گردآوری اطلس پوشاک مردم سیستان و بلوچستان
به گزارش بلاگ پو، علیرضا حسن زاده، رییس پژوهشکده مردم شناسی گفت: پوشش از ابتدای تاریخ تا به امروز دارای اهمیت بوده و فرم لباس ها در جوامع مختلف با توجه به شرایط جغرافیایی، محیطی، نحوه زندگی، جنگ ها، اوضاع سیاسی، مالی و اعتقادات مذهبی و با سرزمین های دیگر متفاوت بوده است.

او اعلام کرد: آن چه امروزه در رابطه با سنت های بومی و اصیل ضروری به نظر می رسد احیا لباس های بومی و کارآمد کردن آن ها است.
رییس پژوهشکده مردم شناسی یکی از مهم ترین راه های حفظ این امر مهم را ثبت و ضبط اطلاعات مربوط به این حوزه دانست و یادآوری کرد: این اقدام به وسیله پژوهشکده مردم شناسی در منطقه ها مختلفی مانند کرمان، یزد و خراسان هم انجام گرفته است.
بابک صدیقی، مجری این طرح با بیان این که پوشاک یکی از بارزترین سمبل های فرهنگی ـ بومی و آسان ترین وسیله انتقال فرهنگ به تعداد می آید، اظهار کرد: پژوهش پوشاک سنتی استان سیستان و بلوچستان با هدف آنالیز صندلی آن و لزوم شناسایی پوشاک منطقه به منظور ثبت و ضبط عناصر فرهنگی پوشاک و بارگذاری اطلاعات به دست آمده در نرم افزار اطلس مردم نگاری کشور مورد آنالیز نهاده شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، او با بیان این که 168 مدخل در بخش پوشاک نرم افزار اطلس مردم نگاری سرزمین بارگذاری شده است، اضافه نمود: این گزارش تحقیقی، توصیفی است که در آن از روش های کتابخانه ای و میدانی (مشاهده مستقیم و غیرمستقیم و مصاحبه) هم استفاده شده است.
منبع: گردشبانbanima.ir: مجله گردشگری و مسافرتی بانیما
chinaro.ir: مجله گردشگری چین، سفر به پکن، شانگهای هانگزو