25 درصد مردم ایران به ریفلاکس معده مبتلا هستند

به گزارش بلاگ پو، رییس انجمن گوارش و کبد ایران: 25 درصد مردم کشور مبتلا به ریفلاکس معده (برگشت اسید از معده به بالا و مری) هستند و اضافه وزن و چاقی ابتلا به این بیماری را در سال های اخیر تشدید می کند.

25 درصد مردم ایران به ریفلاکس معده مبتلا هستند

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دکتر رضا ملک زاده اضافه کرد: ریفلاکس معده از شایع ترین بیماری های گوارشی است که بر اثر خوردن غذا های فست و فود، سس قرمز و چای زیاد که در سال های اخیر میان مردم کشور افزایش یافته، بروز می یابد و به دلیل بازگشت اسید و شیره معده به داخل مری باعث احساس درد قفسه سینه ترش شده دهان می شود.

وی، گیر کردن غذا، حالت تهوع، باد گلو و آروغ زدن های مکرر، جمع شدن بیش از حد بزاق در دهان و سرفه های مکرر بدون علت، تلخ شدن دهان و برگشت آب و مواد غذایی از معده به دهان را از دیگر علایم ریفلاکس معده بیان کرد و گفت: این علایم فرد مبتلا را آزار می دهد و می تواند در فعالیت ها و کار های روزانه اختلال ایجاد کند.

ملک زاده شرح داد: همچنین افرادی که مبتلا به کرونا می شوند نیز به ریفلاکس معده مبتلا شده و شکایت زیادی از این بیماری دارند که باید تحت نظر پزشک درمان شوند.

30 درصد ایرانیان کبد چرب دارند

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: همچنین 30 درصد مردم کشور کبد چرب دارند که با رژیم غذایی نادرست و چاقی در ارتباط است.

وی اضافه کرد: چاقی و چربی دور شکمی، مقاومت به انسولین و مصرف زیاد کربوهیدرات های تصفیه شده از مهمترین عوامل خطری هستند که باعث بروز علایم کبد چرب و ابتلا به این بیماری می شوند، چاقی پیامد های منفی بر روی سوخت و ساز سلولی داشته و باعث پیشرفت التهاب کبدی می شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: افراد با وزن طبیعی نیز در صورتی که چربی دور شکم آن ها از مقدار سالم بیشتر باشد به اندازه افراد چاق در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند و باید مراقب بروز علایم کبد چرب باشند، نوشیدنی های شیرین به دلیل داشتن میزان قند زیاد یکی از مضرترین مواد غذایی در ایجاد بیماری هستند. بدن ما انواع قند ها را به گلوکوز تبدیل می کند که بخشی از آن به عنوان سوخت برای عملکرد ارگان ها مورد استفاده قرار می گیرد. مشکل، اما جایی آغاز می شود که بدن گلوکز مازاد نیاز خود را به چربی تبدیل می کند و این چربی های اضافی در کبد ذخیره خواهند شد.

به گفته ملک زاده، مقاومت به هورمون انسولین به عنوان عامل اصلی در بروز و پیشرفت بیماری کبد چرب به شمار می رود. مقاومت به انسولین باعث عدم توانایی ورود آن به سلول ها شده که این مسئله به افزایش قند خون و دیابت منجر می شود.

وی گفت: پرخوری، بی تحرکی و چاقی به ویژه چاقی شکمی طی سال های اخیر میان مردم به سرعت افزایش یافته و بیماری کبد چرب سهم عمده ای در سکته های قلبی و مغزی و مرگ های زودرس دارد.

64 درصد از افرادی که بر اثر کبد چرب در کشور فوت می کنند، کمتر از 70 سال دارند و 22 درصد آن ها زیر 50 سال هستند و دچار مرگ خیلی زودهنگام می شوند.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

thailandro.ir: تایلند: سفر به کشور زیباییهای جنوب شرق آسیا، بانکوک، پوکت، پاتایا، سامویی، کرابی

asiaro.ir: آسیا رو: سفر به آسیا، جنوب شرقی آسیا، آسای مرکزی و خاورمیانه

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 49932

به "25 درصد مردم ایران به ریفلاکس معده مبتلا هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "25 درصد مردم ایران به ریفلاکس معده مبتلا هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید