5 روش پخت ماکارونی برای سلیقه های مختلف
به گزارش بلاگ پو، پخت ماکارونی به روش های مختلفی در جهان انجام می گردد و ما قبلا به سوال چگونه ماکارونی درست کنیم پاسخ داده ایم، اما در ایران ما بیشتر از روش دم کردن ماکارونی استفاده می کنیم و با اضافه و کم کردن مواد مایه ماکارونی، به این غذا تنوع می دهیم. در ادامه این مطلب از کتاب کاله روش های پخت ماکارونی را آنالیز می کنیم.
1. روش پخت ماکارونی با گوشت چرخ نموده
یکی از محبوب ترین روش های طبخ ماکارونی، پخت ماکارونی ساده با گوشت چرخ نموده است که در ادامه روش تهیه آن را مرور می کنیم.
مواد لازم برای پخت ماکارونی با گوشت چرخ نموده
- ماکارونی یک بسته
- گوشت چرخ نموده 450 گرم
- پیاز دو عدد
- ادویه مناسب ماکارونی به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- رب 4 قاشق غذاخوری
تهیه و پخت ماکارونی با گوشت چرخ نموده یکی از رایج ترین روش های پخت ماکارونی است. در این روش برای تهیه مایه ماکارونی با گوشت، ابتدا پیاز را در روغن به مقداری که طلایی گردد تفت می دهید و سپس گوشت چرخ نموده را اضافه می کنید و اجازه می دهید خوب سرخ گردد. بعد از آن اندازهی نمک و فلفل و ادویه مناسب ماکارونی اضافه کنید و سپس رب را به مایه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به خورد مواد برود. در این لحظه مایه ماکارونی شما آماده است.
برای پخت ماکارونی هم کافی است در یک قابلمه بزرگ آب و اندازهی نمک ریخته و بگذارید به جوش آید بعد یا ماکارونی رشته ای یا انواع ماکارونی فرمی مناسب را در اضافه کنید تا قشنگ نیم پز گردد. سپس آن را آبکش کنید.
ته دیگ این ماکارونی می تواند سیب زمینی یا نان لواش باشد یا حتی از خود ماکارونی به عنوان ته دیگ استفاده کنید. بعد از لایه ته دیگ یک لایه ماکارونی بریزید و یک لایه مایه ماکارونی. این کار را آنقدر ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس در قابلمه را که رویش دم کنی کشیده اید بگذارید و اجازه دهید ماکارونی 40 تا 50 دقیقه دم بکشد. جزییات بیشتر تهیه ماکارونی با گوشت چرخ نموده یا طرز تهیه ماکارونی با گوشت و سویا را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
برای تهیه ماکارونی علاوه بر تهیه ماکارونی با گوشت چرخ نموده می توانید از گوشت تکه ای خرد شده و حتی گوشت قلقلی هم استفاده کنید.
2. روش پخت ماکارونی با مرغ
افرادی که گوشت قرمز دوست ندارند یا می خواهند مثل همواره ماکارونی با گوشت نخورند می توانند تهیه ماکارونی با مرغ را هم امتحان کنید.
مواد لازم برای پخت ماکارونی با مرغ
- ماکارونی یک بسته
- مرغ 450 گرم
- پیاز دو عدد
- ادویه مناسب ماکارونی به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- رب 4 قاشق غذاخوری
در روش تهیه و پخت ماکارونی با مرغ ابتدا مرغ را به قطعه های ریز تبدیل کنید و آن را همراه با اندازهی روغن تفت دهید و کمی از پیاز را رویش بریزید و در تابه را ببندید تا مرغ بپزد سپس پیاز را در روغن به مقداری که طلایی گردد تفت می دهید و بعد مرغ تکه شده را اضافه کنید و بگذارید با پیاز خوب سرخ گردد. بعد از آن نمک، فلفل و ادویه مناسب ماکارونی را اضافه کنید و در نهایت رب را به مایه ماکارونی اضافه کنید و برای آنکه مواد خوب مخلوط شوند آن ها را خوب هم بزنید.
برای پخت ماکارونی هم درست مثل روش بالا کافی است در یک قابلمه بزرگ آب و اندازهی نمک ریخته و بگذارید به جوش آید بعد یا ماکارونی رشته ای یا انواع ماکارونی فرمی مناسب را در اضافه کنید تا قشنگ نیم پز گردد. سپس آن را آبکش نموده و خوب آبکشی کنید.
ته دیگ این ماکارونی هم می تواند سیب زمینی یا نان لواش باشد یا حتی از خود ماکارونی به عنوان ته دیگ استفاده کنید. بعد از لایه ته دیگ یک لایه ماکارونی بریزید و یک لایه مایه ماکارونی. این کار را آنقدر ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس در قابلمه را که رویش دم کنی کشیده اید بگذارید و اجازه دهید ماکارونی 40 تا 50 دقیقه دم بکشد. جزییات تهیه ماکارونی با مرغ را قبلا در کتاب کاله برایتان آماده نموده ایم. می توانید با مطالعه آن فوت وفن کامل این غذا را یاد بگیرید.
3. روش پخت ماکارونی با سویا
سویا یک گزینه مناسب برای گیاهخواران است. اگر دوست دارید ماکارونی گیاهی بخورید یا به هر دلیلی از مصرف گوشت منع شده اید می توانید سویا را جایگزین گوشت و مرغ ماکارونی کنید.
مواد لازم برای پخت ماکارونی و سویا
- ماکارونی یک بسته
- سویا 350 گرم
- پیاز سه عدد
- ادویه مناسب ماکارونی به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- رب 4 قاشق غذاخوری
روش پخت ماکارونی با سویا درست مثل همه موارد بالاست فقط در آن باید سویا را خوب ابتدا خیس کنید و بعد از نیم ساعت آبش را خالی کنید و خوب با مشت خود آب اضافه اش را بگیرید و بعد درست مثل باقی روش هایی که در بالا گفتیم ابتدا پیاز را در روغن به مقداری که طلایی گردد تفت دهید و بعد سویا را اضافه کنید و بگذارید با پیاز خوب سرخ گردد تا بوی خامی آن گرفته گردد. فقط حواستان باشد برای این که ماکارونی با سویا شما خوشمزه تر گردد باید حتما از ادویه مناسب ماکارونی به مقدار کافی برای طعم دادن به سویا استفاده کنید. در نهایت هم رب را به مایه ماکارونی اضافه کنید و خوب هم بزنید.
برای پخت ماکارونی هم درست مثل روش بالا کافی است در یک قابلمه بزرگ آب و اندازهی نمک و روغن ریخته و بگذارید به جوش آید بعد یا ماکارونی رشته ای یا انواع ماکارونی فرمی مناسب را در اضافه کنید تا قشنگ نیم پز گردد. سپس آن را خوب آبکشی کنید.
ته دیگ این ماکارونی هم می تواند سیب زمینی یا نان لواش باشد یا حتی از خود ماکارونی به عنوان ته دیگ استفاده کنید. بعد از لایه ته دیگ یک لایه ماکارونی بریزید و یک لایه مایه ماکارونی. این کار را آنقدر ادامه دهید تا مواد تمام شوند. سپس در قابلمه را که رویش دم کنی کشیده اید بگذارید و اجازه دهید ماکارونی 40 تا 50 دقیقه دم بکشد. طرز تهیه ماکارونی با سویا را همراه با تهیه ماکارونی با سویا و سیب زمینی با تمام فوت وفن ها بخوانید.
دقت داشته باشید که ته دیگه ماکارونی بخشی از زیبایی آن است پس به شما توصیه می کنیم جزییات طرز تهیه ته دیگ ماکارونی را در کتاب کاله مطالعه کنید.
4. روش پخت ماکارونی بدون آبکش یا کته ماکارونی
یکی از متفاوت ترین روش های پخت ماکارونی، پخت آن به صورت کته یا بدون آبکشی است. در این روش درست مثل طرز تهیه پلو کته، ماکارونی را کته می کنیم.
مواد لازم برای پخت ماکارونی کته
- ماکارونی یک بسته
- گوشت مرغ یا گوشت چرخ نموده 450 گرم
- پیاز دو عدد
- ادویه مناسب ماکارونی به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- رب 4 قاشق غذاخوری
برای تهیه و پخت ماکارونی کته باید ابتدا مایه ماکارونی را تهیه کنید برای تهیه آن اول پیاز را خوب سرخ کنید تا طلایی گردد، سپس گوشت چرخ نموده یا مرغی خرد شده که اندکی در روغن تفت داده اید را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید خوب سرخ گردد. سپس ادویه ماکارونی را به همراه نمک و فلفل اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد باید رب را به مایه اضافه کنید.
در این مرحله باید در قابلمه آب بریزید و اجازه دهید به جوش آید بعد ماکارونی را اضافه کنید و اجازه دهید اندکی نرم گردد. بعد از آن که اندکی نرم گردد مایه ماکارونی را هم به آن اضافه کنید. بگذارید آب موجود کامل تبخیر گردد بعد روی درب قابلمه دم کنی بگذارید و بگذارید ماکارونی شما دم بکشد. بعد از حدود 45 دقیقه ماکارونی کته شما آماده است. نوش جان!
5. روش پخت ماکارونی با سوسیس
تهیه ماکارونی با سوسیس یک گزینه مناسب برای زمان های است که وقتتان کمتر است. برای تهیه این ماکارونی کافی است سوسیس داشته باشید.
اگر غذاهای تهیه شده با ماکارونی را دوست دارید می توانید طرز تهیه ساندویچ ماکارونی و طرز تهیه سالاد ماکارونی با کالباس را هم امتحان کنید.
مواد لازم برای پخت ماکارونی با سوسیس
- ماکارونی یک بسته
- فلفل دلمه 2 عدد
- قارچ 400 گرم
- سوسیس 250 گرم
- روغن به اندازه لازم
- رب 4 قاشق غذاخوری
- ادویه ماکارونی به اندازه لازم
روش پخت ماکارونی با سوسیس راحت است. برای پخت ماکارونی با سوسیس ابتدا پیاز را خوب سرخ کنید و سوسیس که خرد نموده اید را روی پیاز بریزید تا اندکی تفت بخورد. بعد از آن نوبت این است که فلفل دلمه ای ریز خرده شده را اضافه کنید و بعد هم قارچ را هم اضافه کنید و تفت دهید تا قارچ آب بیاندازد بعد از آن رب یا پوره گوجه را اضافه کنید و اجازه دهید خوب آب مایه بخار گردد.
ماکارونی را به شیوه طرز تهیه ماکارونی آبکش کنید و بعد که در قابلمه مدنظرتان یک لایه از ته دیگ گذاشتید، یک لایه ماکارونی بریزید و بعد مایه ماکارونی با سوسیس را اضافه کنید تا مواد و ماکارونی کامل تمام گردد.
نکات تکمیلی برای انواع روش پخت ماکارونی
همان طور که دیدید ماکارونی را می توانید با مواد مختلف و به شیوه های مختلف تهیه کنید. اما تهیه ماکارونی هم مثل هر غذایی جزییات یا به عبارتی فوت وفن هایی دارد که خوب است همواره آن ها را رعایت کنید تا هم غذای خوشمزه ای داشته باشید هم از خواص ماکارونی بیشتر استفاده کنید. در کنار تمام روش های پخت ماکارونی خوب است طرز تهیه ماکارونی ساده را هم امتحان کنید.
آبکشی ماکارونی با آب سرد
یادتان باشد برای آبکش کردن ماکارونی فقط از آب سرد استفاده کنید تا نشاسته اضافه روی ماکارونی شسته گردد و مایه ماکارونی بهتر به خورد مواد برود.
زعفران ادویه جادویی برای پخت ماکارونی
ماکارونی را می توانید با زعفران خوشمزه تر کنید اما بهتر است علاوه بر ریختن زعفران روی ماکارونی دم کشیده، اندازهی را هم در مایه ماکارونی بریزید.
ته دیگ ماکارونی خوشمزه
ته دیگ ماکارونی را می توانید با مواد مختلف تهیه کنید. برای ته دیگ ماکارونی هم خوب ماکارونی مناسب است هم می توانید از سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنید. اما موارد دیگر مثل زیتون و کاهو هم مناسب هستند. برای دانستن جزییات بیشتر در خصوص تهیه ته دیگ ماکارونی به کتاب کاله مراجعه کنید.
منبع: کتاب کاله