فواید چای جعفری برای سلامتی
به گزارش بلاگ پو، چای جعفری خواص و فواید چشمگیری برای بدن دارد. این چای تهیه شده به وسیله خیساندن برگ های تازه یا خشک شده جعفری در یک فنجان آب گرم، می تواند چندین ماده مغذی و آنتی اکسیدان را که برای سلامتی ضروری هستند، به بدن عرضه کند. علاوه بر این، تهیه آن آسان و ارزان نیز می باشد.
گیاه جعفری
جعفری نوعی سبزی خوراکی است که در انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار می گیرد. جعفری معمولاً به صورت تر و خشک عرضه و مصرف می شود.جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K می باشد. به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است. جعفری شامل دو جزء خیلی مهم در ترکیب خود می باشد که موجب شده این سبزی نقشی بی همتا در سلامت انسان داشته باشد: روغن های فرار و فلاوونوئیدها.
اولین جزء مهم موجود در جعفری، روغن های فرار می باشند. این روغن ها به نام روغن های ضروری یا اسانس های گیاهی نیز خوانده می شوند.
از ترکیبات مهم این گروه می توان به میریستیسین (myristicin)، لیمونن (limonene)، آلفا توژن (alpha-thujene) و اِاوجنول(eugenol) اشاره نمود. با تغلیظ این مواد عصاره ای حاصل می شود که دارای خواص درمانی فوق العاده است.
در مطالعات تعیین شده است که روغن های فرار موجود در جعفری مخصوصاً میریستیسین، از شکل گیری و تشکیل تومورها (مخصوصا تومورهای ریه) جلوگیری می نمایند. در تحقیقات دیگری تعیین شده است که فعالیت آنزیم گلوتاتیون S ترانسفراز را که مسئول پیشگیری از تخریب سلولی می باشد، تحریک می نماید.
از دیگر فعالیت این روغن ها این است که به خنثی کردن انواع مواد سرطان زا مانند بنزوپیرن های موجود در دود سیگار و دود ناشی از زغال چوب یاری می نماید.
دومین جزء مهم آن، فلاوونوئیدها می باشند. از ترکیبات مهم این گروه که در جعفری یافت می شود، می توان آپیئین(apiin)، آپیجنین(apigenin)، کریسواِریول(crisoeriol) و لوتئولین(luteolin) را نام برد.1
در ادامه به 6 خاصیت شگفت انگیز چای جعفری اشاره خواهیم کرد.
غنی از آنتی اکسیدان هاجعفری منبع عالی از آنتی اکسیدان ها می باشد. آنتی اکسیدان ها ترکیبات قدرتمندی هستند که از بدن در برابر مولکول های بالقوه مضر که به نام رادیکال های آزاد شناخته می شوند، محافظت می نماید.
گمان می رود آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در سلامت بدن و جلوگیری از بیماری ها داشته باشند. بعضی تحقیقات نشان داده اند که این مواد می توانند از بدن در برابر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان محافظت نمایند.
بر اساس یک مطالعه آزمایشگاهی تعیین شد که، عصاره جعفری قادر به جلوگیری از آسیب دیدگی DNA و جلوگیری از توسعه سلول های سرطانی است. این خاصیت بیشتر به آنتی اکسیدانی های موجود در این گیاه باز می شود.
مطالعه دیگری نشان داد که درمان موش های آزمایشگاهی با جعفری با
عث افزایش سطح کل آنتی اکسیدان های بدن و کاهش چندین نشانگر استرس اکسیداتیو می شود.
به طور خاص، جعفری منبع خوبی از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، اسید اسکوربیک و توکوفرول است.
جلوگیری از سنگ کلیهسنگ کلیه سنگ های معدنی هستند که در کلیه ها فراوری شده و باعث درد شدید کمر، پهلو و معده می شوند. بعضی از تحقیقات نشان داده اند که جعفری ممکن است در جلوگیری از سنگ کلیه نقش داشته باشد.
یک مطالعه نشان داد که درمان موش های آزمایشگاهی با جعفری باعث افزایش حجم ادرار، کاهش دفع کلسیم به وسیله ادرار و افزایش اسیدیته ادرار می شود. جعفری بعلاوه به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می نماید و به این ترتیب می تواند موجب افزایش ادرار و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه شود.
با این حال، مطالعات صورت گرفته در خصوص اثرات چای جعفری بر روی بدن انسان محدود است، و بعضی تحقیقات نشان داده اند که این ماده ممکن است اثر کمی بر روی عوامل خطر ابتلا به سنگ کلیه داشته باشد. بنابراین برای تایید این ادعا به مطالعات بیشتر احتیاج داریم.
منبع غنی از ویتامین Cجعفری غنی از ویتامین C است. در واقع 1/4 فنجان از این گیاه (15 گرم) تقریبا 20 میلی گرم ویتامین C را در خود جای داده است که این اندازه حدودا 22 درصد از احتیاج روزانه بدن به ویتامین C می باشد. ویتامین C ویتامین مهم محلول در آب است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می نماید و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها دارد.
بعضی تحقیقات نشان داده اند که این ویتامین از ایجاد عفونت هایی مانند پنومونی و سرماخوردگی جلوگیری می نماید. ویتامین C در سنتز کلاژن نیز نقش دارد. کلاژن پروتئینی است که در پوست، استخوان ها، عضلات، مفاصل، تاندون ها و سایر قسمت های بدن وجود دارد. ویتامین C برای بهبود زخم، جذب مواد مغذی و تشکیل استخوان ها مورد احتیاج است.
بنابراین، اضافه کردن چای جعفری یا جعفری به رژیم غذایی ممکن است بتواند احتیاجهای بدن به ویتامین C را تامین کند و آن را سالم نگه دارد.
دارای ویژگی های مبارزه نماینده با سرطانچای جعفری با آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مبارزه نماینده با سرطان غنی شده است. به عنوان مثال، apigenin، یک فلاونوئید موجود در جعفری است. تحقیقات نشان داده اند که این ماده می تواند رشد و توسعه سلول های سرطانی را در آزمایشگاه متوقف کند.
لوتئولین یکی دیگر از فلاونوئید های موجود در جعفری است که می تواند رشد تومور را سرکوب کند و به همین علت به پیشگیری از سرطان یاری می نماید. علاوه بر این، یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره جعفری قادر به جلوگیری از آسیب دیدگی DNA و کاهش 41 درصدی مقدار توسعه سلول های سرطانی است.
این مسئله را در نظر داشته باشید که بیشتر تحقیقات حاضر بر این نکته تمرکز دارند که ترکیبات خاص موجود در جعفری ممکن است بر روی رشد سرطان تأثیر بگذارد. برای درک چگونگی تاثیر چای جعفری بر روی رشد سلول های سرطانی در انسان به تحقیقات بیشتری احتیاج می باشد.
تنظیم چرخه قاعدگیچای جعفری معمولا به عنوان یک روش طبیعی برای درمان مسائل مربوط به قاعدگی و سطح هورمون استفاده می شود. به طور خاص، این ماده شامل ترکیبات میریستیکین و آپولی است که می توانند بر روی فراوری استروژن در بدن تأثیر بگذارند و هورمون ها را متعادل نمایند.
بعلاوه تصور می شود که این ماده می تواند جریان قاعدگی را تحریک کند. به همین علت، چای جعفری اغلب در فرمولاسیون محصولات طراحی شده برای حمایت از چرخه قاعدگی و جلوگیری از فراوری بیش از حد شیر برای مادران شیرده استفاده می شود.
با این حال، تحقیقات صورت گرفته در خصوص اثرات چای جعفری بر روی قاعدگی و فراوری شیر در حال حاضر محدود بوده و اغلب بر اساس شواهد علمی نیست. البته به مطالعات بیشتری برای ارزیابی اثرات بالقوه چای جعفری بر روی بدن انسان احتیاج است.
کنترل قند خوندر بسیاری از نقاط دنیا، مانند ترکیه، جعفری به عنوان یک راه طبیعی برای کاهش سطح قند خون استفاده می شود. نکته جالب توجه این است که بعضی از مطالعات اخیر تایید نموده اند که چای جعفری ممکن است دارای خواص ضد گلیسمی باشد و به کنترل قند خون یاری کند.
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که درمان موش های مبتلا به دیابت با جعفری باعث بهبود سلامت کبد و کاهش مقدار قند خون می شود. به طور مشابه، مطالعه دیگری که بر روی موش های مبتلا به دیابت انجام شد نشان داد که جعفری باعث کاهش قابل توجهی در مقدار قند خون و وزن بدن می شود.2
روش آماده سازی چای جعفری500 میلی لیتر آب را جوشانده و 5 قاشق غذاخوری از برگ تازه جعفری ریز خرد شده و را به همراه ریشه آن در آب جوش ریخته و اجازه دهید پنج دقیقه بجوشد پس از 20 دقیقه که این نوشیدنی خنک شد می توانید آن را بنوشید.
مقدار مصرف چای جعفریشما باید این چای شفابخش را روزی 3 بار مصرف نموده تا تورم پاهای شما از بین برود.3
پی نوشت:
1.www.beytoote.com
2.www.payamesalamat.com
3.www.mashreghnews.ir
منبع: راسخونabanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت