نقاشی روی شیشه (ویترای) چیست؟

به گزارش بلاگ پو، نقاشی روی شیشه یا ویترای هنری است که توسط رنگ های ویترای بر روی ظروف شیشه ای جهت زیبا شدن این ظروف انجام می گیرد. برای آغاز می توانید از ظروف شیشه ای دورریختنی بهره ببرید.

نقاشی روی شیشه (ویترای) چیست؟

با استفاده از چندین ظروف شیشه ای ساده می توانیم وسایل تزئینی و دکوری جالبی ایجاد کنیم. در صورتی که نقاشی هم کردن هم بلد نباشید می توانید با استفاده از نقش های اطراف خود یک نقاشی زیبا بر روی شیشه ها رسم کنید. نقاشی های روی شیشه را ویترای می گویند، زیرا رنگ هایی که برای این نوع نقاشی استفاده می گردد، ویترای نام دارد.

وسایل مورد احتیاج برای نقاشی روی شیشه

1- مقادیری معین از رنگ ویترای

رنگ های ویترای، از 26 نوع رنگ مایع تشکلیل شده است. رنگ های ویترای بسیار متنوع هستند و امکان استفاده از تمامی طرح ها را برای شما فراهم می نماید. از این رنگ ها می توان به صورت ترکیبی، خالص و یا با روشن کننده استفاده نمود. برای تزئین اشیایی چون گلدان ها، آینه ها و وسایل دیگر از رنگ ویترای بهره ببرید و با چند روش آسان می توانید به راحتی در منزل انجام دهید.

تمامی رنگ های نقاشی بر روی شیشه در بازار موجود است. این رنگ ها به سه دسته تقسیم می شوند:

  • دسته اول: رنگ های حلال در آب هستند که احتیاجی به حرارت در کوره ندارند. از این دسته بیشتر برای مواردی که احتیاجی به شست و شو ندارند نظیر آینه ها استفاده می گردد. همچنین مناسب بازی کردن بچه ها بر روی وسایل شیشه ای می باشد.
  • دسته دوم: این رنگ ها احتیاج به حرارت کوره دارد. بدین صورت که حدود 30 دقیقه در دمای 200 درجه سانتی گراد قرار بگیرند و پس از حرارت دیدن مانعی برای شست و شو وجود ندارد.
  • دسته سوم: رنگ هایی هستند که در تینر محلول هستند و بصورت شفاف می باشند. بعد از استفاده از این رنگ ها می توان به صورت آرام و ملایم این ظروف را شست و شو داد.

ویژگی های رنگ های ویترای:

  • بسیار مقاوم در برابر نور خورشید و همچنین شفافیت و درخشنده گی بالا
  • به راحتی با رنگ های دیگر مخلوط می گردد.
  • با حلال های نفتی بسیار آسان ترکیب می گردد.
  • با استفاده از خمیرهای دورگیری می توان سطوح رنگی مجزا ایجاد کرد.
  • دارای رنگ های متنوع و بسیار عالی

2- خمیرهای ویترای

به منظور ایجاد طرح های برجسته یا خطوط مرزی بین رنگ ها می توانید از خمیر ویترای بهره ببرید. این خمیرها به صورت آماده در فروشگاه ها در دسترس می باشند. ولی در صورتی که با تهیه آن با مشکل روبرو شدید می توانید این خمیر را با چسب چوب و خمیر مل تهیه نموده و با یک قیف بهره ببرید. از روش های بسیار زیادی می توان برای نقاشی روی شیشه استفاده نمود.

3- قلم مو یا اسفنج

اسفنج نیز جایگزین مناسب برای قلم مو می باشد.

4- ظروف شیشه ای

بهتر است برای شروع کار از ظروف شیشه ای بی ارزش نظیر شیشه مربا، ترشی، سس و غیره نیز بهره ببرید ولی قبل از آن به خوبی آنها را با آب و صابون بشویید. در صورتی که بر چسب این شیشه ها از بین نرفت می توانید با غوطه وری در آب داغ به مدت چند دقیقه این برچسب را از بین ببرید ولی اگر باز هم چسب هایی بر روی شیشه باقی ماند می توانید از استون یا دستمال های لاک پاک کن بهره ببرید.

5- مواد رقیق کننده

به منظور رقیق کردن، تمیز کردن قلم موها و ... از تینر یا وایت بهره ببرید. برای رقیق کردن رنگ از 2 قسمت رنگ و 1 قسمت رقیق کننده بهره ببرید. بهتر از که از تینرهای بدون بو بهره ببرید.

نحوه نقاشی روی شیشه

برای رسم طرح بهتر است که آن را زیر شیشه قرار دهید و نقاشی خود را شروع کنید. در صورت ایجاد فضای باز می توانید برای نگه داشتن طرح از چسب نیز بهره ببرید.

در صورتی که ظرف به صورت بطری است باید طرح را لوله کنید و در داخل بطری قرار دهید. پس از انجام این کار به منظور ثابت نگه داشتن طرح و بطری، درون آن را از عدس یا موادی دیگر پرکنید و با قلمو طرح را روی آن بکشید و یا در صورتی که از اسفنج استفاده می کنید؛ پس از آغشته کردن اسفنج به رنگ، اسفنج را با ضربات آرام به شیشه بزنید تا رنگ بر روی شیشه ایجاد گردد. می توان بعد از اتمام نقاشی روی شیشه، از سنگ های زینتی و نگین ها برای زیبایی بیشتر این ظروف بهره ببرید.

در صورتی که از رنگ های ویترای استفاده می کنید مدت زمان لازم برای خشک شدن رنگ 8 ساعت و برای خمیرهای دور گیری 30 دقیقه می باشد. بهتر است که هوای خشک و عاری از گرد و خاک را انتخاب کنید.

پس از خشک شدن، این رنگ ها استحکام و مقاومت خوبی به خود می گیرند و باید به صورت آرام و ملایم شسته شوند (از غوطه ور کردن و گذاشتن مدت زمان زیاد درون آب خودداری کنید).

از روش های دیگر نقاشی روی شیشه می توان به روش استنسیل اشاره کرد. بدین صورت که طرح مد نظر را بر روی کاغذ رسم نموده و سپس روی شیشه می چسبانیم. پس از آن اسفنج آغشته به رنگ را، به قسمت های خالی می زنیم و این قسمت ها را رنگ می کنیم.

منبع: setare.com
انتشار: 7 بهمن 1399 بروزرسانی: 7 بهمن 1399 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 40096

به "نقاشی روی شیشه (ویترای) چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقاشی روی شیشه (ویترای) چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید