طبع میگو، مصلحات و خواص آن از نظر طب سنتی
به گزارش بلاگ پو، میگو یکی از رایج ترین انواع صدف است که دارای مقادیر زیادی از مواد مغذی خاص مانند ید است. ید یک ماده معدنی است که در غذاهای کمی وجود دارد. طبع میگو و طعم آن باعث شده تا هواداران زیادی داشته باشد؛ اما بهرحال همه افراد و سلیقه ها، این غذای دریایی را نمی پسندند.

در این مقاله ابتدا طبع میگو از نظر طب سنتی را برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد و سپس خواص کاربردی این غذای دریایی را بیان می کنیم.
طبع میگو سرد است یا گرم؟
طبع میگو از نظر طب سنتی گرم و مرطوب است و مصلحات آن سرکه، شربت انار و نعنا معرفی شده است.
مزاج | انواع مصلحات |
گرم و مرطوب | سرکه، شربت انار و نعنا |
خواص مهم میگو برای سلامتی
1. از معدود خوراک های دارای ید فراوان است!
این خوراک دریایی یکی از بهترین منابع غذایی ید است. به دلیل اینکه در تعداد کمی از مواد غذایی موجود در بیشتر رژیم ها ید وجود دارد، بسیاری از افراد دچار کمبود ید هستند. ید یکی از مهم ترین مواد معدنی مورد احتیاج برای عملکرد صحیح تیروئید و سلامت مغز است.
2. منبعی سرشار از امگا 3 و امگا 6
امگا 3 و امگا 6 از اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند. به این معنا که بدن به طور طبیعی قادر به فراوری این اسیدهای چرب نبوده و حتما باید از منابع خارجی، شامل انواع ماهی های چرب، روغن های گیاهی و خوراک های دریایی مثل میگو برای بدن تامین شوند. این اسیدهای چرب در موارد مختلفی مانند فراوری هورمون ها، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، سلامت قلب و ریه ها حائز اهمیت هستند.
3. پیشگیری از بیماری های التهابی و مزمن
میگو سرشار از آنتی اکسیدانی به نام آستاگزانتین است که از انواع جلبک ها گرفته می گردد. جلبک هایی که میگو به عنوان تغذیه از آن ها استفاده می نماید، دارای این ماده است. زمانی که این آنتی اکسیدان وارد بدن شما می گردد، رادیکال های آزاد در بدن شما از بین می فرایند. وجود این رادیکال های آزاد در بدن موجب ایجاد بیماری های مزمن و التهابی می گردد. به علاوه رادیکال های آزاد موجب پیری زودرس پوست نیز می شوند.
4. رفع ریزش مو با مصرف میگو!
برخلاف تصور بیشتر افراد، بیشتر ریزش موها ژنتیکی نبوده و مهم ترین عامل ایجاد این عارضه داشتن یک رژیم غذایی نامناسب است. به طور خاص کمبود روی نقش مهمی در ریزش موی افراد دارد. رفع این کمبود عارضه ریزش مو را به راحتی درمان می نماید. یک منبع سرشار از روی، خوراک میگو است که قرار دادن آن در رژیم غذایی، می تواند ریزش موی شما را درمان کند.
5. یک خوراک کم کالری و دارای انواع مواد مغذی
میگو کالری بسیار پایینی دارد. به طوری که هر گرم آن تنها یک کالری دارد. بنابراین با مصرف هر 100 گرم میگو، تنها 100 کالری به بدن خود وارد نموده اید. به همین خاطر میگو یکی از بهترین وعده های غذایی با ارزش غذایی بالا و کالری کم برای افراد چاق و دارای رژیم لاغری محسوب می گردد.
6. افزایش سلامت قلب و کاهش التهاب
این خوراک خوشمزه دارای 20 نوع ویتامین و مواد معدنی مختلف مورد احتیاج بدن است. از جمله مهم ترین این مواد، می توان به سلنیوم اشاره نمود که عامل کاهش التهاب و ارتقاء سلامت قلب در بدن است. سلنیوم در مواد غذایی بسیار کمی یافت می گردد. مصرف خوراک میگو به اندازه یک وعده 50% احتیاج روزانه بدن شما به سلنیوم را رفع می نماید.
7. افزایش تعداد گلبول های قرمز خون
زمانی که حرف از کم خونی می گردد، بیشترا کمبود آهن اولین چیزی است که به ذهن می رسد، در حالی که ماده اصلی دیگری در ساخت سلول های قرمز رنگ برای حمل اکسیژن نقش دارد که همه آن را به ویتامین A می شناسیم. ویتامین A و ویتامین ب 12 درکنار ماده معدنی آهن، عملکرد و فعالیت خون را بهبود بخشیده و بیماری های خونی را کاهش می دهند. میگو نیز یک منبع سرشار از این ویتامین لازم است.
8. بهبود عملکرد تیروئید
غده تیروئید نقش مهمی در متابولیسم کلی بدن داشته و هورمون تیروئید برای سنتز کافی، احتیاج به ید دارد. کاهش عملکرد تیروئید به دلیل کمبود ید منجر به کند شدن سوخت کالری های وارد شده در بدن شده و با کاهش متابولیسم بدن، فرد دچار چاقی غیر عادی می گردد. مصرف منظم میگو به دلیل داشتن ید فراوان این کمبود خطرناک را از بین می برد.
9. داشتن استخوان های فوق العاده محکم
خواص موجود در میگو برای استخوان ها مانند انواع لبنیات است. این خوراک خوشمزه تقریبا تمام مواد مغذی اساسی از جمله کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D را برای ساخت استخوان هایی محکم دارد. به علاوه در بزرگسالان از کاهش تراکم استخوان و ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می نماید.
10. افزایش سلامت پروستات
غده پروستات در معرض بیماری های بی شماری است که آقایان را به خصوص در سنین بالا تهدید می نماید. میگو دارای دو ماده معدنی مهم یعنی روی و سلنیوم است که از ایجاد بیماری های مربوط به پروستات بخصوص سرطان پروستات جلوگیری می نماید.
سخن آخر
خوراک میگو به صورت سرخ نموده با انواع سالاد و گاها با برنج سرو می گردد؛ میگو از آن جایی که طبع گرمی دارد به طور کلی باعث افزایش انرژی و قدرت بدنی می گردد. توصیه می گردد بیماران قلبی به دلیل وجود کلسترول بالا در این خوراک دریایی کمتر از این ماده غذایی استفاده نمایند، اما خانم ها به دلیل فراوانی انواع مواد معدنی و ویتامین های موجود در این خوراک و کالری کم حتما باید این غذا را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
برای ما در پایین همین صفحه بنویسید در ماه چند بار از خوراک میگو استفاده می کنید و چه فوایدی برای شما داشته است؟ منتظر نظرات و پیشنهادات عالی شما عزیزان هستیم. شما می توانید در خبرنگاران با طبع خوراک های گوشتی دیگر مانند طبع جگر سیاه و انواع مصلحات آن و طبع گوشت ماهی و انواع مصلحات آن نیز آشنا شوید.
منبع: مجله انگیزه0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ
thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان