تبعات اقتصادی کرونا در سراسر جهان

به گزارش بلاگ پو، حال و روز جهان این روزها بی شباهت به فیلم های علمی تخیلی نیست؛ ویروسی موذی و خطرناک ناگهان از ناکجاآباد سر بر آورده و روز به روز بر ترس و اظطراب مردم سراسر جهان می افزاید. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی هشدار داده است که تبعات اقتصادی ویروس کرونا بر اقتصاد جهان ممکن است از رکود اقتصادی سال 2008 وخیم تر باشد. کسب و کارها سود خود را از دست داده اند و زنجیره تامینشان هم به خاطر بسته شدن کارخانه های چینی مختل شده است. علاوه بر این ده ها میلیون نفر در شهرهای مختلف چین در قرنطینه به سر می برند و بسیاری کشورها محدودیت هایی را در رابطه با ورود و خروج اتباع و افراد اعمال می کنند. خلاصه کرونا خیلی از شرکت ها و کشورهایی را که وابسته به چین هستند تحت تاثیر قرار داده است.

تبعات اقتصادی کرونا در سراسر جهان

اما چرا؟

چه موافق باشیم یا نباشیم باید بپذیریم که چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است و در تجارت جهانی حرفی برای گفتن دارد بنابراین اگر اتفاقی بدین گستردگی در چین اتفاق بیفتد جای شگفتی ندارد که مانند دومینو سایر نقاط جهان را تحت تاثیر قرار دهد. اقتصاددانانی که رویترز بین 7 تا 13 فوریه از آنان نظرسنجی کرده گفته اند که انتظار می رود رشد اقتصاد چین در فصل اول 2020 تا 4.5 درصد متوقف شود - که البته از رکود اقتصادی سنگینی که چندین سال شاهد بودیم کندترین رشد اقتصاد در جهان خواهد بود. با این حال اقتصاددانان در رابطه با اقتصاد چین خوشبین هم هستند و بر این باورند که اگر ویروس زودتر مهار شود چین دوباره روی پای خود خواهد ایستاد.

دوم مارس بود که سازمان توسعه و همکاری اقتصادی نسبت به خطراتی که کرونا برای اقتصاد جهان در پی خواهد داشت هشدار داد؛ این سازمان ویروس کرونا را بزرگترین خطری دانست که از زمان رکود اقتصادی سنگین که بیش از 10 سال پیش گریبان اقتصادهای بزرگ جهان را گرفت تا کنون سابقه نداشته است. جالب است بدانید چین یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت در جهان است. حالا که کرونا بلای جان تولید و سفرهای توریستی و کاری شده است آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده است که تقاضا برای نفت به پایین ترین حد خود طی یک دهه اخیر خواهد رسید. آژانس همچنین گفته است که کرونای تازه (کویید 19) و به تبع آن تعطیل شدن فعالیت ها در سراسر چین تقاضا برای نفت جهانی را کاهش داده است. انتظار می رود که تقاضا در فصل نخست سال جاری 435000 بشکه کاهش پیدا کند.

اختلال در فعالیت های تجاری

کمبود محصولات و قطعات چینی بر شرکت های سراسر جهان تاثیر می گذارد چرا که کارخانه ها پس از آغاز سال نوی قمری افتتاح خود را به تاثیر انداخته اند و کارگران برای عدم توسعه ویروس خانه نشین شده اند. شرکت Foxconn که شریک تجاری اپل است با تاخیر در تولید روبرو است. برخی از خودروسازها نظیر نیسان و هیوندا موقتا کارخانه های خارج از چین را بسته اند چرا که به قطعات دسترسی ندارند. صنعت داروسازی هم از این بلا بی نصیب نبوده است. همچنین بسیاری از رویدادهای ورزشی و نمایشگاه های تجاری در چین، آسیا و سراسر جهان یا لغو شده اند یا تا اطلاع ثانوی به تاخیر افتاده اند.

اما در این میان بارزترین صنایعی که از ویروس کرونا بیشترین ضربات را متحمل شده اند گردشگری، هتلداری و شرکت های هواپیمایی هستند. سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی که دفتر مرکزی آن در مونترال کانادا واقع شده است پیش بینی کرده که توریسم و گردشگری ژاپن طی فصل نخست سال 2020 به خاطر کاهش ورود مسافران چینی تا 1.29 میلیارد دلار خسارت خواهد دید.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

batask.ir: ترجمه آنلاین و دارالترجمه آنلاین، ترجمه مقالات انگلیسی

thailandro.ir: سفر به تایلند با همه خوشی ها و تفریحات هیجان انگیز

منبع: ویزا موندیال
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 54053

به "تبعات اقتصادی کرونا در سراسر جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تبعات اقتصادی کرونا در سراسر جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید