گیاه فوفل چه خواص و عوارضی دارد؟

به گزارش بلاگ پو، جهت درمان و کاهش علایم دیفتری اسانس برگ های این گیاه را به صورت بخور و غرغره می توان استفاده کرد.

گیاه فوفل چه خواص و عوارضی دارد؟
خواص فوفل (Areca) متعدد بوده، این گیاه از ترکیبات قرص های ضد اسهال و به اسم ضد انگل شناخته شده است. با سایر عوارض و خواص فوفل آشنا شوید.

نخل هندی در کتب سنتی با نام فوفل شناخته شده است، درختی است از تیره نخل ها که در منطقه ها گرم آسیا، هندوستان و جاوه می روید با قامتی تقریبا بلند که ارتفاع آن به 25 متر هم می رسد. نام های دیگر این گیاه سپاری، تانبول، کوثل، پوفل و فاطویل است. میوه فوفل در ابعاد یک تخم مرغ است، هنگامی که نارس است رنگ پوست خارجی آن سفید و پس از رسیدن رنگ آن زرد نارنجی می گردد. در داخل میوه فوفل یک عدد دانه بیضی شکل که درازای آن حدود 2 سانتی متر است قرار گرفته است که رنگ غشای آن قهوه ای بوده، طعم دانه تلخ، قابض و بویی شبیه پنیر دارد.

جویدن مخلوط میوه و برگ فوفل سنتی تاریخی است و در بسیاری از کشورهای آسیایی و اقیانوسه رایج است. فوفل باید کاملا رسیده مصرف گردد و اندازه مصرف خوراکی آن به طور معمول 4 گرم در روز است.

از دیگر روش های استفاده از خواص فوفل تنقیه آن می باشد. برای تنقیه 40 عدد دانه فوفل را در 300 سی سی آب به مدت نیم ساعت بجوشانید تا اندازه آن به 120 سی سی برسد، سپس آن را خنک کرده وقبل از صبحانه ناشتا تنقیه نمایید، روش تنقیه تاثیر قابل ملاحظه ای در کشتن و خروج انگل ها زمانی که هیچ دارویی جواب نداده و یا به دارو دسترسی ندارید، خواهد داشت.

قسمت های مورد استفاده گیاه فوفل شامل دانه، پوست دانه، شاخه های جوان، جوانه ها، برگ ها و تا حدودی ریشه درخت بوده که خواص دارویی دارند.

خواص فوفل (طبیعت و خواص درمانی) طبع این گیاه سرد و خشک است. خواص دارویی درخت فوفل به طور خلاصه عبارتند از:

1- داروی ضد کرم و ضد انگل است، جوانه های خام فوفل به اسم کرم کش برای اطفال تجویز می گردد.

2- فوفل ضد مالاریا و تب های نوبه ای و هم ضد سرفه است.

3- جهت معالجه استسقاء و آفتاب زدگی از پوست میوه این گیاه می توان استفاده کرد.

4- از خواص فوفل یاری به هضم غذا بوده، این گیاه تقویت نماینده معده می باشد.

5- فوفل مسهلی خوب، مدر و قاعده آور است.

6- جهت درمان و کاهش علایم دیفتری اسانس برگ های این گیاه را به صورت بخور و غرغره می توان استفاده کرد.

7- یکی از خواص فوفل برطرف جوش داخل دهان است که در اثر گرمی ایجاد شده است، به این منظور بایستی دمکرده این گیاه مزمزه گردد.

8- جویدن فوفل برای خوشبو کردن دهان مؤثر است.

9- جهت سستی اعصاب از این گیاه می توان استفاده کرد.

10- مزمزه کردن دمکرده آن باعث تقویت لثه و جلوگیری از خونریزی آن می گردد.

11- جهت برطرف یبوست 8 گرم از دانه سرخ رنگ این گیاه میل گردد.

سایر خواص فوفلچوب درخت فوفل را در نجاری به کار می برند و از الیاف پوست آن در نساجی الیاف استفاده می گردد. جوانه انتهایی تنه این گیاه را به نام کلم فوفل به مصرف تغذیه می رسانند. کلم فوفل بسیار نرم بوده و شبیه پنیر است.

مضرات فوفل (عوارض جانبی، موارد احتیاط و منع مصرف) به طور کلی مصرف گیاه فوفل بایستی تحت نظر پزشک صورت گیرد، از خواص فوفل خاصیت اعتیاد آوری آن بوده و زیاده روی در مصرف آن باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان های دهان است.

1- اشخاصی که سنگ کلیه و مثانه دارند، بایستی از خوردن این گیاه خودداری نمایند.

2- مصرف فوفل برای سینه و صدا مضر است و بهتر است همراه کتیرا میل گردد.

3- مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.

چنانچه دانه نارس فوفل خورده گردد، باعث سرگیجه و خفقان شده، در چنین شرایطی باید آب سرد خورده و از راه دهان در گوش ها هوا دمید.

منبع:سایت ستاره

abanhome.com: بازسازی ساختمان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید

منبع: راسخون
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 56155

به "گیاه فوفل چه خواص و عوارضی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گیاه فوفل چه خواص و عوارضی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید