علت شکرک زدن مرباها چیست؟ اگر مربا شکرک زد چکار کنیم؟

به گزارش بلاگ پو، مربا یا لیچار از پختن میوه با شکر به دست می آید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته نگهداری می گردد و برای مدت زمان طولانی سالم باقی می ماند. درست کردن و پخت مربا و مارمالاد نکات و ریزه کاری هایی دارد که هر کسی از آن اطلاع نداشته و به نوعی فوت و فنش را نمی داند تا بتواند یک مربا یا مارمالاد خوشمزه بدون شکرک را درست نماید. در این مطلب به علت شکرک زدن مرباها و روش جلوگیری از آنها خواهیم پرداخت.

علت شکرک زدن مرباها چیست؟ اگر مربا شکرک زد چکار کنیم؟

علت شکرک زدن مربا چیست؟

علت شکرک زدن مربای هویج، علت شکرک زدن مربای گل محمدی، علت شکرک زدن مربای آلبالو، علت شکرک زدن مربای انجیر و سایر میوه ها مشترک است و دلایل زیر را می توان برای همه آنها نام برد.

1. شیرینی بیش از حد

مربا وقتی شکرک می زند که شکر و شیرینی آن بیش از اندازه باشد. بهتر است بدانید اگر میزان قند اینورت و اسیدیته مربا ها تنظیم باشد، جلوی شکرک زدن آن ها گرفته می گردد. اگر قصد تهیه مربای خانگی داشته باشید و بخواهید جلوی شکرک زدن آن را هم بگیرید، باید 2 نکته را مد نظر قرار دهید.

اول اینکه قند اینورت در اثر اضافه نمودن مقداری شکر به میوه های ترش برای تهیه مربا از آن ها خود به خود تشکیل می گردد و جلوی شکرک زدن مربا را می گیرد. دوم آنکه میزان شکر باید به اندازه باشد و بایستی از میزانی ترشی مانند آبلیمو یا جوهر لیمو برای اطمینان در مرباها بهره ببرید.

راهکار؟

  • وقتی مربای شما شکرک زد نگران نباشید چون این دلیل بر کیفیت پایین مربا شما نیست و شما با اضافه نمودن مقداری آب جوش و آبلیمو به مربا و جوشاندن دوباره آن می توانید به راحتی شکرک مربا را از بین ببرید.
  • نکته دوم هم درباره تهیه مربا از میوه های شیرین است؛ در فرایند تهیه این نوع مرباها، باید حدود یک قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو در طول زمان پخت اضافه نمود تا قند های اینورت برای پیشگیری از شکرک زدن مربای میوه های شیرین تشکیل گردد.
  • بعضی از میوه ها مانند توت فرنگی، هنگام پختن زود از هم می پاشند. اگر روی اینگونه میوه ها شکر بپاشید و 1 شبانه روز بخوابانید، شکل خود را بهتر حفظ می نمایند. برای جلوگیری از شکرک زدن مربای هویج هم همین کار را انجام دهید. (حرارت کم و یکنواخت هنگام پخت نیز در شکرک نزدن مربای هویج موثر است.)

جلوگیری از شکرک زدن مربا

2. زمان پخت سریع

اگر مربا در طول پخت حرارت زیادی داشته باشد، شکرک خواهد زد و البته تیره خواهد شد. بنابراین همواره سعی کنید زمان مناسب به شکر و میوه بدهید تا به خوبی در یکدیر ادغام شوند و از شکرک زدن جلوگیری گردد.

نکات مهم در تهیه مرباهای خانگی بدون کپک و شکرک

  1. همواره از میوه سالم و تازه بهره ببرید. میوه باید حتماً سالم و بدون لک باشد و زیاد هم رسیده و له نباشد.
  2. برای معطر شدن مربا، از گلاب، دانه های هل، وانیل و چوب دارچین بهره ببرید. برای خوش رنگ شدن آن نیز، می توانید از زعفران یا رنگ های مجاز خوراکی یاری بگیرید.
  3. بهتر است مربا ها را ظرف لعابی تهیه کنید. بجز مربای به که باید در ظرف مسی تهیه گردد.
  4. قوام آمدن شربت، به این معنی است که شکر و آب تا اندازه ای غلیظ گردد که میوه در آن کپک نزند. قوام آمدن شربت و مربا را زمانی می توانید تشخیص دهید که مربای خنک شده، با حالت کش دار از قاشق بریزد.
  5. برای تهیه شربت ساده، می توانید به شربت در حال جوش، یک عدد سفیده تخم مرغ بیفزائید، ولی آن را قاطی نکنید. بعد از چند دقیقه خواهید دید که سفیده تخم مرغ سفت و رنگ آن تیره می گردد، ولی رنگ مربا شفاف خواهد گشت.
  6. زیاد جوشاندن مربا نیز، موجب تیره رنگ شدن آن می گردد.
  7. اگر مربا را از میوه خیلی شیرین تهیه می کنید، در اواخر پخت، کمی آبلیمو به آن بیفزائید.
  8. هنگام پختن مربا ها بجز مربای به، درِ ظرف باید باز باشد تا رنگ مربا تغییر نکند. در خصوص مربای به، درِ ظرف باید بسته باشد تا رنگ مربا قرمز گردد.
  9. هر نوع عطر مایه ای (اسانسی) که برای معطر کردن مربا به کار می برید، باید در اواخر پخت به مربا بیفزائید.
  10. در خصوص بیشتر مربا ها بهتر است بلافاصله بعد از تهیه مربا، آن را داخل شیشه نریزید و آن را یک شب در ظرفی که مربا را در آن پخته اید، نگه دارید. چنانچه فهمیدید غلظت شربت مناسب است، آن را درون شیشه بریزید و اگر مربا بیش از حد رقیق بود، دوباره آن را بجوشانید و بعد از آن که کاملاً سرد شد، آن را درون شیشه بریزید.
  11. برای آنکه بتوانید مربا را به صورت طولانی مدت نگه دارید، شیشه را از مربا پُر کنید و درِ آن را محکم ببندید و درون قابلمه آب جوش قرار دهید؛ به گونه ای که آب کاملاً روی شیشه را بپوشاند و 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بعد آن را بردارید و کنار بگذارید تا سرد گردد. در این حالت، می توانید مربا را به مدت طولانی نگهداری کنید.

    روش جلوگیری از شکرک زدن مربا

  12. شناور شدن و جدا شدن مربا از شربت، به دلیل استفاده از میوه نارس است، یا میوه را خوب نپخته اید و یا زمانی که آن را از روی حرارت برداشته اید بلافاصله درون شیشه ریخته اید.
  13. برای تهیه مربا هایی که از پوست میوه تهیه می گردد، ابتدا باید تلخی آن را بگیرید مثل مرکبات. برای این کار، دو بار آن را در آب بجوشانید. سپس در صافی بریزید و 24 ساعت در آب سرد قرار دهید و در یخچال بگذارید. در طول این 24 ساعت، چندین بار آب آن را عوض کنید.
  14. برای هم زدن مربا، بهتر است از قاشق چوبی بهره ببرید.
  15. از میوه خشک نیز در تهیه مربا ها می توانید بهره ببرید؛ ولی در صورت امکان بهتر است از میوه تازه استفاده گردد.
  16. قبل از افزودن شکر و شربت به مربا، باید میوه را کاملاً پخت. زیرا شکر مانع از پختن کامل میوه می گردد و پوست روی آن را سفت می نماید.
  17. میوه هایی همچون توت فرنگی- که بسیار نرم هستند و سریع له می شوند- بهتر است ابتدا در شکر بغلتانید و یا آن را شربتی کنید تا مانع از له شدن آن ها بشوید.

سخن آخر

امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید. شما علت شکرک زدن مربا را در چه می بینید؟ سوالات و تجربیات خود را در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید. همچنین پیشنهاد می کنیم با یکی از مرباهای کمتر شناخته شده، یعنی مربای خربزه خانگی در خبرنگاران آشنا شوید.

banima.ir: مجله گردشگری و مسافرتی بانیما

chinaro.ir: مجله گردشگری چین، سفر به پکن، شانگهای هانگزو

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 47220

به "علت شکرک زدن مرباها چیست؟ اگر مربا شکرک زد چکار کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت شکرک زدن مرباها چیست؟ اگر مربا شکرک زد چکار کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید