اندیشکده بلفر: بحران کرونا، شکاف در سیستم رهبری آمریکا را نمایان کرد
به گزارش بلاگ پو، اندیشکده بلفر اواخر هفته گذشته با گرد آوری تحلیل هایی از متخصصان و اندیشکده های مختلف، مقاله ای را منتشر کرد و در آن به آنالیز اختلافات بین آمریکا و چین به خصوص در هفته های اخیر پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل فارس، گراهام الیسون، استاد مدرسه دولتی جان اف کندی در دانشگاه هاروارد و عضو هیئت مدیره اندیشکده بلفر چهارشنبه هفته گذشته، در تحلیلی که این اندیشکده منتشر کرد گفت: شیوع ویروس کرونا رقابت بین چین و آمریکا را شدید تر و تفاوت های ساختاری آنان را نمایان ساخت.
تحلیل گران مؤسسه چین در نیویورک آمریکا عنوان نموده اند سیستم استبدادی چین در بعضی موارد و تا به امروز در واکنش به گسترش ویروس کرونا بهتر از دموکراسی آمریکا عمل نموده است. با وجود اینکه آمریکا اوایل شیوع بیماری کرونا اشتباهاتی داشت، اما زود است بخواهیم از این کشور چشم پوشی کنیم.
گراهام الیسون، استاد علوم سیاسی در دانشگاه هاروارد و نویسنده کتاب مقدرشده برای جنگ عنوان می نماید: به طور کل، دموکراسی کشور ها در اولین دوره فعالیت خود، عملکرد خوبی ندارند. وی در ادامه گفت: من پیشنهاد، وارن بوفت، یکی از پیروز ترین سرمایه گذاران دنیا را تصدیق می کنم که می گوید: هیچ کشوری با کم ارزش شمردن آمریکا، ثروتمند نشده است.
در کتابی که گراهام الیسون با عنوان مقدرشده برای جنگ منتشر نموده بحثی مطرح شده که توجه بسیاری را به خود جلب کرد: زمانی که قدرت نوظهوری مانند چین کوشش می نماید خود را جایگزین قدرتی مانند آمریکا کند، نتیجه تقریباً همواره جنگ می گردد.
استاد دانشگاه هاروارد گفت: ویروس کرونا این رقابت نگران نماینده (بین آمریکا و چین) را شدید تر و تفاوت های ساختاری آنان را آشکار ساخته است.
اندیشکده بلفر در این تحلیل نوشت، همزمان که چین قابلیت ها و توانایی هایی خود را در دهه های اخیر تقویت نموده است، همان گونه که این کشور ثروتمند تر شده، اما آمریکا وسعت نهاد های فدرال خود را کاهش داده است. هزینه ای که این سیاست بر آمریکا تحمیل نموده در هفته های اخیر مشهود بوده است؛ با توجه به اینکه این کشور تخصص لازم برای مدیریت بحران را ندارد و دستگاه های تنفسی و دیگر تجهیزات ضروری دیگر نیز محدود هستند.
این اندیشکده در ادامه نوشت کارشناسان سیاست خارجی گفته اند سؤال مهم این است که آیا واشنگتن از بحران فعلی درس خواهد گرفت، از جمله اینکه لزوم تقویت آمادگی و اهمیت همکاری در سطح دنیای را درک می نماید؟ به گفته تحلیلگران، شیوع بیماری ها، گرم شدن کره زمین، گسترش مواد هسته ای و اختلافات تجاری، به جای رویکرد اول آمریکا نیازمند راهکار های دنیای هستند.
کیشور محبوبانی، عضو پژوهشکده تحقیقات آسیا در دانشگاه ملی سنگاپور می گوید: شیوع ویروس کرونا نشان می دهد که ما در یک دهکده کوچک زندگی می کنیم. آمریکا می تواند به جای شرکت در یک رقابت بازی با حاصل جمع صفر ژئوپلیتیک، سلامت مردم خود را با همکاری با سایر نقاط دنیا بهبود بخشد.
زمانی که از مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در جریان کنفرانس خبری روز سه شنبه 19 فروردین سؤال شد که آیا آمریکا در حال کاهش لفاظی های خود علیه چین است، وی پاسخ داد که همکاری مانند یک خیابان دو طرفه است. پامپئو گفت: ایده همکاری تنها این نیست که بگوییم، بله مطمئناً ما با یکدیگر روابط محبت آمیز ای خواهیم داشت و ما شاد هستیم که رابطه این گونه می گردد، اما این همکاری باید شفاف، به موقع و علنی باشد. ما در ارتباطات انتظاری داریم و با همین انتظار با دیگر کشور ها ارتباط برقرار می کنیم.
گراهام الیسون، معاون اسبق وزیر دفاع آمریکا گفت: همزمان که رقابت چین و آمریکا بالا می گیرد و دو کشور زنجیره تأمین کالا های خود را از یکدیگر جدا می نمایند و وابستگی فناوری خود را به یکدیگر کاهش می دهند، برنده کشوری خواهد بود که در حل مسائل خود بهترین عملکرد را داشته باشد.
وی در ادامه گفت: هر کدام از شما مشکل عظیمی دارید که احتمالاً در حل آن پیروز نخواهید بود، بیشتر این مشکل در چهاردیواری شما قرار گرفته است، نه خارج از آن و نه با دیگران.
الیسون همچنین گفت: کشوری (چین) یک سیستم استبدادی دارد که از سوی یک حزب راهنمایی می گردد، مانند یک سیستم عامل ساخت قرن 20 است که شما کوشش می کنید بر آن نرم افزار های قرن 21 را نصب کنید. این گونه کاری پیش نخواهد رفت. اما کشور دیگر (آمریکا) یک دموکراسی دارد که مشخصاً ناکارآمد است.
وبگاه مرکز بلفر نوشت به گفته تحلیلگران، وقتی این دو کشور عظیم کوشش می نمایند وابستگی متقابل خود را کاهش دهند و در دریای جنوبی چین با یکدیگر روبرو شوند، احتمالاً آن کشور هایی بیشترین صدمه را می بینند که قدرت متوسطی دارند؛ کشور هایی مانند استرالیا و سنگاپور که بین این دو کشور گرفتار شده اند.
کیشور محبوبانی، رئیس اسبق شورای امنیت سازمان ملل در این باره گفت: این مسئله، روشن نیست و در واقع بازی خیلی پیچیده ای است که بازیگران بسیاری دارد و نکات دقیق و ظریفی که در آینده متوجه آنان خواهیم شد. ما باید این پیچیدگی را بفهمیم تا دنیا را درک کنیم.
گراهام الیسون، در سخنان انتهای خود گفت: اختلاف کوچکی که بین نیروی نظامی و قدرت دنیای واشنگتن و پکن وجود دارد، لزوماً به این معنی نیست که جنگ بین این دو کشور با دخالت مستقیم یکی از آنان به وجود می آید، بلکه یک بازیگر سوم وارد کار خواهد شد. بنابراین در شرایط کنونی تایوان مانند یک بمب ساعتی است. اگر تایوان میخواهد استقلال خود را اعلان کند، پکن احتمالاً با اعمال زور این کشور را سر و سامان خواهد داد، که این موضوع می تواند واشنگتن را برانگیخته کند تا از این کشور خودگردان جزیره ای دفاع کند.
وی در انتها نیز گفت: از این منظر، پی بردن به تنشی که می تواند به یک جنگ هسته ای و انفجار بمب های هسته ای ختم گردد، سخت نیست؛ ما نباید به کسی که خواستار جنگ هسته ای است فکر کنیم بلکه باید کسی را در نظر بگیریم که به این ماجرا کشانده شده است.
منبع: خبرگزاری فارسbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها