تقویت معده با داشتن رژیم غذایی مناسب
به گزارش بلاگ پو، خوراکی هایی مثل لوبیا، عدس، نخودفرنگی، تمشک، بلغور جو دوسر و ذرت از خوراکی هایی با فیبر بالا هستند که مصرف آن ها می تواند به عملکرد بهتر دستگاه گوارش و تقویت معده کمک کرده و از بروز یبوست پیشگیری کند.
این روزها به علت وجود مواد غذایی ناسالم و نامناسب و همچنین داشتن برخی از عادات غذایی نامناسب بسکمک از افراد به بیماری های مربوط به معده مثل زخم معده یا سوزش معده دچار می شوند. بد نیست درباره خوراکی های مفید و مضر در این زمینه و همچنین عادات غذایی نامناسبی که ناراحتی و التهاب معده را افزایش می دهند آشنا شوید.
رژیم غذایی و پوشش معده
پوشش معده شما مثل یک سیستم امنیت خانگی است و تنها زمانی به نگهداری و حفظ آن کمک می کند که بتواند به درستی کار کند. سلول های موجود در معده شما باعث تولید اسید و آنزیم می شوند که به تجزیه مواد غذایی و مخاط (ماده لغزنده محافظ پوشش معده از اسید) کمک می کند. زمانی که پوشش معده شما دچار التهاب می شود میزان اسید، آنزیم و مخاط کم شده و همین زمینه ایجاد درد و ناراحتی را فراهم می کند.
تغییرات غذایی می تواند به کاهش علائم گاستریت یا همان التهاب معده کمک کند. به این منظور توصیه می شود از پزشک خود راهنمایی های لازم را در این زمینه بگیرید.
تغییرات غذایی برای داشتن یک پوشش معده سالم دارای اهداف مختلفی است. اگر گاستریت دارید، غذاهای خاص و برخی از عادات غذایی می توانند به درمان درد و سایر علائم احتمالی مانند سوء هاضمه، سوزش سر دل، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ و بطور کلیب به تقویت معده کمک کنند. تغییرات غذایی نیز می تواند علائم مربوط به زخم معده را از بین برده یا باعث کاهش زخم های معده شما شود و توانایی بدن شما برای مقاومت در برابر شرایط دیگر معده را افزایش دهد.
غذاهای مفید برای تقویت معده
فیبر کربوهیدراتی است که با افزایش سرعت عملکرد دستگاه گوارش حجم مدفوع را افزایش داده و از بروز یبوست پیشگیری می کند. طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، رژیم غذایی سرشار از فیبر و کم چرب، می تواند باعث کاهش تحریک معده در ارتباط با گاستریت شود.
به طور خاص مواد غذایی سرشار از فیبر عبارتند از: لوبیا، عدس، نخود فرنگی، تمشک، بلغور جو دوسر و ذرت. دیگر مواد غذایی مفید شامل غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مثل انواع توت ها، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و غذاهای حاوی فلاونوئیدها مانند سیب، کرفس و چای می باشد. فلاونوئیدها می توانند به مهار نوعی از باکتری که باعث ایجاد زخم معده می شود کمک کنند. پروبیوتیک هایی که در ماست به صورت زنده یافت می شوند، می توانند تعادل باکتری در دستگاه گوارش شما را افزایش داده و ممکن است به کاهش التهاب معده و علائم زخم معده کمک کنند.
غذاهای مضر
پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که اسید معده را افزایش می دهند می تواند تحریک پوشش معده را به حداقل رسانده و از سوزش سر دل جلوگیری کند. اگرچه سوزش سر دل در افراد مختلف متفاوت است اما معمولا غذاهای سرخ شده و چرب مانند محصولات لبنی با چربی بالا و گوشت قرمز، شکلات، پیاز، سیر، کافئین، الکل و نعناع باعث بدتر شدن علایم گاستریت می شوند. علاوه بر این نوشیدنی های اسیدی، مانند آب پرتقال و قهوه (با یا بدون کافئین)، می توانند اثرات مشابهی داشته باشند.
برای اینکه در مصرف غذاهای داراری فیبر زیاده روی نکنید بهتر است غذاهای تصفیه شده مانند نان سفید، برنج فوری، آب نبات و غلات با فیبر پایین را کمتر استفاده کنید. همچنین توصیه می شود به طور روزانه از آب و مایعات استفاده کنید مخصوصا اگر در اثر استفراغ بدنتان دچار کم آبی شده باشد.
بایدها و نبایدهای غذایی برای تقویت معده
آماده سازی وعده های غذایی تان به شما این اجازه را می دهد که روی مواد غذایی خود کنترل داشته و بیشتر از مقدار مورد نیاز خود مصرف نکنید. مرکز پزشکی دانشگاه مریلند توصیه می کند به منظور پخت و پز از روغن های سالم مانند روغن زیتون و یا روغن گیاهی استفاده کرده و از مصرف اسیدهای ترانس چرب خودداری کنید. توصیه می شود به هنگام شام از غذاهای کم چرب مثل سبزیجات پخته شده، مرغ پخته شده، ماهی کبابی و سیب زمینی پخته شده ساده استفاده کنید. همچنین بهتر است غذا را در فضایی آرام و لذت بخش نوش جان کنید و هرگز بلافاصله بعد از غذا خوردن به رختخواب نروید؛ چرا که این کار باعث ایجاد سوزش معده می شود.
چنانچه شما خواننده گرامی در این زمینه تجربه خاصی دارید خواهشمندیم آن را با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
گروه سلامت خبرنگاران
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها