چربی، بهره ببرید. گوشت طیور (مرغ، بوقلمون، بلدرچین) در صورتیکه پیش از پخت، پوست آن ها برداشته گردد حاوی چربی اندکی خواهند بود، لذا جهت خرید اینترنتی گوشت مرغ (ران مرغ، سینه مرغ و...) با قیمت متناسب و متنوع به سایت های معتبر موجود مثل دیجی کالا می توانید مراجعه کنید.
اگر فشار خون دارید، از مصرف پوست مرغ خودداری کنید. گفتنی است که پوست مرغ به تن هایی و بدون روغن و کره اضافه هم حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع است. هنگام پختن مرغ معمولاً پوست آن مقدار زیادی نمک را قبل از رسیدن نمک به گوشت مرغ جذب می نماید.
گوشت هایی را انتخاب کنید که چربی قابل مشاهده اندکی داشته باشند یا فاقد آن باشند استفاده از گوشت هایی که حاوی 15 درصد یا کمتر چربی می باشند، توصیه می گردد.
قبل از آشپزی تمام چربی های قابل مشاهده گوشت را جدا کرده و بدون اضافه کردن چربی یا روغن آن را بپزید. بهتر است گوشت را کباب کرده یا به شکل آب پز یا بریان بهره ببرید و در صورت سرخ کردن از مقدار اندکی روغن زیتون بهره ببرید.
ماهی های چرب مفیدترند. چرا که حاوی سطوح بالایی از اسید های چرب امگا 3 هستند. مثل ساردین، ماهی آزاد، ماهی تن و شیر ماهی و قزل الا.
گرچه بعضی از صدف ها و میگو ها نسبت به بیشتر ماهی ها، کلسترول بیشتری دارند، اما میزان چربی اشباع و چربی کلی آن ها نسبت به گوشت قرمز و گوشت طیورکمتر است و در نتیجه به عنوان غذا های سالم قلبی شناخته می شوند. از شیوه آشپزی همراه با مصرف کمتر روغن مانند آب پزکردن، کباب کردن، پختن در فر داخل کیسه های مخصوص اب پز و یا بریان کردن بهره ببرید.
3. روغن
مصرف روغن های حیوانی و روغن های نباتی جامد (هیدروژنه) که حاوی چربی اشباع یا چربی ترانس بالا هستند را حذف کنید. در هر حال روغن کمی استفاده و سعی کنید بیشترروغن استفاده شده از روغن های غیراشباع (مثل روغن نباتی مایع) باشد.
برچسب موجود بر روی روغن ها و کره های گیاهی را ببینید و انواع مایع روغن های گیاهی که حاوی کمتر از 2 گرم چربی اشباع در هر قاشق غذاخوری می باشند را انتخاب کنید (کانولا، زیتون، ذرت، سویا، آفتاب گردان وکنجد). بجای کره حیوانی از کره گیاهی بهره ببرید و ترجیحا از آن دسته از کره های گیاهی بهره ببرید که حاوی استانول ها و استرول های گیاهی باشند.
4. غذای آماده و فرآوری شده
در صورت مصرف غذای آماده و فرآوری شده، آن هایی که از گوشت های کم چرب یا به صورت گیاهی تهیه می شوند بهترند، انواع سوسیس و کالباس از بهترین مارک در بازار های مصرفی موجودند.
5. مواد قندی
مصرف نوشیدنی های قندی و شیرینی جات را محدود کنید چرا که کالری زیادی دارند.
6. آب نبات ها
آب نبات ها دلیل اصلی فشار خون بالا می باشند. آب نبات هایی که سرشار از شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند موجب افزایش وزن، بیماری های کلیوی و افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شوند که در نهایت منجر به افزایش فشار خون می شوند. بدین ترتیب به هر قیمتی از آب نبات ها پرهیز کنید.
7. نوشابه های گازدارو انرژی زا
سرشار از قند هستند و می توانند باعث افزایش فشار خون شوند. طبق گزارش انجمن قلب آمریکا، این نوشیدنی ها باید در طول یک هفته 355 میلی لیتر یا کمتر مصرف شوند.
8. قند و شکر تصفیه شده
قند تصفیه شده همچنین عامل اصلی فشار خون بالا است، مصرف زیاد قند تصفیه شده منجر به فشار خون بالا می گردد. مصرف شکر در یکی از وعده های غذایی شاید موردی نداشته باشد؛ اما از مصرف روتین آن خودداری کنید؛ زیرا می تواند بسیار مشکل ساز گردد. همچنین با مطالعه مزایای شکر قهوه ای نسبت به شکر سفید، می توانید مصرف شکر قهوه ای را در این موارد جایگزین کنید.
9. شیرینی ها
شیرینی ها، کیک ها و کلوچه ها همان طور که از نامشان پیداست قند بالایی دارند؛ اما مضر بودن آن ها برای فشارخونی ها فقط به دلیل محتوای شکر موجود در آن ها نیست، بلکه میزان سدیمی که در هنگام تهیه شیرینی به آن اضافه می گردد نیز بالاست. اگر می خواهید قند و فشارخونتان را در محدوده نرمال نگه دارید بهتر است از مصرف شیرینی ها خودداری کنید.
10. نخود لوبیا های کنسرو شده
لوبیا های کنسرو شده سرشار از سدیم و مواد نگهدارنده هستند که موجب افزایش فشار خون می شوند؛ اما اگر چاره ای نداشتید و خواستید از آن ها بهره ببرید، ابتدا لوبیا ها را با کمی آب بشویید تا حداقل نمکی که روی آن چسبیده جدا گردد.
11. ترشی ها و شور ها
ترشی ها و شور ها معمولاً در ظروف شیشه ای سرشار از آب نمک نگه داری می شوند. وقتی سبزی ها و میوه های مختلف ترشی در آب نمک غوطه ور باشند نمک را به خودشان جذب می نمایند و فقط سطح بیرونی شان نیست که شور می گردد بلکه بافت میوه و سبزی هم لبریز از نمک می گردد و این یعنی دریافت زیادتر از احتیاج بدن به سدیم و درنتیجه افزایش فشار خون.
12. کافئین و قهوه
کافئین می تواند فشار خون را به میزان 10 میلی متر جیوه در افرادی که به ندرت از آن مصرف می نمایند بالا ببرد، اما بر روی مصرف نمایندگان همیشگی قهوه تاثیر زیادی ندارد. با این که مصرف قهوه بر افرادی که فشار خون پایینی دارند تأثیر نمی گذارد، اما باید با احتیاط مصرف گردد. افرادی که فشار خون بالای طولانی مدتی دارند، نیز باید از نوشیدن آن خودداری نمایند.
13. سس
از سس مایونز و سس سالاد کم کالری بهره ببرید. از مصرف سس پنیر، سس های سالاد، سس مایونز و انواع دیگر سس ها خودداری کنید تا خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش دهید. بیشتر سس ها پر از سدیم هستند، مانند سس تند که 2643 میلی گرم سدیم در هر گرم و سس خردل که 1100 میلی گرم سدیم در هر گرم دارد که باعث بالا رفتن فشار خون می شوند.
14. کره بادام زمینی
کره بادام زمینی معمولاً حاوی مقدار زیادی سدیم نیست؛ اما در واقع از چربی های اشباع شده تشکیل شده است. مصرف زیاد چربی های اشباع شده باعث انسداد شریان ها می گردد و هنگامی که شریان ها با چربی بسته شده باشند، احتیاج به پمپاژ سخت تری برای گردش خون در بدن است و این یعنی قلب باید کار بیشتری کند.
15. سوپ های آماده و نودل ها
سوپ های از پیش آماده شده مانند سوپ های موجود در قوطی کنسرو یا سوپ های پودر شده و کرم ها دارای مقدار زیادی سدیم هستند، علاوه بر سدیم بالا حاوی مواد نگهدارنده برای ماندگاری طولانی مدت هستند.
معمولاً یک قوطی سوپ می تواند حاوی حداقل 800 میلی گرم سدیم باشد و این تقریباً نیمی از میزان توصیه شده روزانه سدیم است. یک بسته کوچک نودل حاوی تقریباً 1580 میلی گرم سدیم است و این تقریباً همان مقداری است که باید در طی یک روز کامل مصرف کنید.
منبع: فرادیدbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا