چند توصیه بهداشتی درباره تبخال

به گزارش بلاگ پو، سازمان دنیای بهداشت (WHO) تخمین زده است که نزدیک به 67 درصد از جمعیت دنیا به ویروس هرپس دهانی که موجب تبخال می گردد، مبتلا هستند.

چند توصیه بهداشتی درباره تبخال

به گزارش خبرنگاران، این بدان معنی است که احتمال اینکه شما یا کسی که می شناسید در بدنش ویروس تبخال دهانی داشته باشد، زیاد است و برخورد با زخم های دردناک و تحریک نماینده تبخال ممکن است به یک مشکل مکرر برای شما تبدیل گردد. اما تبخال چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟ همه آنچه باید درباره آن بدانید، در ادامه آمده است:

تبخال چیست؟

تبخال جوش ها یا تاول های دردناکی است که روی صورت، عموما در ناحیه دهان یا لب ها ظاهر می گردد.

تبخال معمولا با احساس سوزن سوزن شدن، خارش یا سوزش آغاز می گردد و در نهایت بعد از یک یا دو روز به صورت جوش یا تاولی دردناک بروز می نماید و پس از ترکیدن جوش ها، ممکن است پوسته سختی تشکیل گردد.

چه چیز باعث تبخال می گردد؟

تبخال ناشی از ویروسی به نام هرپس سیمپلکس است. به گزارش سازمان بهداشت ملی بریتانیا، در صورت ابتلا، این ویروس تا آخر عمر در پوست شما باقی می ماند و گاهی باعث بروز تبخال می گردد.

نوعی از ویروس هرپس سیمپلکس که باعث تبخال دهانی می گردد اچ اس وی-1 (HSV-1) نام دارد.

هرکسی می تواند به وسیله تعاملات روزمره با مردم مانند استفاده از ظروف یکسان برای خوردن غذا به اچ اس وی-1 مبتلا گردد. بیشتر افراد در سنین جوانی پس از تماس نزدیک با پوست فردی که به تبخال مبتلا است در معرض آن قرار می گیرند؛ با این حال، علائم تبخال چند سال بعد و در سنین بالاتر ظاهر می گردد. هیچ راهی برای اطلاع از ابتلای به این ویروس وجود ندارد مگر آنکه تبخال بزنید.

تبخال مسری است

جوش های تبخال به شدت مسری هستند و سازمان بهداشت ملی بریتانیا هشدار می دهد: از زمانی که برای اولین بار احساس سوزن سوزن شدن، خارش یا سوزش در صورت خود می کنید، تبخال شما مسری می گردد و تا زمانی که کاملا خوب نگردد، مسری باقی می ماند. این موضوع ممکن است بیش از 10 روز طول بکشد.

در صورت ابتلا به تبخال باید از به اشتراک گذاشتن هر چیزی که با جوش تبخال در تماس است مانند کرم های درمانی، حوله، کارد و چنگال خودداری کنید.

سازمان بهداشت ملی بریتانیا بعلاوه توصیه می نماید که از لمس جوش تبخال هم خودداری گردد مگر اینکه بخواهید از کرم درمانی بهره ببرید و در آن صورت باید بلافاصله دستان خود را بشویید.

یکی از مهم ترین کارهایی که هنگام تبخال زدن نباید انجام داد بوسیدن نوزادان است زیرا ممکن است به تبخال نوزادان منجر گردد. بنا بر اعلام سازمان بهداشت ملی بریتانیا، تبخال نوزادان می تواند برای آن ها بسیار خطرناک باشد زیرا سیستم ایمنی بدن آنان به میزان کافی برای مقابله با این ویروس رشد نکرده است.

چگونه می توان تبخال را درمان کرد؟

کرم ها و چسب زخم هایی که بدون احتیاج به نسخه پزشک در دسترس هستند می توانند به بهبود تبخال و تسریع فرایند آن یاری نمایند.

داروساز می تواند کرم هایی را برای تسکین درد و سوزش، کرم های ضدویروس برای تسریع زمان بهبودی و چسب زخم های تبخال برای محافظت از پوست تا زمان بهبودی را توصیه کند.

اگر مرتبا تبخال می زنید، استفاده از کرم ضد ویروسی به محض اینکه احساس کردید تبخالی دارد روی پوستتان ظاهر می گردد، ممکن است به بهبود سریع آن یاری کند.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، بعلاوه سازمان بهداشت ملی بریتانیا خوردن غذاهای خنک و نرم در زمان بهبودی تبخال و مصرف استامینوفن یا ایبوپروفن برای تسکین درد و تورم را توصیه می نماید. اما اگر تبخال تا 10 روز رفع نشد یا بسیار عظیم و دردناک بود و با تورم و درد لثه و زخم در دهان همراه شد، باید به پزشک عمومی مراجعه کرد. بعلاوه اگر سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است در صورت بروز تبخال باید با پزشک عمومی خود مشورت کنید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

turkeyro.ir: ترکیه: سفر بقه سرزمین زیبایی ها، استانبول، آنتالیا، آنکارا، کوش آداسی

pariha.ir: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 54153

به "چند توصیه بهداشتی درباره تبخال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند توصیه بهداشتی درباره تبخال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید