مزایا و معایب خوردن سویا در دوران بارداری

به گزارش بلاگ پو، در این مطلب با نتایج آخرین تحقیقات پیرامون فواید و عوارض خوردن سویا در بارداری آشنا خواهید شد.

مزایا و معایب خوردن سویا در دوران بارداری

ارزش غذایی سویا

دانه سویا متعلق به خانواده لوبیا و یکی از برترین منابع پروتئین است. منشا آن آسیای شرقی است، اما در بسیاری از نقاط دنیا رشد می نماید. دانه سویا در رنگ های زرد، سبز، قهوه ای و سیاه در بازار موجود است.

دانه سویا بسیار مغذی است و یک فنجان از آن دارای مقادیر فراوانی از آهن، مهمیم، فیبر، امگا 3، ویتامین K، منگنز، فسفر و مس است. علاوه بر این، سویا منبع خوبی از فلاونوئید ها و ایسفلاوونویدها، فیتوالکسین ها، فیتواسترول ها، اسید های فنولیک، پروتئین ها، ساپونین ها و پپتید ها است.

مزایای خوردن سویا در بارداریاین ماده غذایی سرشار از مواد مغذی است. برخی از مزایای خوردن سویا در بارداری عبارتند از:

1. منبع پروتئینمصرف پروتئین برای زنان باردار ضروری است. اگر گیاهخوار هستید، چگونگی دریافت اندازه مورد احتیاج پروتئین روزانه برای شما به چالشی بزرگ تبدیل می گردد. با این حال، سویا یک گزینه عالی برای برآورده شدن احتیاج های پروتئینی در دوران بارداری است.

2. سرشار از اسید های امگا 3امگا 3 برای رشد جنین ضروری است. ماهی یکی از منابع سرشار از اسیدهای امگا 3 است. اما اگر ماهی دوست ندارید یا گیاهخوار هستید، سویا می توانید امگا 3 مورد احتیاج بدن را تامین کند.

3. مناسب برای افراد حساس به لاکتوزدر صورت داشتن حساسیت به لاکتوز، شیر سویا جایگزین ایده آلی برای شیر خواهد بود.

4. کاهش سطح کلسترولمصرف مقادیر کافی از سویا در رژیم غذایی موجب کاهش سطح کلسترول می گردد.

5. پیشگیری از چاقیچاقی عامل اصلی بسیاری از بیماری هاست و در دوران بارداری هم می تواند مشکل ساز باشد. خوردن سویا در بارداری موجب می گردد که برای مدت بیشتری سیر بمانید و در نتیجه افزایش وزن خود را کنترل کنید.

6. رساندن مواد مغذی به جنیناز آنجایی که سویا سرشار از پروتئین و مواد مغذی است؛ مصرف آن در دوران بارداری موجب رسیدن این مواد به جنین می گردد.

7. پیشگیری از بروز نقایص مادرزادی در جنینسویا سرشار از فولات و روی است. این دو ماده معدنی در حفظ سلامتی جنین و پیشگیری از بروز نقایص مادرزادی نقش مهمی ایفا می نمایند.

استفاده از روغن سویا در بارداریدانه سویا غنی از اسید فیتیک است. این اسید از جذب فلزات سنگین در بدن مانند اورانیوم، سرب، جیوه و غیره، جلوگیری می نماید و به حفظ سلامتی یاری می نماید. از سویی دیگر ممکن است در جذب بسیاری از مواد معدنی مانند آهن، مهمیم، روی و کلسیم که برای رشد جنین مهم هستند هم اختلال ایجاد کند.

بعلاوه سویا سبب کاهش کلسترول می گردد، اما کلسترول در دوران بارداری برای فراوری هورمون های بارداری مانند پروژسترون، استروژن و بعلاوه ویتامین D ضروری است. به همین علت بهتر است حد اعتدال را در مصرف روغن سویا رعایت کنید. استفاده از این روغن یک یا دو بار روز به اندازه کم مسئله ای ایجاد نمی نماید.

عوارض خوردن سویا در بارداریپیش از مصرف دانه سویا یا سس آن در دوران بارداری بهتر است از عوارض خوردن سویا در بارداری مطلع شوید. برخی از آن ها عبارتند از:

1. افزایش خطر ابتلا به سرطان پستانمصرف بیش از حد سویا و دیگر محصولات آن در دوران بارداری موجب افزایش سطح هورمون استروژن در بدن می گردد. افزایش سطح استروژن با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پستان رابطه مستقیم دارد.

2. وجود مقادیر زیادی از آفت کش هابررسی ها حاکی از آن است که مقادیر زیادی از آفت کش ها روی سطح دانه های سویا وجود دارند. این حجم از مواد آفت کش موجب بروز بسیاری از مسائل پزشکی مانند ناباروری و عدم تعادل هورمونی در بدن می شوند.

3. بروز نقص های ارولوژیبررسی ها نشان داده است مادرانی که در دوران بارداری به اندازه زیادی از محصولات سویا استفاده می نمایند، نوزادان پسر آن ها با نقص های اورولوژی متولد می شوند.

4. اختلال در جذب مواد معدنی در بدنسویا منبع غنی از اسید فیتیک است. مصرف محصولات سویا در جذب مواد معدنی ضروری به بدن اختلال ایجاد می نماید. برخی از این مواد معدنی مانند روی، آهن، کلسیم و ... برای رشد جنین ضروری هستند.

5. اختلال در گوارش پروتئینتریپسین از ترکیبات موجود در سویای خام است. تریپسین مانع از گوارش پروتئین در بدن می گردد. لکتین ترکیب دیگری است که در محصولات سویا وجود دارد. این ماده هم با پوشش داخلی روده واکنش می دهد و جذب مواد مغذی را مختل می نمایند.

6. حضور فیتو استروژن ها (Phytoestrogens)حضور فیتواستروژن ها در دانه سویا بر روی سطح هورمون استروژن موجود در بدن مادر تاثیر می گذارد و موجب بروز مسائل باروری در آینده می گردد. از سویی دیگر جنین هم نسبت به تغییر سطح استروژن بدن بسیار حساس است.

نکات مهم برای خوردن سویا در بارداریدر نظر گرفتن نکات زیر پیش از قرار دادن سویا در رژیم غذایی دوران بارداری ضروری است:

در خوردن سویا در بارداری حد تعادل را رعایت کنید.

پیش از خوردن سویا در بارداری، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز مناسب روزانه را برایتان تجویز کند.

مطالعات نشان داده اند که جنین نسبت به سطح بالای استروژن در بدن مادر بسیار حساس است. در نتیجه بهتر است از خوردن دانه خام سویا به عنوان میان وعده اجتناب کنید.

سخن آخردانه سویا یک ماده غذایی سرشار از مواد مغذی مختلف است. با این حال، پیش از آنکه سویا را در رژیم غذایی خود قرار دهید، بهتر است نظر پزشک را جویا شوید. اگر قصد خوردن سویا در بارداری دارید، از مصرف محصولات فرآوری شده خودداری کنید، زیرا ارزش غذایی بسیار پایینی دارند.

منبع: سایت ستاره

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان

منبع: راسخون
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 56234

به "مزایا و معایب خوردن سویا در دوران بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مزایا و معایب خوردن سویا در دوران بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید