طرز تهیه ترشی لیته خوشمزه و خانگی
به گزارش بلاگ پو، ترشی لیته بادمجان در کنار غذا های دیگر به خصوص در فصل پاییز و زمستان سرو می گردد.
یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین ترشی سنتی ایرانی، ترشی لیته است که بسیار آسان تهیه می گردد و چاشنی بسیار مناسبی است تا در کنار غذا های دیگر به خصوص در فصل پاییز و زمستان سرو گردد،.
با ما همراه باشید تا طرز تهیه این ترشی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای ترشی لیته
با مواد گفته شده در این آموزش شما می توانید 2 شیشه بزرگ ترشی لیته تهیه کنید، برای تهیه ترشی کمتر یا بیشتر مواد اولیه را ضرب و تقسیم کنید.
گل کلم 100 گرم
هویج نیم کیلو
فلفل سبز تند 100 گرم
خیار نیم کیلو
بادمجان یک کیلو
سیر 1 بوته
سبزی معطر یک کیلو
ادویه ترشی 25 گرم
نمک به اندازه لازم
سرکه به اندازه لازم
نکته:
سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، تره، ریحان و جعفری می باشد
ادویه ترشی شامل تخم گشنیز، سیاه دانه و گلپر می باشد
طرز تهیه ترشی لیته:
ابتدا سبزی را پاک نموده و بشویید سپس داخل یک آبکش بریزید تا آب اضافی اش گرفته گردد. سبزی خشک شده را خرد نموده و روی یک پارچه پهن کنید تا کاملا خشک گردد، زیرا آبدار بودن سبزیجات باعث کپک زدن ترشی می گردد.
در این میان بادمجان ها را شسته و حلقه ای خرد نمایید و اگر دوست داشتید اول آن را بپزید و سپس خرد نمایید این بستگی به سلیقه شما دارد. بادمجان های خرد شده را داخل قابلمه ای بریزید و به همراه نمک، ادویه ترشی و اندازهی سرکه روی حرارت بگذارید تا بادمجان بپزد.
در این فاصله گل کلم را خرد نموده و بعد از شستن روی یک پارچه پهن کنید تا آب آن خشک گردد. در مرحله بعد سیر را پوست گرفته و ریز خرد نموده و یا رنده کنید. در ادامه هویج را پوست گرفته و بعد از شستن رنده کنید، خیار را هم شسته و بعد از اینکه خشک کردن سر و ته آن را بزنید و رنده کنید.
حالا فلفل سبز را هم خرد نموده و همه سبزیجات خرد شده را با هم مخلوط نمایید. در مرحله آخر بادمجان پخته شده را از سرکه بیرون آورده و با ساتور خرد کنید و با مواد قبلی مخلوط نمایید. مواد را داخل یک شیشه تمیز و خشک بریزید و روی آن سرکه اضافه کنید و تا 48 ساعت در یخچال نگهداری کنید و سپس سرو نمایید.
نکات تهیه ترشی لیته خانگی
در صورت تمایل میتوانید همه مواد را بعد از شستن و خشک کردن داخل چرخ گوشت بریزید و سپس مخلوط کنید.
سبزیجات را بعد از شستن خوب خشک کنید، زیرا خیس بودن مواد باعث کپک زدن ترشی می گردد.
اندازه نمک به ذائقه شما بستگی دارد، ولی اگر اندازه آن کمتر از حد معمول باشد باعث کپک زدن ترشی می گردد. برای این اندازه مواد 15 گرم نمک کافی است.
اندازه فلفل بستگی به ذائقه شما دارد و می توانید اندازه آن را کم و زیاد کنید.
نکات تکمیلی در خصوص ترشی لیته
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40 دقیقه
توجه نمایید اندازه مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد.
منبع: نمناک
منبع: فرادید