همکاری شرکای اجتماعی و دولت، آسیب ها را محدود می نماید

به گزارش بلاگ پو، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بی تردید انتخاب های امروز به طور مستقیم بر نحوه گذر از این دوره تأثیر خواهد داشت و همراهی و هم افزایی شرکای اجتماعی با دولت می تواند آسیب های آینده بحران کنونی را محدودتر کند.

همکاری شرکای اجتماعی و دولت، آسیب ها را محدود می نماید

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بی تردید انتخاب های امروز به طور مستقیم بر نحوه گذر از این دوره تأثیر خواهد داشت و همراهی و هم افزایی شرکای اجتماعی با دولت می تواند آسیب های آینده بحران کنونی را محدودتر کند.

محمد شریعتمداری در پیامی به مناسبت روز دنیای بهداشت و ایمنی کار افزود: با گذشت یک قرن از تشکیل سازمان بین المللی کار (ILO) و در اولویت قرارگرفتن مبانی ارتقای ایمنی و بهداشت محیط کار از سوی آن سازمان، همچنان شاهد طیف گسترده ای از بلایای طبیعی و حوادث شغلی هستیم که چالش های اقتصادی آن جامعه کارگری و کارفرمایی را تحت تاثیر قرار داده و در بعضی موارد دولت ها را نیز به مداخله فعال مجبور داشته است.

وی بیان نمود: هر سال کارگران دنیا آثار زیان بار صدها میلیون حادثه و بیماری شغلی را تحمل می نمایند که علاوه بر بار اقتصادی و هزینه های پنهان اقتصادی، موجب رنج و دردهای انسانی ناشی از پیامدهای ناگوار و غیر قابل اندازه گیری می گردد؛ این موضوع، زمانی بیشتر ناراحت نماینده و تأسف برانگیز می گردد که می دانیم، اغلب حوادث و بیماری های شغلی قابل پیشگیری است.

وزیر کار افزود: روز دنیای ایمنی و بهداشت کار، در واقع یک نماد برای نهادینه کردن یکی از محورهای اصلی کار شایسته یا کار سالم و ایمن، به عنوان مهمترین راهبرد سازمان بین المللی کار برای ارتقای ایمنی و بهداشت در محیط های کاری است که به وسیله افزایش سطح آگاهی و هماهنگی دولت ها و شرکای اجتماعی آنها متجلی می گردد.

وی اظهارداشت: سال جاری این روز (28 آوریل) را در شرایطی گرامی می داریم که همه گیری و شیوع ویروس کرونا نه تنها موجب نگرانی عمیق دولت ها، کارفرمایان و کارگران شده، بلکه نظام های سلامت را در پیشرفته ترین و توسعه یافته ترین کشورهای دنیا به چالش کشیده است.

شریعتمداری افزود: وخامت اوضاع به حدی است که موجب شد، سازمان بین المللی کار با هدف تشویق و ترغیب گفت و گوهای ملی سه جانبه درباره ایمنی و سلامت محیط کار، شعار پیشین این رویداد در سال 2020 یعنیپیشگیری از خشونت، رنج و آزار در دنیای کار را به آمادگی و پاسخ به بیماری همهگیری کووید 19: تمرکز بر ایمنی و سلامت در محل کار تغییر دهد.

وی با بیان اینکه این بیماری یک چالش محلی یا منطقه ای نیست، بلکه یک ابر چالش دنیای است، گفت: که سلامت و معیشت کارگران و کارفرمایان را در سطح بینالملل تهدید میکند. آثار زیانبار اقتصادی و اجتماعی این ویروس بر نظام های سلامت در دنیا و به تبع آن محیط های کاری ضمن تضعیف اقتصاد کارگران و کارفرمایان موجب افزایش خشونت و آزارهای اجتماعی نیز می گردد؛ حسب اعلام سازمان بین المللی کار حدود 7.2 میلیارد کارگر یعنی بیش از 80 درصد نیروی کار دنیا در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در معرض مخاطرات ناشی از توقف جزیی یا کلی فعالیت اقتصادی و به دنبال آن بیکاری هستند.

وزیر کار گفت:اگرچه امکان کار از راه دور یا کار در خانه در بعضی مشاغل با تمهید زیرساخت های فناوری وجود دارد، اما این مهم خود با چالش های بسیار همراه است که می تواند زمینه های بدرفتاری محیطی را افزایش دهد و تهدیدی برای سلامتی و ایمنی کارگران و مانعی در تحقق کار شایسته و بهره وری سازمانی باشد.

وی ادامه داد: ارزیابی ها نشان می دهد؛ حدود دو میلیارد کارگر در سراسر دنیا در بخش غیررسمی فعالیت می نمایند در نتیجه ضرورت پیش بینی اقدامات ایمنی و بهداشت شغلی توسط کارفرمایان اهمیت دارد، در این رابطه کار در اغلب حرفه ها، مستلزم حضور فیزیکی در محیط کار است و همه گیری بیماری کرونا در دنیا فارغ از ابعاد گسترده زیان بار اقتصادی آن، تهدیدی عظیم برای سلامت دنیای کار است.

شریعتمداری گفت: باید کوشش کرد تا ساختارهای نوین نظام سلامت کارگاه های کشور را ایمن تر و پایدارتر از پیش برای پیشگیری از تکرار مسائل آینده برنامه ریزی کرد شاید به جرأت بتوان گفت که یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی بر مبنای تاب آوری کسب و کارها در شرایط غیر منتظره برای حفظ حقوق و معیشت کارگران و مردم ارزیابی می گردد و در این همسویی، انعطاف پذیری در فراوری محصولات و آینده پژوهی در امکان سنجی ایجاد خطوط چند محصولی با رویکرد اجرای پدافند غیرعامل بسیار ارزشمند است.

وی افزود: در همین رابطه شاهد بودیم که برای پاسخگویی به تقاضای ایجاد شده در جامعه، در تعداد زیادی از کارگاه های کشور با همت کارفرمایان و کارگران، خطوط فراوری محصولات، به فراوری مواد ضدعفونی و تجهیزات حفاظت فردی تغییر یافت که اقدامی ارزشمند و همسو با اهداف مطروح تلقی می گردد.

وزیر کار تاکید نمود: مدیریت وضع موجود نیازمند همکاری نزدیک میان دولت ها و شرکای اجتماعی بوده و با این دیدگاه مدیریت ایمنی و بهداشت کار در بنگاه های اقتصادی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در سال جهش فراوری دولت اقدامات یکپارچه و گسترده ای را با تمرکز بر محورهای حمایتی و نظارتی کارفرمایان و کارگران با هدف صیانت از سلامت کارگران در محل کار و جامعه توأم با حفظ اشتغال پیش بینی کرده است و در این خصوص استفاده از ظرفیت های گفت وگوی اجتماعی با نگاه سه جانبه گرایی میان دولت، کارگران و کارفرمایان برای راهکار یابی نوین و بهبود اقدامات به منظور اثربخشی بیشتر همچنان در جریان است.

وی گفت: کارفرمایان در حال حاضر و در گام دوم هوشمند مبارزه با شیوع ویروس کرونا باید کوشش نمایند تا با بکارگیری کلیه منابع و انجام طرح های غربالگری و فاصله گذاری در کارگاه های کشور،ضمن شناسایی و جداسازی کارگران بیمار و همچنین مداخله فعال برای بهبود وضع مبتلایان، تداوم فرایند فراوری را مورد توجه ویژه قرار دهند تا زمینه تحقق شعار سال جهش فراوری که نیازمند نیروی کار سالم در کارگاه های کشور است، با همراهی کارگران زحمتکش و پرتوان فراهم گردد.

abanhome.com: بازسازی ساختمان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 24901

به "همکاری شرکای اجتماعی و دولت، آسیب ها را محدود می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همکاری شرکای اجتماعی و دولت، آسیب ها را محدود می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید