طرز تهیه کیک کرامبل گردویی کافی شاپی ، چطور کرامبل بدون فر درست کنم؟
به گزارش بلاگ پو، کیک کرامبل گردویی یکی از و شیرینی و از روکش داره که مثل دیگر انواع کرامبل با لایه ای از مواد ترد و کریسپی کره ای پوشیده می شه. شما می تونید این دسر خوشمزه رو به صورت کلاسیک و ساده فقط با آرد گندم یا با ترکیبی از آرد و جو دوسر در فر یا بدون فر در قابلمه روی گاز درست کنید. با این مطلب از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک کرامبل گردویی به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.
طرز تهیه کیک کرامبل گردویی در یک نگاه
برای درست کردن کیک کرامبل گردویی، اول باید کرامبل رو با مخلوط کردن آرد، شکر، گردوی خردشده، کره سرد و دارچین درست کنید. مایه تخم مرغی رو هم با تخم مرغ، شکر و وانیل آماده کنید؛ بعدش روغن و شیر یا ماست رو اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر رو هم الک نموده و در چند مرحله به مایه اضافه کنید. مایه کیک رو داخل قالب چرب شده بریزید و کرامبل سرد رو روی سطحش پخش کنید. این قالب رو توی فر گرم بذارید تا کیک کرامبل گردویی بپزه.
برای مطالعه مواد لازم، جرییات و مراحل درست کردن کیک کرامبل گردویی ادامه این مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه کیک کرامبل گردویی کلاسیک (برای 6 تا 8 نفر)
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| تخم مرغ | 3 عدد |
| شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| شیر یا ماست | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| آرد سفید | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
| بکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
| وانیل | نصف قاشق چای خوری |
مواد لازم برای تهیه رویه کرامبل گردویی
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| آرد سفید | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| شکر (ترجیحا قهوه ای) | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
| مغز گردو (خرد شده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| کره (سرد باشد) | 50 گرم |
| دارچین (اختیاری) | نصف قاشق چای خوری |
| پودر کاکائو، پودر قند و مغز گردو | برای تزیین کیک کرامبل گردویی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 15 تا 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کیک کرامبل گردویی: حدود 40 تا 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک کرامبل گردویی
طرز تهیه کیک کرامبل گردویی هم به شیوه کلاسیک فقط با آرد یا با ترکیب آرد گندم و پرک جو دوسر در فر یا بدون فر در قابلمه روی گاز قابل انجامه. شما می تونید کیک کرامبل گردویی رو ساده یا همراه با یه اسکوپ بستنی وانیلی سرو کنید.
مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک کرامبل گردویی، قبل از هر کاری باید مواد یخچالی مثل تخم مرغ و شیر یا ماست رو از یخچال بیرون بیارید. این مواد رو برای 15 تا 30 دقیقه در آشپزخانه قرار بدید تا به دمای محیط برسن.
در صورت تمایل، برای خرید تخم مرغ و شیر و ماست می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: فر و قالب رو آماده کنید
در همین زمان، باید فر رو روی دمای 175 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. یه قالب گرد با ابعاد 22 تا 24 سانتی متر رو هم به خوبی چرب کنید و کمی آرد کف این قالب بپاشید یا با کاغذ روغنی بپوشونید.
مرحله سوم: کرامبل گردویی رو درست کنید
در این مرحله از کیک کرامبل گردو و دارچین، دیگه وقتشه آرد، شکر (ترجیحا شکر قهوه ای)، گردوی خرد شده و دارچین رو توی یه کاسه بریزید. کره سرد و یخچالی رو هم تکه تکه کنید و به محتویات این کاسه اضافه کنید.
این مواد رو با نوک انگشتان تون یا با چنگال مخلوط کنید تا بافتی شبیه خرده نان درشت ایجاد بشه. دقت کنید، کره نباید آب بشه. بعد این کرامبل گردویی رو تا زمان استفاده توی یخچال بذارید تا وقتی که روی کیک می ره ترد و خوش فرم بمونه.
برای خرید آرد، شکر، مغز گردو، کره و انواع ادویه ها مثل دارچین می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مایه تخم مرغی رو درست کنید
حالا باید تخم مرغ ها، شکر و وانیل رو توی یه کاسه بزرگ دیگه بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت 5 تا 7 دقیقه بزنید تا روشن، کشدار و حجیم بشه. این مرحله خیلی مهمه؛ چون بافت کیک تون به کیفیت مایه تخم مرغی بستگی داره. دیواره های کاسه رو هم با لیسک تمیز نموده و به مواد اضافه کنید تا ترکیب یکدستی ایجاد بشه.
برای خرید وانیل می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: مواد تر رو اضافه کنید
الان باید روغن رو هم توی این کاسه بریزید و مایه تخم مرغی رو حدود 30 ثانیه هم بزنید. بعد شیر یا ماست رو اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید. اگه می خواید کیک تون نرم و مرطوب باشه، بهتره از ماست بهره ببرید. از این مرحله به بعد دیگه مواد رو زیاد هم نزنید؛ وگرنه کیک تون سفت می شه.
برای خرید روغن مایع می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: مواد خشک رو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک کرامبل گردویی خوشمزه، آرد و بیکینگ پودر رو توی یه کاسه دیگه بریزید و مخلوط کنید. این مخلوط رو 2 بار الک نموده و در 2 تا 3 مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید.
حالا مایه کیک کرامبل گردویی رو فقط برای یکی دو دقیقه با لیسک یا همزن دستی به آرومی هم بزنید تا یکدست بشه. اگه دیدید مایه کیک خیلی سفت شد، می تونید یکی دو قاشق شیر بهش اضافه کنید.
برای خرید آرد و بیکینگ پودر می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: مایه کیک و کرامبل گردویی رو توی قالب بریزید
مایه کیک رو توی قالبی بریزید که قبلا آماده و چرب کردید؛ سطح مایه رو هم صاف کنید. بعد کرامبل سرد شده رو از یخچال بیرون بیارید و به صورت یکنواخت روی سطح کیک پخش کنید. اصلا نباید کرامبل گردویی رو روی سطح مایه کیک فشار بدید؛ چون کرامبل باید ترد بمونه. اگه دوست دارید، یه میزان مغز گردوی درشت تر هم برای زیبایی ظاهری روی کار اضافه کنید.
مرحله هشتم: کیک کرامبل گردویی رو بپزید
تا الان حتما فر به میزان کافی گرم شده. بنابراین، قالب حاوی مایه کیک کرامبل گردویی رو در طبقه میانی فر گرم قرار بدید تا به مدت 40 تا 45 دقیقه بپزه. بعد از گذشت 40 دقیقه، می تونید درب فر رو باز کنید و با خلال دندان، روند پخت کیک رو تست کنید. اگه خلال دندان تمیز بیرون اومد، معلوم می شه کیک تون کاملا پخته و آماده ست.
مرحله نهم: کیک کرامبل گردویی رو خنک کنید
پس از پخت، کیک کرامبل گردو و دارچین رو از فر بیرون بیارید و اجازه بدید حدود 15 دقیقه توی قالب بمونه تا کمی خنک بشه و خودش رو بگیره. بعد کیک رو از قالب بیرون بیارید و روی توری فلزی بذارید تا کاملا خنک بشه. اگه کیک داغ باشه، کرامبل گردویی خرد و خراب می شه.
مرحله آخر: کیک کرامبل گردویی رو سرو کنید
بعد از خنک شدن، می تونید کیک کرامبل گردویی رو با کمی گردوی خرد شده، میزانی پودر قند یا با پودر کاکائوی الک شده تزئین کنید. سپس، این کیک مجلسی و خوشمزه رو با یه چاقوی بزرگ و تیز به برش های دلخواه تقسیم کنید. توجه داشته باشید، کیک باید کاملا خنک باشه تا کرامبل رویه خرد نشه و نریزه. برای برش تمیزتر، می تونید چاقو رو قبل از برش با آب گرم بشورید و خشک کنید.
در صورت تمایل، برای خرید پودر کاکائو و قند می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه کیک کرامبل گردویی با جو دوسر
طرز تهیه کیک کرامبل گردویی با جو دوسر هم کاملا شبیه همون چیزیه که در دستور بالا براتون گفتیم؛ با این تفاوت که این بار برای درست کردن کرامبل گردویی باید نصف لیوان آرد، یک سوم لیوان شکر قهوه ای، نصف لیوان گردوی خردشده و نصف لیوان جو دوسر پرک رو با دارچین و کره سرد مخلوط کنید.
این ترکیب رو با نوک انگشتان یا با چنگال مخلوط کنید تا شبیه خرده نان درشت بشه. برای درست کردن کیک هم باید نصف لیوان جو دوسر پرک شده به مواد لازم اضافه کنید. باقی مراحل رو طبق رسپی اصلی دنبال کنید.
برای خرید می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه کیک کرامبل گردویی بدون فر در قابلمه روی گاز
طرز تهیه کیک کرامبل گردویی بدون فر در قابلمه روی گاز در مرحله آماده سازی مواد و مایه کیک و کرامبل کاملا مشابه دستور اصلیه. اما این بار باید مایه کیک رو توی قابلمه مناسبی بریزید که کمی چرب شده؛ کرامبل گردویی رو هم روی سطحش پخش کنید، درب قابلمه رو ببندید و روی شعله بسیار کم به مدت 40 تا 50 دقیقه بپزید؛ بعد از پخت، اجازه بدید کیک کرامبل گردویی حدود 10 تا 15 دقیقه داخل قابلمه استراحت کنه و سپس روی توری فلزی بذارید و خنک کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک کرامبل گردویی
- قبل از آغاز، مواد یخچالی مثل تخم مرغ و شیر یا ماست رو برای 15 تا 30 دقیقه بیرون از یخچال بذارید تا به دمای محیط برسن؛ این باعث می شه کیک تون نرم و پف دار بشه.
- فر رو از قبل روی 175 درجه سانتی گراد روشن کنید تا کاملا گرم بشه.
- کرامبل گردویی رو حتما با کره سرد درست کنید؛ حواس تون باشه کره آب نشه تا رویه کیک ترد و خوش فرم بمونه.
- تخم مرغ و شکر رو باید به میزان ای بزنید که روشن و کشدار بشه؛ این مرحله برای پف کیک خیلی مهمه.
- بعد از اضافه کردن روغن و شیر یا ماست، دیگه مواد رو زیاد هم نزنید چون بافت کیک سفت می شه.
- آرد و بیکینگ پودر رو حتما الک کنید یکدست و سبک بشن؛ بعد در چند مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید.
- کرامبل رو روی مایه کیک فشار ندید و یکنواخت پخش کنید تا تردیش حفظ بشه.
- بعد از پخت، حتما کیک رو 15 دقیقه داخل قالب بذارید تا خودش رو بگیره و بعد روی توری خنک کنید.
- برای سرو، می تونید از گردوی اضافی، پودر قند یا حتی یه اسکوپ بستنی وانیلی بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک کرامبل گردویی
کیک کرامبل چیست؟
کیک کرامبل همون طور که از اسمش پیداست یه نوع کیکه که رویه ترد و طلایی با بافتی به شکل خرده نان درشت داره. البته، لایه زیرین کاملا نرم و مرطوبه. کیک کرامبل انواع مختلفی داره که از محبوب ترین نمونه هاش می تونیم به کیک کرامبل گردویی و کیک کرامبل سیب و دارچین اشاره کنیم.
می تونیم کیک کرامبل گردویی رو بدون فر درست کنیم؟
بله، می تونید با قابلمه روی شعله کم یا توی بخارپز درست کنید؛ ولی بافت کرامبل کمی متفاوت و نرم تر می شه.
می تونیم کیک کرامبل رو با انواع دیگری از مغزیجات درست کنیم؟
حتما، می تونید گردو رو با فندق، بادام یا پسته جایگزین کنید؛ ولی طعم گردو کلاسیک و محبوبه.
آیا می تونیم میزان شکر رو کمتر کنیم یا کلا این کیک رو با عسل درست کنیم؟
بله، می تونید شکر رو کم کنید یا بخشی از اون رو با عسل یا شیره های طبیعی جایگزین کنید؛ ولی بافت کرامبل ممکنه کمی نرم تر بشه.
آیا کرامبل حتما باید سرد باشه تا بتونیم روی مایه کیک بریزیم؟
بله، اگر گرم باشه رویه کیک ترد نمی شه و ممکنه فرو بریزه.
می تونیم جو دوسر به کیک اضافه کنیم؟
بله، اضافه کردن حدود یک چهارم تا نصف لیوان جو دوسر پرک باعث می شه بافت کیک مغذی تر و کرامبل کمی تردتر بشه.
کیک کرامبل گردویی تا چند روز تازه می مونه؟
تا 2 روز داخل ظرف در بسته در دمای محیط یا یخچال تازه می مونه؛ ولی بهتره تازه سرو بشه.
منبع: افق کوروش