چرا نجفی نتوانست خشم خود را کنترل کند؟

به گزارش بلاگ پو، چه عاملی باعث شد که شخصیتی چون محمدعلی نجفی که به آرامش و متانت معروف بود و یکی از نخبگان کشور محسوب می شد، اکنون در بند زندان، متهم ردیف اول قتل همسر خود شده است.

چرا نجفی نتوانست خشم خود را کنترل کند؟

به گزارش خبرنگار ، خبر قتل یک زن توسط همسرش این روز ها در سطح جامعه بازخورد زیادی به همراه داشت و همه در هر صندلیی از قتل صحبت می نمایند.

محمدعلی نجفی شهردار اسبق تهران با سوابق بلند مرتبه سیاسی و اجتماعی متهم به قتل همسر خود شده و اکنون حکم قصاص او صادر شده است.

حال باید آنالیز کنیم که چه عواملی موجب شد شخصیتی همچون نجفی که به آرامش و متانت معروف بود و از لحاظ سابقه تحصیلی در صندلی ویژه ای قرار داشت و یکی از نخبگان کشور محسوب می شد، اکنون در بند زندان، متهم ردیف اول قتل همسر خود شناخته شده است.

به همین منظور محمدباقر حسنوند روانشناس و مشاور در گفت وگو با خبرنگار ، از منظر روانی درباره علت این اتفاق اظهار کرد: همه انسان ها، فارغ از ویژگی هایی نظیر سن و صندلی اجتماعی-اقتصادی، ظرفیت آسیب به خود و دیگران را دارند.

او با بیان اینکه روان همه انسان ها همچون زمین مین گذاری شده است، افزود: فشار دادن هر کدام از این مین ها، می تواند خشم را در آن ها راه اندازی کند و اگر خشم که همچون سیل عمل می نماید و مدیریت نگردد، آسیب های جدی به همراه خواهد داشت، تنها تفاوت انسان ها در تعداد، حساسیت و شدت آسیب رسانی مین هایشان است.

این روانشناس ادامه داد: عدم اطلاع از مین ها یا ماشه چگان های خودمان (ضعف در مهارت خودآگاهی) و ماشه چگان های دیگران (ضعف در مهارت همدلی)، یا عدم پیشگیری از ورود به شرایط راه انداز خشم، احتمال پدیدآیی خشم هایی را فراهم می آورد که همچون گلوله برفی بزرگ و بزرگ تر می شوند و به ناگهان همچون بهمنی بر سر فرد و دیگران فرو می ریزند و گاهی حتی در کنار آسیب به دیگران، دستاورد های کل زندگی را از بین می برند.

حسنوند درباره قشر مخ و قدرت کنترل رفتار گفت: قشرمخ به انسان ها قدرت کنترل بر رفتار را می دهد، اما یادمان نرود که بخش مشترک ما با حیوانات (دستگاه لیمبیک) گاهی به صورت اتوماتیک عمل می نماید، رفتارمان را در اختیار می گیرد و فرصتی برای قشر مخ و رفتار خردمندانه باقی نمی گذارد.

این روانشناس با اشاره به اینکه همه انسان ها در شرایطی ممکن است به لیمبیک واگذاشته شوند، افزود: آموختن مهارت کنترل خشم، احتمال رفتار های آسیب زا را کاهش می دهد، مهارتی که آموزش فراگیر آن برای مردم کشور بسیار ضروری است.

او افزود: با توجه به پیچیدگی مورد اخیر، ممکن است مشاوره روان شناختی به این زوج سودمندی کمی داشت، با وجود این، می توان گفت در غالب موارد، مشاوره های روان شناختی احتمال تبدیل چالش های درون خانوادگی به مسائل غیر قابل حل نظیر مورد اخیر را کم می نماید، اما دانستن این امر ضروری است که هرچند ممکن است در حل مسائل دیگران توانمند باشیم، اما توان ما در یاری به حل مسائل خودمان محدود است و گاهی ضروری است یاری حرفه ای بگیریم.

حسنوند با بیان اینکه دسترسی به عامل مرگبار و به ویژه همراه داشتن آن در لحظات اوج خشم، احتمال رخ دادن چنین مواردی را افزایش می دهد، گفت: ضروری است دسترس پذیری به عوامل مرگ و میر کاهش داده گردد.

این روانشناس درباره راه حل هایی برای مدیریت خشم و عصبانیت بیان نمود: نشانه های بروز خشم را بشناسید، با شناخت این نشانه ها و کنترل آن ها می توان از شدت یافتن آن جلوگیری کرد. نشانه هایی مانند افزایش ضربان قلب، فشارخون، منقبض شدن عضلات، تغییر تنفس، مشت شدن دست ها و به هم فشردن دندان ها از نشانه های فیزیولو ژیک خشم هستند.

حسنوند با بیان اینکه احساس منفی خود را بیان کنید، افزود: اگر ناراحتی خود را به زبان نیاورید، طرف مقابل متوجه نمی گردد که شما چه احساسی دارید. به جای خشم و پرخاشگری، با استفاده از کلمات مناسب احساس خود را بیان کنید و زمینه مناسبی را برای حل مسئله ای که چنین احساساتی را به وجود آورده است، فراهم کنید.

او ادامه داد: هنگام خشم مراقب کلام خود باشید، موقعیت را ترک کنید و کمی ورزش کنید، چرا که ورزش در مدیریت خشم نیز بسیار یاری نماینده است. همچنین کینه به دل نگیرید، بخشش ابزاری بسیار قوی است و منطقی نیست که از همه آدم ها توقع داشته باشید در همه شرایط همان طوری رفتار نمایند که شما دوست دارید.

این روانشناس از دیگر راه حل های مدیریت خشم را خوش طبعی دانست و افزود: شوخی و خنده به مقابله با فشار عصبی یاری می نماید و از طعنه و ریشخند دوری کنید، زیرا ممکن است موجب جریحه دار شدن احساسات دیگران گردد و همه چیز را بدتر کند. همچنین خود را آرام کنید و از عذرخواهی نترسید.

حسنوند گفت: اهمیت موضوع را بسنجید، خود را به جای طرف مقابل قرار دهید، تا ده بشمارید و بدانید چه زمان احتیاج به یاری دارید، چرا که یاد دریافت مهارت کنترل و مدیریت خشم برای همه آدم ها سخت است، اگر به نظرتان عصبانیت شما شدیدا خارج از کنترل است و باعث می گردد دست به کار هایی بزنید که بعدا پشیمان شوید یا به اطرافیانتان آسیب برسانید، حتما از متخصص یاری بگیرید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

malayro.ir: مالزی: سفر به کشور زیبای مالزی و دیدار از شهرهای توسعه یافته کوالالامپور، پنانگ و لنکاوی

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 25 دی 1400 بروزرسانی: 25 دی 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 9724

به "چرا نجفی نتوانست خشم خود را کنترل کند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا نجفی نتوانست خشم خود را کنترل کند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید