پولدارترین خانواده های جهان و رمزو راز ثروتمند شدن آن ها
به گزارش بلاگ پو، روزنامه خراسان: ثروتمندترین خانواده های جهان که فهرست شان به تازگی توسط فوربس اعلام شد، از کجا شروع کردند و چطور صاحب سرمایه های نجومی شده اند؟
در شرایطی که هر کارگر فروشگاه های زنجیره ای والمارت ساعتی 11 دلار دستمزد دریافت می کند، ثروت خانواده والتون ها که مالک این فروشگاه های زنجیره ای معروف در دنیا هستند در هر ساعت چهار میلیون دلار افزایش می یابد! آن ها به طور متوسط در هر دقیقه 70 هزار دلار و در هر روز 100 میلیون دلار درآمد دارند!
جالب است که بدانید هم اکنون 2028 میلیاردراز 72 کشور دنیا وجود دارند که مجموع ثروت آن ها به رقم باورنکردنی 9.1 تریلیون دلار می رسد. در بین ثروتمندترین خانواده های دنیا نام 25 خانواده به چشم می خورد که در مجموع 1.1 تریلیون دلار ثروت دارند. به همین دلیل است که برخی از فعالان اجتماعی، هشدار داده اند که شکاف طبقاتی بین طبقه ثروتمند و فقیر در دنیا به حد انفجار رسیده است و هر روز غیرقابل کنترل تر می شود.
همان طور که در ابتدای این مطلب خواندید، طبق جدیدترین گزارش نشریه فوربس، این روز ها خانواده والتون ها ثروتمندترین خانواده در دنیا هستند. ثروت آن ها بیش از 151 میلیارد دلار تخمین زده می شود و هر ساعت هم بیشتر می شود. در خور ذکر است که مجله فوربس هر دو هفته یک بار منتشر می شود و یکی از مشهورترین مجله های مالی دنیا به شمار می آید که روز گذشته، هفت مورد از ثروتمندترین خانواده های دنیا را معرفی کرده است.
در پرونده امروز به نکاتی جالب درباره این خانواده ها، میزان ثروت، رمز و راز های پولدار شدن شان و ... اشاره خواهد شد. این میزان ثروت مربوط به ارزش برند، ساختمان ها و... این خانواده هاست و پول نقد آن ها نیست.
واضح است که این مطلب، حاکی از تایید مشی زندگی خانواده ها و به ویژه روش کسب درآمدشان نیست بلکه فقط به نکاتی درباره آن ها اشاره می شود که شاید برای برنامه ریزی و پیروزیت در حوزه مالی درس آموز باشد چراکه بیشترشان، فعالیت های شان را از کارآفرینی آغاز کرده اند.
بدیهی است ثروتمند شدن هم هدف غایی ما از زندگی نیست، اما خواندن مطلبی درباره راه و رسم ثروتمند شدن این خانواده ها خالی از لطف نیست.
تصمیم به شنا خلاف جهت آب!
نام خانواده: والتون
میزان ثروت:
151.5 میلیارد دلار (یک هزار و 661 هزار میلیارد تومان)ملیت:
آمریکاییمنبع ثروت:
فروشگاه های زنجیره ای مواد غذایی، سوپرمارکت و هایپرمارکتتعداد کارمندان یا کنندگی:
هشت هزار و پانصد فروشگاه و بیش از دو میلیون کارمندرموز پیروزیت از زبان خودشان:
سم والتون درباره سیاست های کاری شرکت شان می گوید: شنا در خلاف جهت، تصمیم ما بود! ما برای پیروز شدن تصمیم گرفتیم تا برخلاف راهی که دیگران انتخاب می کنند، برویم. هر کاری را که دیگر شرکت های مالی با طریقه خاص خود انجام دادند، ما با طریقه دیگری انجام دادیم. به همین دلیل هم از ابتدا، خودمان را برای سختی ها و مسائل زیادی آماده کردیم.نکاتی جالب درباره این خانواده:
خانواده والتون به عنوان ثروتمندترین خانواده دنیا معرفی می شوند. این خانواده بخش اعظم ثروت خودشان را از طریق شرکت والمارت که در سال 1962 توسط سام والتون (پدر خانواده) تاسیس شده، کسب کرده اند. شرکتی شامل فروشگاه های زنجیره ای مواد غذایی، سوپرمارکت و هایپرمارکت که در آن زمان، ایده نویی به حساب می آمد و البته دیگران، آینده خوبی برای آن متصور نبودند.هم اکنون والمارت با داشتن بیش از دو میلیون کارمند به عنوان یکی از بزرگ ترین کارفرمایان خصوصی دنیا شناخته می شود. از ابتکارات والتون ها در تجارت شان می توان به فروشگاه های جدیدی که سال 2005 طراحی کردند، اشاره کرد. یکی در تگزاس و دیگری در کلرادو، که دارای توربین های بادی، صفحات خورشیدی نورگیر، دیگ های بخار با سوخت های زیستی، یخچال های خنک کننده آب و باغ های ویژه بود.
این ساختمان ها دارای بسکمک از تجهیزات برای کاهش هزینه ها و فناوری های صرفه جویی در انرژی بودند که از نظر بسکمک از هایپرمارکت ها، اصلا مسئله مهمی نیست، اما خانواده والتون، ثروت شان را مدیون همین تفکرات و توجه به چنین نکاتی هستند!
هدف، بهتر شدن زندگی مردم!
نام خانواده: کوک
میزان ثروت:
98.7 میلیارد دلار (یک هزار و 78 هزارمیلیاردتومان)ملیت:
آلمانی- آمریکاییمنبع ثروت:
صنایع پتروشیمیتعداد کارمند یا کنندگی:
بیش از 600 هزار کارمندرموز پیروزیت از زبان خودشان:
چارلز کوک از فرزندان خانواده کوک درباره رموز پیروزیت شان می گوید: پیروزیت و پول درآوردن از هر کسب و کاری، زمانی به دست می آید که محصولات یا خدمات شان زندگی مردم را بهتر کند و مردم هم همین حس را راجع به آن ها داشته باشند.نکاتی جالب درباره این خانواده:
این خانواده آمریکایی- آلمانی تبار، فعال در صنعت نفت، تجارت و کارآفرینی هستند که مالکیت دومین شرکت خصوصی دنیا یعنی کوک را در اختیار دارند. خانواده کوک مهاجرانی آلمانی بودند که در سال 1888 به آمریکا مهاجرت کردند.صنایع کوک در سال 1927 توسط فرد سی کوک پدر خانواده راه اندازی شد. او روشی ابداع کرد که با استفاده از کراکینگ حرارتی در پالایشگاه نفت، پیروز شد نفت خام سنگین را به گازوئیل تبدیل کند. این کار باعث شد شرکت کوک بتواند با شرکت های بزرگ نفتی، رقابت کند.
پس از مرگ فرد چهار پسر او دعوایی حقوقی را بر سر مالکیت شرکت صنایع کوک آغاز کردند که این کشمکش ها طی دو دهه 1980 و 1990 به طول انجامید. سرانجام دو نفر از پسران دیوید و چارلز پس از 20 سال پیروز شدند، سهام دو برادر دیگر را خریداری و شرکت را تصاحب کنند.
در سال 2018 مجله مالی فوربس، دارایی خانواده کوک را در حدود 120 میلیارد دلار اعلام نمود و این خانواده را قبل از خانواده والتون (مالکان شرکت والمارت) به عنوان اولین خانواده ثروتمند در آمریکا معرفی کرد.
آغاز کار با پختن شیرینی خانگی!
نام خانواده: مارس
میزان ثروت:
89.7 میلیارد دلار (979 هزارمیلیارد تومان)ملیت:
آمریکاییمنبع ثروت:
کارخانه شیرینی و شکلات سازیتعداد کارمند یا فروشگاه:
37 شعبه کارخانه، 70 هزار نفر نیروی کاررموز پیروزیت از زبان خودشان:
اعضای این خانواده به طور مرموزی همیشه از حضور مقابل رسانه ها دوری کرده اند و تاکنون هیچ مصاحبه ای از آن ها منتشر نشده است.نکاتی جالب درباره این خانواده:
این خانواده که مالک اکثریت سهام شرکت مارس اینکورپوریتد هستند تا سال 1988 از سوی مجله فورچون به عنوان ثروتمندترین خانواده در آمریکا معرفی می شدند تا این که این عنوان توسط خانواده والتون تصاحب شد. فرانکلین به عنوان موسس این کارخانه همراه همسرش در سال 1911 کارشان را خیلی ابتدایی با درست کردن شیرینی در خانه آغاز کردند.این زوج بار ها تغییر مکان دادند و بار ها کسب و کار هایی با نام های مختلف، راه اندازی کردند و پس از اُفت و خیز های فراوان، در سال 1929 کارخانه به شیکاگو یعنی مکان کنونی آن منتقل شد. فارست مارس اس آر، فرزند ارشد بنیان گذار این شرکت در زمان مرگش به همراه دو پسر خود در جایگاه 29، 30 و 31 از ثروتمندترین افراد آمریکایی قرار داشتند.
ثروت هر کدام از آن ها در آن زمان، حدود چهار میلیارد دلار بود. نکته جالب این که اعضای این خانواده به شدت از انظار عمومی و انجام مصاحبه دوری می کنند و به غیر از ژاکلین مارس، هیچ عکسی نیز از اعضای این خانواده در دست نیست.
اداره این شرکت همیشه منحصراً در اختیار اعضای خانواده مارس بوده و ویژگی جالب توجه آن، پنهان نگاه داشتن شدید اطلاعات مربوط به مراحل تولید و کارکنان است. البته و تنها یک بار این شرکت در سال 2011 تنها بخشی از اطلاعات مربوط به مراحل تولید خود را فاش کرد که شگرد های شان باعث شگفتی بسکمک از کارشناسان آشپزی شد.
پیوند زندگی کار و پیروزیت!
نام خانواده: بوش
میزان ثروت:
54.1 میلیارد دلار (594 هزار میلیارد تومان)ملیت:
آلمانمنبع ثروت:
ساخت لوازم خانگیتعداد کارمند یا فروشگاه:
بیش از 300 هزار کارمندرموز پیروزیت از زبان خودشان:
بوش یکی از دلایل بزرگ پیروزیت شرکتش را توجه به یک جمله کلیدی می داند و گفته: برای من بهتر است که تمام سرمایه خود را از دست بدهم تا اعتماد مشتریان را.نکاتی جالب درباره این خانواده:
روبرت بوش که مدتی در آمریکا و به عنوان یک مکانیک نزد توماس ادیسون کار کرده بود در 15 نوامبر 1886 در 25 سالگی با کمک دو دوست خود یک کارگاه کوچک مکانیک در اشتوتگارت آلمان تأسیس کرد که خدماتی مانند تعمیر دستگاه های تلفن، ماشین تحریر، لوازم عکاسی و ماشین آلات را ارائه می کرد.شرکت او تا سال 1891 دارای 15 کارمند بود و در این مدت تمام سرمایه خود را صرف تحقیقات و آزمایش هایش کرد و زمانی که سرمایه اش رو به اتمام بود، سعی کرد با دریافت کمک مالی از مادرش و دریافت وام از بانک، شرکت خود را نجات دهد تا بتواند تحقیقات خود را به ثمر برساند، اما یک سال بیشتر دوام نیاورد و شرکت او در سال 1892 به مرز ورشکستگی رسید.
او مجدد در سال 1900 کارخانه خود را با 30 کارمند تأسیس کرد که این تعداد پس از مدت کوتاهی به خاطر بهره بردن از تجربه قبلی به 200 نفر رسید. هم اینک صنایع بوش یکی از رو به رشدترین برند های بزرگ دنیا است به گونه ای که فقط در سال 2017 این برند 17 درصد رشد سودآوری داشت.
چهار نعل به سوی ثروت!
نام خانواده: هرمس
میزان ثروت:
49.2 میلیارد دلار (539 هزار میلیارد تومان)ملیت:
فرانسهمنبع ثروت:
برند پوشاک لوکستعداد کارمند یا کنندگی:
بیش از هزار و صد کنندگی در دنیارموز پیروزیت از زبان خودشان:
برند هرمس بر این باور است که تک تک محصولات این شرکت باید سخت کوشی و تلاش پشت صحنه مراحل ساخت را در خود منعکس کند. مدیر عامل فعلی هرمس درباره رموز پیروزیت شرکت شان می گوید: نقطه قوت برند ما، شوق بالای تمام کارکنان و مدیران در مراحل ساخت و تولید است.در ضمنً تمام محصولات هرمس به طور کامل در فرانسه تولید می شود و این انگیزه کارکنان شرکت مان را برای معرفی محصولی به معنای واقعی کامل و با کیفیت به مردم دنیا، بیشتر کرده است.
نکاتی جالب درباره این خانواده:
برای عموم، لوگوی کالسکه اسب روی محصولات هرمس جای سوال دارد چراکه بین کالسکه اسب با کیف های دستی یا دیگر کالا های لوکس تولیدی این شرکت ارتباطی دیده نمی شود، اما دلیلش ساده است؛ چراکه هرمس در ابتدا به عنوان یک کارگاه تولید زین اسب در پاریس آغاز به فعالیت کرد و اواخر سال 1879 بود که محصولات این مجموعه، توسط تیری هرمس گسترش یافت، چون هدف آن ها، پیشرفت و بهتر شدن بود.در سال 2011، بیش از 50 نفر از نوادگان تیری هرمس سرمایه خود را در این شرکت قرار دادند و طی یک قرارداد مشروط موافقت کردند که در دو دهه آینده هیچ سهامی به فروش نرسانند. این موضع مشترک، انسجام و اتحاد اعضای خانواده هرمس را نشان می دهد که یکی از رموز اصلی پیروزیت شان به حساب می آید.
صاحب ایده ای لوکس در صومعه!
نام خانواده: شنل
میزان ثروت:
45.6 میلیارد دلار(495 هزارمیلیاردتومان)
ملیت:
فرانسهمنبع ثروت:
پوشاک لوکس و عطرتعداد کارمند یا کنندگی:
صاحب کنندگی در 129 کشوررموز پیروزیت از زبان خودشان:
شنل بر این باور بود که زیبایی لحظه ای آغاز می شود که فرد تصمیم می گیرد که خودش باشد و شعارش را این جمله قرار داده بود: شنل به زیبایی ناب و اصیل اعتقاد دارد و آن را با اعتماد به نفس پیوند می زند.نکاتی جالب درباره این خانواده:
گابریل شَنِل که بعد ها به کوکو شنل معروف شد در سال 1883 میلادی در شهر سومور فرانسه در خانواده ای فقیر به دنیا آمد. او در 12 سالگی مادرش را از دست داد و به یک صومعه سپرده شد.او که برای گذران زندگی به خیاطی مشغول بود، اعتقاد داشت باید لباس هایی را طراحی کند که ضمن راحت و لوکس بودن، از ظرافت هنری نیز برخوردار باشد. وی اولین فروشگاه خود را در سال 1910 در پاریس افتتاح کرد. وی که به عطر و ادکلن هم علاقه داشت در سال 1921 اولین خط تولید این محصولات را به راه انداخت. تولید این عطر همچنان ادامه دارد و دولت فرانسه اعلام کرده است که هر دقیقه دو بطری از عطر شنل در دنیا به فروش می رسد.
در سال های جنگ دنیای دوم بسکمک از شعب این برند تعطیل شد، اما او 9 سال بعد و در حالی که بیش از هفت دهه از عمرش می گذشت؛ این شعب را مجدد راه اندازی کرد و بعد هم با تولید کیف های چرم شنل با زنجیر های طلایی کوتاه تحولی دیگر در صنعت مد رقم زد. محصولات لوکس شرکت شنل امروزه در بیش از 129 کشور به فروش می رسد.
بی علاقگی به خرید مواد اولیه!
نام خانواده: آمبانی
میزان ثروت:
43.3 میلیارد دلار(473 هزارمیلیاردتومان)
ملیت:
هندیمنبع ثروت:
فعال در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و مخابراتتعداد کارمند یا فروشگاه:
37 شعبه، 23 هزار کارمندرموز پیروزیت از زبان خودشان:
موسس این شرکت می گوید: در کسب وکار همیشه شرط بستن روی اسب برنده جواب می دهد، اما چالش اصلی این است که بدانید کدام اسب برنده می شود و مادر انجام این کار پیروز بودیم.نکاتی جالب درباره این خانواده:
این خانواده مالک صنایع ریلاینس هستند که یک شرکت هندی است. موسس این شرکت دیروبهائی آمبانی در اواسط دهه 1960 با احداث یک کارخانه نساجی، فعالیت خود را آغاز کرد، اما دوست داشت که مواد اولیه کارش را هم خودش تولید کند؛ بنابراین امروزه این شرکت، نه تنها تولیدکننده منسوجات است بلکه مواد اولیه خود را برای تولید مواد مصنوعی منسوجات از پالایشگاه و کارخانه پتروشیمی خود تأمین می کند و در زمینه مخابرات هم فعالیت دارد.پس از دیروبهائی مدتی بین دو فرزندش آنیل و موکش، رقابت سختی برای اندوختن ثروت بیشتر شکل گرفت. به این ترتیب، آنیل و موکش هر کدام فعالیت های مستقلی را در شرکت ریلاینس آغاز کردند. آنیل یکی از مدیران اجرایی شرکت شد و آن را به سوی پیروزیت های تازه ای سوق داد.
موکش هم اینک به عنوان رئیس هیئت مدیره شرکت فعالیت دارد. در دوران فعالیت او این شرکت با شتاب بسیار زیاد، توسعه یافت. هم اکنون شرکت ریلاینس دارای 14 مجوز برای اکتشاف دریایی، به وسعت 100 هزار کیلومترمربع است که بخشی از آن ها فعالیت های اجرایی مناطق نفت و گاز را شامل می شود.
منبع: Forbes
منبع: برترین ها