طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی

به گزارش بلاگ پو، اسکالوپ سیب زمینی از و یه غذای لایه ای ساده ست که با ورقه کردن سیب زمینی و اضافه کردن سایر مخلفات دلخواه درست می شه و توی فر می پزه. این غذا ظاهر مرتب و تمیز داره، اما برخلاف چیزی که به نظر میاد، درست کردنش خیلی راحته و معمولاً هم نتیجه قابل قبول درمیاد. اسکالوپ هم می تونه یه کامل باشه، هم کنار مرغ و گوشت برای سرو می شه، و وقتی دنبال یه غذای کم دردسر اما شیک هستید، گزینه خوبی به حساب میاد. در این مقاله از در ما طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی رو به شما یاد میدیم.

طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی

طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی در یک نگاه

برای درست کردن اسکالوپ سیب زمینی، اول سیب زمینی ها رو بشورین و حلقه کنین و کف سینی فر بچینین. حدود نیم ساعت بذارین توی فر 180 درجه تا نیم پز بشه. اسفناج رو جدا تفت بدین و بعد پنیر خامه ای و نمک و فلفل رو بهش اضافه کنین و خوب قاطی کنین تا یکدست بشه.

وقتی سیب زمینی ها نیم پز شد، نصف پنیر پیتزا رو روشون پخش کنین، ترکیب اسفناج رو بریزین، بعد سوسیس های نوشیدنی محلی و باقی پنیر و جعفری رو اضافه کنین و دوباره بذارین توی فر تا مواد کامل بپزه و پنیر آب بشه. بعد از پخت، مواد رو از یک سمت آروم رول کنین، چند دقیقه بذارین خودش رو جمع کنه و در آخر رول رو برش بزنین و سرو کنین.

شما می تونید برای آگاهی از میزان مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی ادامه مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه اسکالوپ سیب زمینی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سیب زمینی حلقه شده4 عدد میانه
پنیر پارمزان (رنده شده)4 قاشق غذاخوری
پنیر خامه ای5 قاشق غذاخوری سر پر
نمکنصف قاشق چای خوری
فلفل سیاه1/4 قاشق چای خوری
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
اسفناج خرد شده1 لیوان فرانسوی دسته دار
سوسیس نوشیدنی محلی (حلقه شده)8 عدد
پنیر پیتزا1 لیوان فرانسوی دسته دار
جعفری تازه و خرد شده2 قاشق غذاخوری
روغن مایعبرای چرب کردن ظرف اسکالوپ

مدت زمان آماده سازى مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم براى پخت اسکالوپ سیب زمینى: 50 دقیقه

میزان کالرى در هر 100 گرم اسکالوپ سیب زمینی: حدود 185 کیلوکالرى

مراحل طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی در خانه

اسکالوپ سیب زمینى غذائیه که تو فر درست میشه و وقتى درست لایه گذارى بشه بافتش خیلى نرم و منسجم درمیاد. مهمترین چیزی که نتیجه رو خوب میکنه اینه که هر ماده رو جداگانه و کامل آماده کنین و بعد آغاز به چیدن لایه ها کنین.

مرحله اول: سیب زمینى رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی، سیب زمینى ها رو زیر آب سرد خوب بشورین تا کامل تمیز شن. اگر لک یا برجستگى دارن با نوک چاقو بردارین. خشکشون کنید تا موقع حلقه کردن دستتون لیز نشه.

سیب زمینی ها رو روی تخته کار بذارین و با چاقوى تیز حلقه هاى هم مقدار و منظم ببرین؛ ضخامت مناسب کمى بیشتر از نیم سانتى متره که موقع پخت له نشه. حلقه ها رو کنار بذارین.

مرحله دوم: سبزیجات رو بشورین و خرد کنید

اسفناج و جعفرى رو ابتدا پاک کنید و اگر برگ زرد و پلاسیده ای داره جداش کنید. بعد داخل آبکش بریزین و چند بار با آب سرد بشورین تا گل و گرد و غبار کامل بره. روی پارچه تمیز پهن کنین تا آب اضافه اش گرفته بشه. بعد اسفناج رو به صورت میانه و جعفرى رو ریز خرد کنید تا موقع پخش کردن لایه ها بهتر پخش شن و آب نندازن.

مرحله سوم: کوکتِل رو آماده کنید

سوسیس هاى کوکتِل رو رو تخته بذارین و به شکل حلقه هاى نازک و مرتب ببرین. اگر رو سطحشون رطوبت هست با دستمال خشک کنین که موقع تفت خوردن بهتر برشته شن. اگر بخواین بوى خامیشون کامل بره، دو دقیقه رو حرارت ملایم بدون روغن تفت بدین.

شما می تونید انواع سوسیس رو به صورت یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: سیب زمینی های حلقه شده رو داخل فر قرار بدید

حلقه های سیب زمینی رو یکی یکی کف سینی فر که کفش کاغذ روغنی انداختین بچینین. سعی کنین حلقه ها مرتب باشن و خیلی روی هم قرار نگیرن تا موقع پخت خوب نرم بشن و ته سینی نچسبن.

وقتی کل سطح سینی پر شد، سینی رو بذارین داخل فر داغِ 180 درجه. حدود 30 دقیقه زمان بدین تا سیب زمینی ها نیم پز بشن و کمی رنگ بگیرن. این مرحله باعث میشه سیب زمینی ها تو مرحله رول کردن له نشن و فرم خودشون رو نگه دارن.

مرحله پنجم: اسفناج رو داخل تابه تفت بدین

یک تابه تمیز بردارین و کمی روغن زیتون داخلش بریزین. تابه رو روی حرارت میانه بذارین تا روغن گرم بشه. وقتی روغن داغ شد، اسفناج های شسته و خرد شده رو بریزین داخل تابه. اسفناج در حین حرارت دادن حجمش خیلی کم میشه، پس از همون اول نترسین که زیاد به نظر میاد. با قاشق یا کفگیر چوبی مداوم هم بزنین تا آب اولیه اسفناج بخار بشه و کاملاً تفت بخوره و بوی خامی اش بره.

مرحله ششم: مواد پنیری رو به اسفناج تفت خورده اضافه کنین

وقتی دیدین اسفناج سبک شد و کاملاً تفت خورد، تابه رو از روی حرارت بردارین تا پنیر خامه ای نسوزه یا حالت جداشده پیدا نکنه. حالا پنیر خامه ای () رو اضافه کنین و با قاشق خوب هم بزنین تا پنیر کم کم آب بشه و با اسفناج قاطی بشه. بعد نمک و فلفل رو اضافه کنین و کامل هم بزنین تا مواد طعم دار بشن و یک ترکیب یک دست و نرم به وجود بیاد.

شما می تونید پنیر خامه ای، نمک و فلفل سیاه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: لایه های اسکالوپ سیب زمینی رو بچینید

سیب زمینی ها رو بعد از 30 دقیقه از فر بیرون بیارین و بذارین یکی دو دقیقه از داغی خیلی زیاد بیفته. حالا نصف میزان پنیر پیتزا رو روی سطح سیب زمینی ها پخش کنین. بعد ترکیب اسفناج و پنیر خامه ای رو با قاشق به صورت یکدست روی کل سطح سینی پخش کنین. بعد از اون، حلقه های سوسیس نوشیدنی محلی رو بچینین تا همه جا پخش بشه. در ادامه نصفه دوم پنیر پیتزا رو اضافه کنین و آخر سر جعفری خردشده رو روی کل سطح کار پخش کنین.

شما می تونید پنیر پیتزا رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: سینی رو داخل فر بذارین

در ادامه طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی رولی، سینی رو دوباره بذارین داخل فر 180 درجه سانتی گراد و این بار حدود 15 دقیقه زمان بدین. تو این مدت اسفناج، پنیر خامه ای، پنیر پیتزا و سوسیس با حرارت فر کامل پخته و یکدست میشه. سطح کار هم حالت نرم و چسبنده پیدا میکنه که برای رول کردن لازمه.

مرحله نهم: مواد پخته شده رو آروم رول کنید

سینی رو از فر بیرون بیارین و یکی دو دقیقه صبر کنین تا حرارت خیلی شدیدش کم بشه. از یک سمت سینی آغاز کنین و با دو دست، لایه ها رو آروم جمع کنین. حتماً آهسته رول کنین که حلقه های سیب زمینی ترک نخورن یا از هم باز نشن. رول باید سفت و منظم جمع بشه تا موقع برش ظاهرش خراب نشه.

مرحله آخر: اسکالوپ سیب زمینی رولی رو سرو کنید

وقتی رول فرم گرفت، یک چاقوی تیز بردارین و برش های مساوی بزنین. ضخامت هر برش رو طوری بگیرین که هم ظاهرش تمیز باشه هم برای سرو تکی مناسب باشه. برش ها رو می تونین تو ظرف سرو بچینین و همون لحظه گرم سرو کنین.

نکات مهم در طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی در فر

  • سیب زمینی هایی که پوست شون صاف و بدون لکه باشه موقع برش حلقه ای کمتر خرد میشن و ظاهر کار تمیز درمیاد.
  • اگر حلقه های سیب زمینی رو قبل از چیدن داخل سینی چند دقیقه داخل آب سرد نگه دارین، نشاسته اضافه شسته میشه و لایه ها کمتر به هم می چسبن.
  • خشک کردن دقیق حلقه های سیب زمینی با دستمال تمیز قبل از ورود به فر باعث میشه روغن اضافه نکشن و موقع رول کردن وا نرن.
  • استفاده از قالب مربعی یا مستطیلی در طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی، باعث میشه لایه گذاری یکنواخت تر انجام بشه و رول نهایی نظم بیشتری پیدا کنه.
  • اگر سینی شما لبه کوتاه داشته باشه، بخار داخل فر راحت تر خارج میشه و سیب زمینی ها بهتر نیم پز میشن و وا نرفتن شون کمتر میشه.
  • اگه اسفناج زیاد آب بیندازه، می تونین بعد از تفت، چند لحظه داخل صافی نگهش دارین تا آب اضافه کامل خارج بشه و ترکیب داخل رول خیس نشه.
  • استفاده از کمی جوز هندی داخل مواد اسفناج باعث میشه طعم سنگین پنیر خامه ای بالانس بشه و بوی اسفناج بهتر دربیاد.
  • اگر پنیر خامه ای سرد باشه، موقع مخلوط شدن با اسفناج دونه دونه میشه، پس بهتره چند دقیقه زودتر از یخچال بیرون بذارید.
  • اگر حس کردین مواد وسط کار خیلی شل شده، می تونین یکی دو قاشق پنیر پیتزا اضافه کنین تا موقع رول کردن لایه ها بهتر به هم بچسبن.
  • لایه گذاری مواد تا چند میلی متر قبل از لبه ها بهتره انجام بشه، چون موقع رول کردن مواد از کناره ها بیرون نمی زنه.
  • اگه رول موقع برش خوردن له شد، یعنی یا مواد داغ بوده یا پنیر هنوز سفت نشده، پس بهتره سه چهار دقیقه بهش فرصت بدین تا بافتش خودش رو جمع کنه.
  • برای اینکه برش ها تمیز و دقیق دربیان، بهتره چاقو رو هر چند برش با دستمال خشک کنین که چربی پنیر روی برش بعدی اثر نذاره.
  • اگه میخواین مزه قوی تری داشته باشه، لابه لای مواد می تونین میزان خیلی کم سیر رنده ریز اضافه کنین، ولی زیادیش طعم اصلی رو می پوشونه.
  • اگر قرار نیست غذا رو همون لحظه سرو کنین، بهتره رولِ کامل رو بدون برش توی فویل نگه دارین تا خشک نشه و موقع گرم کردن هم شکلش حفظ بشه.
  • برای سرو بهتره برش ها رو رو به بالا بچینین که لایه های سیب زمینی و اسفناج و پنیر دیده بشه و ظاهر غذا مجذوب کننده تر بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن اسکالوپ سیب زمینی

اسکالوپ چیست؟

یه مدل پیش غذای لایه ایه که با موادی مثل مرغ یا سیب زمینی و مخلفاتی مثل پنیر و مواد میانی دیگر درست می کنن و معمولاً برای مهمونی ها یا فینگر فود سرو میشه.

آیا باید حتماً اسکالوپ رو رول کرد؟

نه، لازم نیست. می تونین همونطوری ساده از توی سینی برش بزنین و مستقیم سرو کنین.

چرا اسکالوپ سیب زمینی خوب رول نمیشه؟

یا سیب زمینی ها زیاد پخته و له شدن، یا مواد میانی خیلی شل بوده، یا رول کردن رو وقتی هنوز داغ بوده آغاز کردین.

اسکالوپ باید چقدر توی فر بمونه؟

نیم پز کردن سیب زمینی حدود 30 دقیقه ست و پخت کامل مواد بعد از لایه گذاری معمولاً 15 دقیقه زمان می بره.

برای اینکه اسکالوپ وا نره چیکار کنم؟

مواد میانی رو خیلی آبکی درست نکنین و بعد از پخت چند دقیقه زمان بدین تا رول خودش رو جمع کنه.

برای درست کردن اسکالوپ از چه پنیری بهتره استفاده بشه؟

پیتزای رنده شده خوبه چون چسبندگی میده و توی رول فرم رو نگه می داره.

میشه بدون سوسیس نوشیدنی محلی اسکالوپ رو درست کرد؟

بله، کاملاً میشه و شکل و طعمش مسئله ای پیدا نمی کنه.

سیب زمینی رو ضخیم حلقه کنم یا نازک؟

نازکِ کنترل شده بهتره چون راحت تر می پزه و موقع رول کردن نمی شکنه.

چیکار کنم لایه اسفناج آب نندازه؟

بعد از تفت، یه دقیقه داخل صافی نگهش دارین تا آب اضافه اش بره.

می تونم اسکالوپ رو از قبل آماده و بعد سرو کنم؟

بله، می تونین رول کامل رو بدون برش داخل فویل نگه دارین و قبل سرو فقط گرمش کنین.

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 آذر 1404 بروزرسانی: 18 آذر 1404 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 73945

به "طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اسکالوپ سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید