مایکروسافت برای سرفیس هایش تراشه اختصاصی طراحی می نماید
به گزارش بلاگ پو، اینطور که به نظر می رسد، مایکروسافت میخواهد محصولات برند سرفیس خود را به تراشه اختصاصی مجهز کند.
با توجه به گزارشی که از سوی وب سایت HotHardware منتشر شده است، به نظر می رسد مایکروسافت هم مانند بسیاری از شرکت های فراورینماینده سخت افزار میخواهد تراشه اختصاصی خود را فراوری و در دستگاه های برند سرفیس از آن ها استفاده کند. تصمیم مایکروسافت در این زمینه بسیار جدی است تا جایی که گفته می شود شرکت در پی یک طراح تراشه می شود تا کار خود را رسما در این زمینه شروع کند. این موضوع را از فهرست شغل های موجود در لینکدین متوجه شدیم و به نظر نمی رسد شایعه باشد.
البته اینکه از بابت تصمیم مایکروسافت در راستای فراوری تراشه اختصاصی مطمئن هستیم لزوما به این خاطر نیست که در لینکدین خبر مربوط به آن را مشاهده کردیم. در واقع پیش تر هم خبری منتشر شده بود مبنی براینکه مایکروسافت و AMD در کوشش هستند با همکاری یکدیگر، یک تراشه مبتنی بر معماری ARM برای لپ تاپ های شرکت ردموندی فراوری نمایند. اینطور که به نظر می رسد، این همکاری برای مایکروسافت در زمینه قدرت پردازشگر گرافیکی نتیجه بهتری در پی خواهد داشت تا اینکه شرکت آمریکایی از تراشه های ساخت کوالکام در محصولات خود استفاده کند. اگر این گفته ها حقیقت داشته باشد، باید شاهد استفاده از هسته Cortex-X1 و تراشه گرافیکی mRDNA 2 شرکت AMD باشیم. بعلاوه مودم 5G اگزینوس ساخت سامسونگ هم روی این تراشه قرار خواهد گرفت.
نسل بعدی محصولات مایکروسافت سرفیس به تراشه 5 نانومتری اختصاصی مجهز خواهد شد
به گزارش وب سایت بلومبرگ، در ماه دسامبر سال 2020 بود که مایکروسافت تصمیم گرفت روی فراوری یک تراشه اختصاصی برای کامپیوترهای سرور کار کند. کامپیوترهایی که مخصوص سرویس های ابری شرکت بود. شرکت آمریکایی بعلاوه در نظر داشت تراشه ای را برای یک سری از محصولات مبتنی بر سرفیس خود طراحی کند. اما در آن موقع، واحد طراحی تراشه به مدیر بخش Azure گزارش می فرستاد و نه پانوس پانای که رئیس بخش سرفیس مایکروسافت است.
مایکروسافت اما در راستای تحقق این هدف خود، مهندسین طراح تراشه از شرکت هایی نظیر اینتل، AMD، انویدیا و کوالکام را به خدمت گرفت اما هنوز اتفاق خاصی رخ نداد. البته سرفیس پرو ایکس که در ماه اکتبر سال 2019 معرفی گردید، از تراشه سفارشی بهره می برد که مایکروسافت SQ1 نام دارد و طی همکاری مشترک کوالکام و مایکروسافت طراحی شده است. پردازنده ای که قدرت کافی برای انجام امور پردازشی دارد اما قطعا نمی تواند به مقدار پردازنده ای که در نتیجه همکاری مایکروسافت با شرکت های قدرتمند این زمینه یعنی AMD فراوری می شود قدرتمند باشد.
تراشه اختصاصی قطعا به مایکروسافت یاری خواهد نمود تا وابستگی خود را به شرکت های شخص ثالث فراورینماینده پردازنده کاهش داد. علاوه بر این ها، از لحاظ قدرت پردازشی و قیمت تمام شده ساخت یک محصول هم کنترل بهتری وجود خواهد داشت چون مادامی که یک شرکت خودش طراحی تراشه و نرم افزار محصولاتش را بر عهده داشته باشد، می تواند هماهنگی فوق العاده ای بین نرم افزار و سخت افزار ایجاد کند. مشابه کاری که اپل در آیفون ها، آیپدها و مک بوک ها انجام می دهد.
فراوری تراشه اختصاصی کاری است که بسیاری از شرکت های فراورینماینده سخت افزار به آن روی آورده اند. همانطور که در بالا هم اشاره شد، با این کار آن ها می توانند هماهنگی بسیار خوبی بین محصولات خود بوجود بیاورند تا تجربه کاربری دگرگون شود. از جمله این شرکت ها می توان به گوگل و اپل اشاره نمود که حالا باید ظاهرا مایکروسافت را هم به آن ها اضافه کنیم. اپل به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت های فعال در این زمینه میخواهد در رویداد امروز خود از مک بوک های قدرتمند مبتنی بر تراشه هایی با معماری ARM رونمایی کند. گوگل هم می خواهد در رویداد فردا از گوشی های پیکسل 6 و 6 پرو با تراشه های اختصاصی رونمایی کند. حال باید دید مایکروسافت چه برنامه ای در سر دارد و می خواهد چه محصولاتی را با تراشه های اختصاصی راهی بازار کند.
منبع: PhoneArena
منبع: دیجیکالا مگabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت