طرز تهیه سوهان پسته ای

به گزارش بلاگ پو، آیا می دانید سوهان در واقع چیست ؟ سوهان نوعی شیرینی و به گونه ای دیگر نوعی حلوا است که از جوانه گندم تهیه می شود. سوهان در انواع مختلفی فراوری می شود مثل سوهان عسلی، حلوایی، بادامی، کنجدی، پسته ای و غیره. قدمت سوهان به دوران قاجار بر می شود. این شیرینی از همان اول نیز به صورت دستی و سنتی تهیه می شده است.در این مقاله می خواهیم شما را با طرز تهیه سوهان پسته ای آشنا کنیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

طرز تهیه سوهان پسته ای

طرز تهیه سوهان پسته ای

سوهان یکی از شیرینی های اصیل ایران است که به صورت گسترده در مبدأ خود یعنی شهر قم طبخ می گردد. استفاده از این محصول مفید و مقوی بجای قند در هنگام صرف چای می تواند یک کار سنجیده و درست باشد. این شیرینی که در حقیقت نوعی حلوا هست به دلیل مواد اولیه مغذی و مفیدی که دارد بسیار مفید می باشد و هنگام هضم انرژی زیادی در بدن آزاد می نماید. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با این شیرینی یا حلوا اشنا کنیم.

این روش تهیه سوهان پسته ای به روش سنتی و قمی است.

مواد لازم:

  • 2 قاشق سوپخوری آرد جوانه گندم
  • 1 قاشق سوپخوری آرد سفید
  • 150 گرم کره
  • 200 گرم شکر
  • 2 قاشق غذاخوری عسل
  • نصف پیمانه گلاب
  • نصف قاشق چایخوری زعفران دم ننموده
  • نصف قاشق چایخوری هل

ابتدا فویلی را قرار می دهیم و رویش را چرب می کنیم .آرد جوانه گندم و آرد سفید را مخلوط نموده و روی شعله کم گاز قرار می دهیم. آنقدر مواد را تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود سپس گلاب و شکر به مواد اضافه می کنیم و آنقدر تفت می دهیم تا جوش بیاید و سپس کره را اضافه می کنیم و باز می گذاریم تا مجدد به جوش بیاید.

هل و زعفران را با عسل اضافه می کنیم و همه مواد را به طور مداوم و به مدت 30 دقیقه هم می زنیم تا مواد به روغن نیفتد.

سپس مواد را تست می کنیم واگر دیدیم به راحتی از قابلمه جدا می گردد مواد را روی فویل چرب شده می ریزیم.

در نهایت به مواد پسته اضافه می کنیم و با گوشتکوب چرب روی سوهان می کوبیم و سپس صبر می کنیم تا سرد گردد.اکنون سوهان شما آماده است. می توانید آن را نوش جان کنید.

خاصیت های مختلف سوهان

مواد تشکیل دهنده سوهان مانند آرد جوانه گندم، عسل و پسته دارای خواص زیادی هستند. در زیر بعضی از خواص آنها گفته می گردد:

آرد جوانه گندم

  • جوانه گندم دارای اسیدهای چرب امگا3 است و به همین دلیل سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
  • دارای ویتامین ب است که باعث می گردد استرس کاهش بیابد.
  • جوانه گندم دارای نوعی پروتئین آنتی اکسیدانی است. باید دانست که هرچه آنتی اکسیدان در بدن افزایش یابد سیستم ایمنی بدن فعال تر و قوی تر می گردد.
  • دارای مقدار زیادی اسید فولیک است که باعث جلوگیری از دیابت می گردد.

پسته

  • پسته برای آکنه و جوش صورت مفید است زیرا مقدار زیادی سلنیوم و ویتامین E دارد.
  • بخاطر مقدار بالای ویتامین E موجود در آن ، باعث کاهش چین و چروک و افزایش سلامت پوست می گردد.
  • پسته ضد سرطان است زیرا ویتامین B6 زیادی دارد.
  • مرطوب نماینده طبیعی برای پوست است بطوریکه از آن ماسک درست می نمایند.
  • پسته چون مقدار زیادی ویتامین E دارد مانند ضدآفتاب عمل می نماید و از سرطان پوست جلوگیری می نماید.
  • حاوی مقدار زیادی اسیدچرب است که در تقویت و رشد مو بسیار موثر هستند.
  • پسته نرم نماینده طبیعی مو است و به درمان ریزش مو یاری می نماید زیرا مقدار زیاید بیوتین دارد.
  • مواد موجود در آن مانند مس، ویتامین های A و E و اسیدهای چرب امگا3، برای نوزادان و زنان باردار بسیار مفید می باشند.
  • پسته مقدار زیادی فیبردارد که جلوی اشتها را می گیرد و باعث می گردد تا شخص چاق نشده و لاغر گردد. اما نباید زیاد مصرف گردد که در اینصورت خود باعث چاقی می گردد.
  • پسته عضلات قلب را تقویت می نماید و کلسترول بد خون را می کاهد.
  • برای معده و دستگاه گوارش بسیارخوب است.
  • پسته مس و ویتامین B6 زیادی دارد که یاری به درمان کم خونی می نماید.
  • ویتامین B6 برای بهبود سرماخوردگی بسیار مفید است.
  • پسته آنتی اکسیدان زیادی دارد بنابراین خاصیت ضدسرطانی بالایی نیز دارد.
  • برای درمان اسهال و هموروئید بسیار مناسب است.

عسل

  • عسل انرژی موردنیاز قلب را تامین می نماید.
  • باعث تحریک قلب و گشاد شدن رگ ها می گردد که درنتیجه جریان خون افزایش پیدا می نماید. باعث کاهش کلسترول بد خون می گردد.
  • باعث تنظیم فشارخون می گردد، پس از سکته جلوگیری می نماید.
  • عسل سرفه را بهبود می بخشد و یاری به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا می نماید.
  • خوردن عسل راه چاره مناسبی برای برطرف مسائل معده است. بخصوص عسل برای زخم معده و رفلاکس آن بسیار مفید است.
  • ماده مناسبی برای درمان سوختگی ها از قدیم الایام بوده است.
  • عسل برای آکنه و جوشهای پوستی نیز مفید است زیرا خواص ضدالتهابی دارد و یاری می نماید تا سطح باکتری های روی پوست کاهش پیدا کند و به میزان عادی برسد.
  • یکی از فواید بسیار مهم عسل برای بیماری دیابت است. عسل اگر بصورت مناسب مصرف گردد نه تنها برای افراد دارای دیابت مفید است بلکه مصرف آن مفید نیز می باشد.
  • عسل در پیشگیری و بهبود سرطان نیز مفید می باشد. در ایجاد سرطان عوامل متعددی وجود دارند: ایمنی پایین بدن،التهابات،چاقی و سبک غذایی. عسل هم تقویت نماینده سیستم ایمنی است و هم ضدالتهاب است، بنابراین گزینه بسیار خوبی به شمار می رود.
  • عسل موجب تقویت بدن می گردد و به بدن در هنگام ورزش کردن بسیار یاری می نماید.

در این مقاله طرز تهیه سوهان را شرح دادیم و از خواص مواد تشکیل دهنده آن گفتیم. اکنون حتما شما به دید دیگری به این شیرینی خوشمزه و معروف نگاه می کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. این مقاله به تلاش سایت آجیل و خشکبار زربار (zarbarnuts.com) تهیه شده است.

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: فرارو
انتشار: 3 آبان 1400 بروزرسانی: 3 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 44925

به "طرز تهیه سوهان پسته ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوهان پسته ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید