20 عامل خطرناک در زندگی روزمره که منجر به سرطان می گردد

به گزارش بلاگ پو، سرطان پس از بیماری های قلبی و عروقی دومین عامل مرگ ومیر در دنیا به شمار می رود. تمامی سرطان ها نتیجه پیدایش عیب یا جهش ژنتیک در سیستم دی ان سلولی ما هستند. سلول های سرطانی رشد می نمایند و با تشکیل تومور همچون ارتشی مخرب بدن ما را از پا درمی آورند.

20 عامل خطرناک در زندگی روزمره که منجر به سرطان می گردد

به گزارش خبرنگاران به نقل از یورونیوز، بعضی سرطان ها عامل ژنتیکی دارند و از این رو از کنترل ما خارجند. با این حال بسیاری دیگر از سرطان ها به عوامل محیطی، نوع تغذیه و یا مصرف بعضی مواد خاص برمی گردند. تحقیقات تا به امروز ارتباط معنادار مصرف شماری از این مواد با بروز سرطان در بدن انسان ها را اثبات نموده است.

در ادامه به شماری از این مواد نگاهی می اندازیم.

شکر

دانشمندان در حال حاضر می دانند که مصرف بیش از حد شکر نه تنها می تواند عامل دیابت باشد، بلکه سلول ها را نیز تخریب می نماید و ریسک سرطان را در فرد بالا می برد.

مطالعات جدید نشان می دهند شکر عامل رشد توده های سرطانی است، چرا که این توده ها از شکر به عنوان تغذیه برای عظیم شدن استفاده می نمایند.

یوهان تولین بیولوژیست مولوکولی در دانشگاه لوون بلژیک می گوید مصرف زیاد شکر چرخه بسته ای از فراوری انرژی لازم برای رشد سلول های سرطانی را ایجاد می نماید که عظیم شدن توده ها در بدن را نتیجه می دهد.

غذاهای آماده و فرآوری شده

هر غذایی که داخل پلاستیک پیچیده شده باشد، در مقیاس صنعتی فراوری گردد، تاریخ مصرف طولانی داشته باشد یا به صورت ساندویچی برای برطرف سریع گرسنگی آماده شده باشد احتمال ابتلای فرد به سرطان را بالاتر می برد.

محققان فرانسوی به تازگی نشان داده اند که میان افرادی که غذاهای آماده می خورند و کسانی که درگیر سرطان می شوند ارتباط وجود دارد.

چای داغ

نوشیدن مایعات داغ، به اندازه ای که باعث سوختن زبان گردد، از عوامل موثر در افزایش احتمال ابتلا به سرطان به شمار می رود.

به تازگی یک تحقیق نشان داده است مردم شمال شرق ایران که روزانه دو فنجان چای داغ می نوشند 90 درصد بیشتر نسبت به ایرانیانی که صبر می نمایند تا چای شان سرد گردد احتمال ابتلا به سرطان مری دارند.

نوشیدنی ماته، که به صورت داغ سرو می گردد، نیز باعث افزایش ابتلا به سرطان مری در میان مردم آمریکای جنوبی شده است.

دانشمندان با این حال ریسک احتمال ابتلا به سرطان را در این موارد زیاد نمی دانند، اما توصیه می نمایند که افراد قبل از نوشیدن مایعات داغ چند دقیقه صبر نمایند.

دخانیات

هر چند شرکت های دخانیات برای سال ها کوشیده اند مضرات مصرف سیگار را کم نشان دهند، با این حال اکنون ثابت شده است که دود تنباکو شامل دست کم 70 ماده شیمیایی عامل سرطان است.

این خطر تنها مخصوص خود سیگاری ها نیست. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) پیش تر اعلام نموده بود کسانی که در محل کار یا خانه در معرض دود سیگار هستند، 20 تا 30 درصد بیشتر محتمل است که مبتلا به سرطان ریه شوند.

این در حالی است که سیگارهای الکترونیکی نیز دست کمی از سیگارهای واقعی ندارند. مطالعات اولیه جدید نشان می دهد احتمال بروز سرطان در مصرف نمایندگان سیگارهای الکترونیک بالاست چرا که این سیگارها باعث به وجود آمدن تورم در دهان و ریه می شوند.

تابش مستقیم آفتاب به پوست

طبق آمار بنیاد سرطان پوست، افرادی که قبل از سن 35 سالگی از جایگاه های آفتاب گیر کنار ساحل استفاده می نمایند خطر ابتلای خود به بیماری سرطان پوست را تا 75 درصد بالا می برند.

تحقیقات همچنین نشان داده است حضور مرتب در زیر نور مستقیم آفتاب برای بیش از 15 دقیقه از عوامل افزایش سرطان است.

کار پیوسته با مواد شیمیایی سرطان زا

کارگرانی که با آلومینیوم سرو کار دارند، نقاش های ساختمانی، آرایشگرها، افراد شاغل در سالن های کاشت ناخن و زیبایی نیز به دلیل سروکار داشتن با مواد شیمیایی سرطان زا مستعد ابتلا به سرطان هستند.

کار شبانه

مرکز بین المللی مطالعه سرطان می گوید کار شبانه احتمالا به دلیل برهم زدن نظم خواب بدن، ریسک ابتلا به سرطان را در فرد افزایش می دهد.

نوشیدن آب آلوده به آرسنیک

از آنجا که پوسته زمین حاوی ماده سمی آرسنیک است، بسیاری از آب های زیرزمینی به درجات کم یا زیاد آلوده به این ماده هستند.

سازمان جهانی بهداشت می گوید 140 میلیون نفر در 50 کشور جهان آب حاوی آرسنیک می نوشند، امری که ریسک ابتلا به سرطان را در افراد بالا می برد.

گوشت کبابی باربیکیو

این درست است که درست کردن گوشت گوسفند، خوک یا مرغ و ماهی روی آتش مزه دلپذیری به آن ها می دهد، با این حال این روش پخت خطراتی را نیز دربر دارد.

بنابر اعلام نهاد ملی سرطان در آمریکا زمانی که این گوشت ها روی ذغال پخته می شوند، روغن و چربی خروجی از آن ها روی آتش می ریزد. تحقیقات نشان داده است که استنشاق دود و شعله حاصل از سوختن این روغن ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

دانشمندان اعتقاد ندارند که این مواد صددرصد عامل سرطان باشند، اما می گویند آن ها دی ان ای را به نحوی تغییر می دهند که ریسک ابتلا به سرطان بالا رود.

الکل

یک تحقیق روی 600 هزار نفر مصرف نماینده الکل در 19 کشور جهان نشان داد نوشیدن الکل با ابتلا به انواع سرطان های دستگاه گوارشی ارتباط دارد.

دود اگزوز

بنابر اعلام آژانس بین المللی مطالعات سرطان در دود خروجی از اگزوز خودروها بیش از 30 نوع ماده سرطان زا دیده می گردد.

علاوه بر موارد بالا ماهی نمک سود (به دلیل میزان بالای نیترات و نیتریت و صدمه به بافت دی ان ای)، هات داگ، سوسیس بیکن و گوشت های فرآوری شده (به دلیل نحوه فراوری، نمک اندود یا دودی کردن)، آفت کش های مزارع (که کشاورزان برای زمین های زراعی استفاده می نمایند)، گرد و خاک ذرات حاصل از برش چوب در کارگاه های نجاری (که باعث افزایش ابتلا به سرطان سینوس می شوند)، چاقی مفرط، قرص های ضدبارداری (که اگر برای طولانی مدت استفاده شوند ریسک سرطان پستان را افزایش می دهند)، ایمپلنت پستان (به جهت ورود شیء خارجی سیلیکونی به بدن) و آلودگی هوا (به دلیل استنشاق ذرات معلق سمی) از دیگر مواردی هستند که در زندگی روزمره ممکن است با آن ها پیوسته سروکار داشته باشیم.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

malayro.ir: مالزی: سفر به کشور زیبای مالزی و دیدار از شهرهای توسعه یافته کوالالامپور، پنانگ و لنکاوی

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 25 دی 1400 بروزرسانی: 25 دی 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 33580

به "20 عامل خطرناک در زندگی روزمره که منجر به سرطان می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "20 عامل خطرناک در زندگی روزمره که منجر به سرطان می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید