طرز تهیه مرغ با سس انار برای شام یلدا
به گزارش بلاگ پو، یکی از مهم ترین شب های ایران باستان شب یلدا است که از دیرباز تا به امروز جشن گرفته میشده است.اصلیترین میوه شب یلدا انار است و گذشتگان آن را به خاطر دانه های زیاد آن مایه برکت و باروری می دانستند و رنگ قرمز آن نماد خورشید و شادی است. انار میوه شب یلدا و نشانه آن است. این میوه در شب یلدا در تمام سفره ها حاضر است و همین بهانه کافی است تا طرز تهیه یک شام یلدایی با چاشنی انار را به شما آموزش دهیم. طعم مرغ و انار بسیار خوب کنار هم می نشینند و مرغ با سس انار یک غذای بسیار مجذوب کننده و خوشمزه است که می تواند یک شام عالی برای شب یلدای شما باشد.
مواد لازم برای تهیه مرغ با سس انار
- مرغ یک عدد
- آب انار دو پیمانه
- شکر قهوه ای یک چهارم پیمانه
- سرکه سیب یک قاشق غذاخوری
- سیر دو حبه
- آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری
- لیمو ترش یک عدد
- پیاز نصف یک عدد کوچک
- برگ بو یک عدد
- رزماری (خشک شده) نصف قاشق چایخوری
- نمک یک و نیم قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه مرغ با سس انار
مرحله اول
فر را روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. در فاصله گرم شدن فر، دو حبه سیر را پوست بگیرید و له کنید. سپس آب انار، شکر قهوهای، سرکه و سیر را در یک قابلمه مخلوط کنید.
مرحله دوم
قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا به جوش بیاید. مواد را گاهی به هم بزنید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه بجوشند تا مقدار مواد به مقدار سه چهارم پیمانه شوند.
مرحله سوم
قابلمه را از روی حرارت بردارید. سس انار درون قابلمه را صاف کنید تا سیرها جدا شوند. آب لیمو را به سس انار اضافه کنید و به هم بزنید. سس انار را کنار بگذارید و اجازه دهید تا پنج دقیقه خنک گردد. حالا شش قاشق غذاخوری از سس انار را جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم
با چنگال چند سوراخ روی لیمو بزنید. لیمو را به همراه پیاز، نصف قاشق چایخوری نمک، برگ بو، فلفل سیاه و رزماری درون مرغ فرو کنید. پاهای مرغ را با نخ ببندید و به جای مانده نمک را به پوست مرغ بمالید. مرغ را به طوری که سینهاش رو به بالا باشد در سینی فر بگذارید.
مرحله پنجم
مرغ را درون فر بگذارید. هر 20 دقیقه روی آن سس انار بزنید و اجازه یک ساعت داخل فر باشد. مرغ را پس از یک ساعت از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا 10 دقیقه خنک گردد. سپس مرغ را در کنار سس اناری که کنار گذاشته بودید سرو کنید. وقتی این غذا در کنار پیش غذاهای سنتی و یلدایی مثل آش انار سرو می گردد، جلوه خاصی به میز شام شما می دهد.
منبع: کتاب کاله