دستور پخت کوفته با سس گوجه و بادمجان (غذای هندی)
به گزارش بلاگ پو، در گزارش زیر دستور پخت کوفته با سس گوجه و بادمجان (غذای هندی) را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش ، امروز قصد داریم دستور پخت کوفته با سس گوجه و بادمجان (غذای هندی) را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
750 گرم گوشت چرخ نموده
2 قاشق غذاخوری نعناع خرد شده
2 قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یک قاشق مرباخوری خشک و پودر شده زنجبیل
یک قاشق مرباخوری پودرتخم گشنیز
نصف قاشق مرباخوری (طرز تهیه آن در پایین آمده است) گرام ماسالا
پودر فلفل قرمز به دلخواه
یک چهارم فنجان ماست
نمک به میزان لازم
3 قاشق غذاخوری کره
3 قاشق غذاخوری روغن
2 عدد میانه پیاز خلال شده
2 حبه سیر خرد شده
نصف قاشق مرباخوری هل پودر شده
یک قاشق مرباخوری گرام ماسالا
یک قاشق مرباخوری زردچوبه
یک قاشق مرباخوری زیره سبز
یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
2 عدد گوجه فرنگی درشت خرد شده
2 عدد (با پوست خرد گردد) بادمجان میانه
یک فنجان آب یا آب گوشت
یک قاشق غذا خوری گشنیز تازه خرد نموده
قلم گوساله حدود 2 کیلوگرم
پیاز میانه 2 عدد
کرفس خرد شده 2 ساقه
هویج میانه خرد شده 2 عدد
برگ بو 3 عدد
فلفل سیاه نکوبیده یک قاشق مرباخوری
آب 5 لیتر
قلم گوساله و پیاز را گذاشته حدود یک ساعت در ظرف فر می گذاریم تا وقتی که پیاز و استخوان طلایی گردد. سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و کرفس، هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می کنیم و حدود 3 ساعت می پزیم. سپس آن را صاف می کنیم.
4 روز قبل آب گوشت را می توان درست کرد و در یخچال نگه داشت یا در ظرف های کوچک ریخته، در فریزر گذاشت و در موقع احتیاج از آن استفاده کرد.
ترکیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه آن ها ماسالا نامیده می گردد. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا یکی از معروف ترین ادویه ها است که در بیشتر غذا ها کاربرد دارد و می توان در برخی از فروشگاه ها آن را به صورت آماده پیدا کرد. باید گفت که در هند ادویه هایی وجود دارد که در کشور ما به راحتی در دسترس نیست. به همین علت از ذکر نام آن ها خودداری می کنیم.
1- زیره سبز 45 گرم
2- دانه فلفل سیاه 20 گرم
3- هل سیاه 35 گرم
4- رازیانه 15 گرم
5- هل سبز 20 گرم
6- تخم گشنیز 30 گرم
7- میخک 10 گرم
8- دارچین 25 گرم
9- زیره سیاه 20 گرم
10-گل سرخ 10 گرم
11-برگ بو 8 گرم
12-پودر زنجفیل 10 گرم
13-جوزهندی 2 عدد
همه ادویه های ذکر شده را پودر نموده، با هم مخلوط می کنیم. سپس در شیشه ریخته و در آن را محکم می بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل بهره ببرید، می توانید آن را حذف کنید.
1- گوشت چرخ نموده، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز، گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمک را درکاسه ای مخلوط می کنیم و ورز می دهیم.
2- از مایه به میزان یک قاشق غذا خوری بر می داریم و به شکل بیضی فرم می دهیم و در سینی چیده، یک ساعت در یخچال می گذاریم، تا گوشت مزه دار گردد.
3- کره را در ماهی تابه گرم می کنیم و کوفته ها را سرخ می کنیم.
4- سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل، گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و تفت میدهیم تا پیاز کمی طلایی گردد.
5- گوجه فرنگی، رب گوجه و بادمجان ها را اضافه می کنیم و حدود 5 دقیقه تفت می دهیم تا گوجه و بادمجان نرم شوند.
6- آب یا آب گوشت را ریخته و کوفته ها را اضافه می کنیم. در ظرف را بسته و حدود 30 دقیقه می گذاریم کوفته ها بپزد تا سس غلیظ گردد. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می کنیم.
برای این که بادمجان له نگردد و شکل آن حفظ گردد، بادمجان را با پوست خرد می کنیم. پوست بادمجان نازک است و موقع پختن خوب نرم می گردد.
بهتر است سبزیجات را کمتر پوست بگیریم، چون اندازه زیادی از مواد مفید آن ها در پوستشان نهفته است.
منبع:تبیان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانwonder-hanger.ir: واندر هنگر | مجله معرفی کالاها و خدمات و تولید داخلی
10az10.ir: مجله سرگرمی، مجله گردشگری، موفقیت، پزشکی، سلامت، مد و لباس