شورای تدوین پیش نویس لایحه قانون میراث فرهنگی تشکیل شد
به گزارش بلاگ پو، یحیی نقی زاده مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی درباره اقدامات حقوقی این اداره کل، در مصاحبه با خبرنگاران گفت: مهمترین بحث بازنگری، اصلاح و تکمیل قوانین سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و در این راستا فعالیت های قوی انجام داده ایم.

نقی زاده اضافه کرد: از سال ها پیش هم به طور متمرکز یا متفرق کارهایی انجام شد ولی نتیجه نهایی حاصل نشده بود. سال گذشته این بحث را با رئیس سازمان میراث فرهنگی در میان گذاشتیم و بلاخره شورای راهبردی برای اصلاح قوانین سه حوزه کاری سازمان میراث فرهنگی تشکیل و بخش حقوقی به عنوان دبیر شورای راهبردی نظارت بر تدوین پیش نویس لایحه قانون جامع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معرفی گردید.
وی اضافه کرد: جلسات مختلف این شورا برگزار شده و اولویت و چارچوب و توضیح خدمات موضوع را تعیین نموده ایم اولویت اول نیز حوزه میراث فرهنگی شد. قوانین این حوزه ضرورت دارد که مورد بازنگری قرار گیرد. این قوانین قدیمی هستند و ضروری است که به روز شده و بعضی از آنها تکمیل و یا اصلاح شوند. قوانین مربوط به میراث ناملموس، باستان شناسی زیر آب، تعهدات بین المللی که بهتر است در قوانین داخلی انعکاس پیدا کند، از جمله اقداماتی است که در رابطه با بحث تدوین قوانین باید انجام شوند. در حوزه گردشگری و صنایع دستی نیز اصلاح آیین نامه ها و مقررات را با همکاری معاونان در دستور کار داریم.
نقی زاده درباره اینکه آیا پس از تغییر مدیریت این بخش از سازمان میراث فرهنگی، تمام این اقدامات به فراموشی سپرده می گردد یا نه، گفت: شورا قائل به فرد نیست، این شورا متشکل از صاحبنظران و افراد خاص علمی با مسئولیت های رسمی هستند، از جمله پژوهشگران و معاونان میراث فرهنگی و صاحبنظران رشته های حقوقی؛ بنابراین این موضوع ربطی به جابه جایی معاونت حقوقی سازمان ندارد.
وی بیان نمود: از ادارات میراث فرهنگی استانها نیز استعلام نموده ایم که نیازمندی های قانونی و یا خلاءهای قانونی مدنظر خود را بیان نمایند، از سوی دیگر میراث فرهنگی در ارتباط با دستگاه های دیگر نیز هست که باید قوانین با آنها نیز هماهنگ گردد.
نقی زاده درباره اینکه چه موقع شاهد اصلاح قوانین خواهیم بود، گفت: بخشی از تشریفات قانونی در اختیار ماست، ما به وسیله مجلس پیگیری می کنیم که سریعتر به نتیجه برسیم. نمی توان زمان تعیین کرد. قوانین حوزه میراث فرهنگی را فصل بندی نموده ایم و به عنوان پیش نویس لایحه در قالب دو فاز در نظر گرفته ایم که یکسری قوانین مربوط به تعریف کلیات، مباحث فنی و تخصصی میراث است و بخشی نیز مربوط به مباحث و تعهدات و تکالیف موقتی سازمان، افراد و ... است که سعی می کنیم تا آخر سال با یاری صاحبنظران کارهای مربوط به آن تمام گردد. بخش های بعدی نیز اوایل سال بعد به صورت لایحه به دولت تقدیم می گردد.
وی درباره اینکه آیا ایران پرونده دیگری در کشورهای خارجی دارد که بخواهد آن را به وسیله محاکم بین المللی پیگیری کند، گفت: پرونده ای وجود ندارد و یا اگر آثار تاریخی از ایران در کشورهای دیگر وجود داشته باشد که قابل پیگیری باشد، یا هنوز پرونده آنها تعیین نشده و یا ما آگاه نیستیم، با این حال هم ما و هم وزارت امور خارجه این حراجی ها و پرونده ها را رصد می کنیم. نحوه پیگیری آثار در کشورهای دیگر به گونه ای است که برای طرح دعوی باید تشریفات و رسیدگی های حقوقی انجام گردد، بنابراین اگر شرایط مهیا نباشد، پیگیری های ما ابتر می ماند.
منبع: خبرگزاری مهرfun30t1.ir: شهر سرگرمی، در شهر سرگرمی کلی مطلب باحال براتون داریم
javedandld.ir: مجله جاودان | مجله خانه و خانواده ایرانی