لنزتان را زودزود عوض کنید

به گزارش بلاگ پو، لنزهای تماسی، صفحات کوچک گردی از جنس پلاستیک هستند که برای رفع کردن مسائل بینایی ماننددوربینی، نزدیک بینی یا آستیگماتیسم ساخته شده اند. این لنزها بعلاوه برای افرادی که عمل جراحی کاتاراکت (آب مروارید) را انجام داده اند، استفاده می شوند. لنزها به این علت تماسی نامیده می شوند که مستقیما درون چشم،

لنزتان را زودزود عوض کنید

لنزتان را زودزود عوض کنید

نویسنده:اکرم خواجوند

توصیه های چشم پزشکان به آنهایی که لنز رنگی می گذارند

لنزهای تماسی، صفحات کوچک گردی از جنس پلاستیک هستند که برای برطرف کردن مسائل بینایی ماننددوربینی، نزدیک بینی یا آستیگماتیسم ساخته شده اند. این لنزها بعلاوه برای افرادی که عمل جراحی کاتاراکت (آب مروارید) را انجام داده اند، استفاده می شوند. لنزها به این علت تماسی نامیده می شوند که مستقیما درون چشم، روی لایه نازکی از اشک چشم که روی قرنیه را پوشانده، قرار می گیرند و به عبارتی در لایه ای از اشک چشم شناورند.

لنزهای نرم (soft) حالت ژلاتینی دارند تا بتوانند در اشک چشم شناور باقی بمانند. این لنزها از پلاستیک های نرم و انعطاف پذیری ساخته شده اند که قابلیت جذب آب را دارند. بسیاری از افراد معتقدند این لنزها بسیار راحت تر از لنزهای سخت هستند. برخی از انواع این لنزها به اسم لنزهای یک بار مصرف معروف شده اند که آنها را فقط به مدت 24 ساعت می توان استفاده کرد و پس از آن باید دور انداخته شوند. انواعی دیگر از این لنزها را می توان به مدت طولانی تری (یک تا 6 روز) بدون احتیاج به برداشتن استفاده کرد.

برخی دیگر از لنزهای نرم را می توان بعد از 2 هفته یا هر یک تا 3 ماه تعویض کرد. اینها لنزهای یک بار مصرفی هستند که تاریخ مصرف شان تمدید شده است. البته لنزهای نرمی هم وجود دارند که چند سال می توان از آنها استفاده کرد.

اما لنزهای سخت به 2 گروه اصلی تقسیم می شوند؛ گروه اول، دسته ای از لنزهای سختی هستند که نسبت به اکسیژن نفوذپذیرند و اجازه عبور اکسیژن از منافذ ریز لنز را می دهند تا اکسیژن کافی به قرنیه برسد. این لنزها در حقیقت فرزندان لنزهای سخت قدیمی هستند که خاصیت عبور اکسیژن را نداشتند.اگر پزشک شما، لنز سخت برای تان تجویز نموده است باید 2 تا 4 هفته به خود فرصت دهید تا به آن عادت کنید. در روزهای نخست ساعات کمی در طول روز از لنز خود بهره ببرید و کم کم این ساعات را افزایش دهید.

لنزهای رنگی

لنزهای رنگی دارای 5 رنگ اصلی هستند: قهوه ای، آبی، سبز، طوسی، بنفش و طیف وسیعی از رنگ ها که بین این رنگ های اصلی قرار دارند. گاهی مواد رنگی و شیمیایی موجود در لنزهای رنگی غیراستاندارد، موجب عفونت و در نهایت سرایت عفونت به سایر بافت های چشمی و کوری شخص می شود. از طرفی معمولا علاوه بر گذاشتن لنز رنگی، آرایش هم می نمایند. اگر اندازه کمی از مواد آرایشی وارد چشم شود همراه اشک روی سطح داخلی یا خارجی لنز قرار می گیرد و موجب خراش قرنیه و عفونت چشم می شود.

ظرف نگهداری لنز

ظرف های پلاستیکی مخصوص نگهداری لنز را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید ولی گاهی درون جعبه محلول مخصوص لنز، یک عدد از این ظروف وجود دارد. از قلم نیاندازید قبل از هر بار مصرف، جعبه لنز را درون آب جوش، بجوشانید تا در حرارت بالا میکروب هایی که درون ظرف وارد شده اند، از بین بروند. ظرف مخصوص نگهداری لنز را ماهی یک بار دور بیندازید و از یک ظرف تازه بهره ببرید.

طرز قراردادن لنز درون چشم

قبل از قراردادن لنز در چشم تان باید دستان تان را با آب و صابون بشویید و خشک کنید. بهتر است از حوله برای خشک کردن دست تان استفاده نکنید چون امکان دارد پرزهای آن روی انگشتان شما باقی بماند. استفاده از دستمال کاغذی بهداشتی تر است. برای اینکه لنزتان را پشت و رو درون چشم تان نگذارید باید به این نکته توجه کنید که وقتی لنز را روی انگشت می گذارید و مقابل چشمان تان قرار می دهید، اگر یو شکل باشد، درست است اما اگر لبه های آن (لبه های یو) به سمت خارج کشیده شده باشد، لنزتان پشت و رو شده است.

لنزتان را زود به زود عوض کنید

لنزتان را هر چه زودتر عوض کنید به سلامت چشم تان یاری بیشتری کرد ه اید. توجه کنید مراقبت و شستشو از لنز برای حفظ سلامت چشمان شما کافی نیست. موادی مانند پروتیین، کلسیم و چربی که به طور طبیعی در اشک چشم وجود دارند، می توانند روی لنز رسوب نموده و باعث احساس ناراحتی لنز درون چشم تان و عفونت چشم تان شوند. کسانی که آلرژی دارند و یا اندازه فراوری پروتیین و چربی درون چشمان شان بیش از دیگران است، باید زودتر از دیگران با لنز قدیمی شان خداحافظی نمایند.چشم پزشک می تواند به شما در معین زمان مناسب برای تعویض لنزتان یاری کند. بسیاری از خانم ها، لنزهای خود را به خصوص لنزهای رنگی را از آرایشگاه ها و یا فروشگاه ها تهیه می نمایند. لنزهایی که در این مراکز ارایه می شود، نظارت چندانی بر کنترل کیفیت شان وجود ندارد و حتی ممکن است تقلبی و غیراستاندارد باشند. گاهی تاریخ مصرف این لنزها گذشته است. از قلم نیاندازید شما فقط یک جفت چشم دارید و باید برای آنها ارزش قایل شوید. چشم پزشک، لنزهای بیماران اش را با دقت و حوصله انتخاب می نماید و تمام جوانب را از نظر بهداشتی و استاندارد بودن و از یک مارک معتبر بودن مد نظر قرار می دهد و در عین حال لنزها را از مراکز بهداشتی یا مستقیما از خود کارخانه دریافت می نماید، بنابراین مطمئن تر است، به علاوه در هنگام تحویل لنز به بیمار، توضیحات لازم را از نظر مدت زمان استفاده و طریقه نگهداری به بیمار ارایه می نماید.

لنز در چشم شما گم نمی شود

اصلا نگران گم شدن لنز در چشم خود نباشید، گرچه گاهی لنز زیر پلک شما می رود و هر چه در پی آن می گشت، پیدا نمی شود اما بهتر است بدانید ملتحمه چشم که به سطح داخلی پلک متصل است، اجازه نمی دهد لنز به پشت چشم وارد شود. در این شرایط کمی پلک های خود را به آرامی ماساژ دهید و یک قطره چشمی در چشمان تان بچکانید تا سطح لنز مرطوب شده و از پشت پلک های شما، جایی که چسبیده است، جدا شود.

محلول نرمای سالین

شما می توانید از این محلول برای شستشو و ضدعفونی لنز تماسی تان بهره ببرید، به شرط اینکه در کنار آن از حرارت یا اشعه ماورای بنفش برای ضدعفونی کردن لنز تماسی بهره ببرید. در صورتی که از قرص های آنزیمی هم استفاده می کنید باز هم احتیاج به محلول نرمال سالین خواهید داشت.

استفاده مداوم از لنزها بی خطر نیست

در دهه های اخیر، استفاده از لنزهای چشمی برای برطرف عیوب انکساری چشم به جای عینک متداول شده است. حتما می دانید که این لنزها دو نوع نرم و سخت دارند که هر یک مزایا و معایبی دارند. استفاده از لنز سخت ، نسبتا عارضه کمتری دارد. آلوده شدن سریع لنز نرم با گرد و غبار به ایجاد التهاب و عفونت قرنیه چشم منجر می شود که به موجب آن تاری دید، قرمزی و درد شدید به وجود می آید. امروزه شما می بینید که برخی از افراد با استفاده از لنزهای چشمی رنگی و آرایشی، چشم های خود را به هر رنگی که می خواهند مثلا آبی، سبز و غیره درمی آورند اما بسیاری از این مصرف نمایندگان دایمی لنزها متوجه خطرات استفاده بیش از حد لنزها نیستند.

اگر شما به منظور زیبایی، در یک مهمانی از لنز رنگی استفاده می کنید و پس از آن مدت محدود، لنز را از چشم خارج نموده و درمحلول مخصوص نگهداری می کنید و مهم تر از همه آنکه این لنز به خودتان اختصاص دارد و آن را با نظر کارشناسانه یک متخصص تهیه کرد ه اید، بلامانع است اما اگر هر روز به طور مکرر و گاهی متاسفانه شبانه روزی از لنزهای چشمی استفاده می کنید، باید بدانید که استفاده مداوم این لنزها برای چشم، خطرناک است و می تواند باعث بروز آلرژی شود. اگر لنز شما به طور دایم روی چشم تان قرار گرفته است و در واقع حکم صفحه ای را پیدا نموده که چشم را می پوشاند، باید مطلع باشید که با این کار، از رسیدن اکسیژن به بافت های این ناحیه ممانعت می کنیدو ادامه این شرایط می تواند سبب بروز عفونت های چشمی شود. استفاده دایمی از لنزهایی که مصارف زیبایی دارند، می تواند به سلامت چشم های شما آسیب برساند. لنز را از هر جایی تهیه نکنید. این کار تخصصی و بر عهده چشم پزشک می تواند شما را با شیوه استفاده از لنزومراقبت از آن آشنا کند.

منبع:www.salamat.com

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: راسخون
انتشار: 3 آبان 1400 بروزرسانی: 3 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 54623

به "لنزتان را زودزود عوض کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لنزتان را زودزود عوض کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید