2 طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله در 40 روز با سرکه و رب انار
به گزارش بلاگ پو، بهار و تابستان فصل سیرهای تازه، درشت و خوش طعم و از زمان های قدیم فصل انداختن سیر ترشی بوده است. سیر ترشی را با مواد مختلف از سرکه سفید و سرکه قرمز گرفته تا نبات و رب انار و شیره انگور درست می نمایند. در این میان سیر ترشی هفت ساله هواداران فراوانی دارد. اما می دانستید برای درست شدن سیر ترشی هفت ساله واقعا احتیاج نیست هفت سال صبر کنید؟ 2 طرز تهیه سیر ترشی با سرکه خرما و رب انار در 40 روز به علاوه بعضی خواص بی نظیر سیر ترشی برای سلامت بدن را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله با سرکه خرما و سرکه بالزامیک
مواد لازم
سیر: 1 کیلوگرم
سرکه بالزامیک: 4 پیمانه
سرکه خرما: 4 پیمانه
سویا سس: 4 تا 6 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن سیر ترشی هفت ساله با سرکه خرما و بالزامیک ابتدا باید بوته های سیر را خوب تمیز کنید و بشورید. حتما اجازه دهید تا بوته های سیر بعد از شستن خشک شوند تا سیر ترشی کپک نزند. وقتی بوته های سیر خشک شد آن ها را در یک قابلمه بریزید سرکه خرما و سرکه بالزامیک را به سیرها اضافه کنید. شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید مخلوط سیر و سرکه روی شعله متوسط گاز بجوشد.
حین جوشیدن سیر و سرکه مراقب باشید که سیرها له نشوند و زیاد هم نجوشند چون خاصیت سیر با پختن زیاد و له شدن از بین می رود. در اواسط پخت سویا سس را هم اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه زمان جوشیدن تمام گردد. بعد از 15 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط سیر و ترشی خنک گردد. حالا سیرها را به آرامی از قابلمه خارج کنید و در ظرف های مورد نظر بچینید. یادتان باشد ظرف های سیر ترشی حتما باید کاملا تمیز و شسته شده و کاملا خشک باشند. مخلوط سرکه را روی سیرها بریزید. سرکه باید کاملا روی سیرها را بپوشاند. درب ظرف را محکم ببندید و به مدت 40 روز در یک جای خشک و خنک و تاریک نگه دارید.
طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله با سرکه سفید و رب انار
مواد لازم
سیر: نیم کیلوگرم
سرکه سفید: 1 لیتر
رب اناز: به مقدار دلخواه (به جای رب انار از شیره انگور یا شیره خرما هم می توانید بهره ببرید)
طرز تهیه
برای درست کردن سیر ترشی هفت ساله با رب انار می توانید پوست سیرها را جدا کنید یا به همان ترتیب با پوست درست کنید. بوته های سیر را بشورید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. سیر و سرکه را در یک قابلمه بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید. بعد از 5 دقیقه رب انار یا شیره انگور و یا شیره خرما را هم اضافه کنید. مقدار این مواد به ذائقه شما بستگی دارد.
5 دقیقه دیگر سیر و سرکه و رب انار را بجوشانید و در صورت دلخواه مقدار کمی هم نمک اضافه کنید (البته اضافه کردن نمک بسیاری از خواص سیر را به مرور زمان از بین می برد). بهتر است سیرها نرم نشوند چون تمام خاصیت خود را از دست می دهند. همین که سیر کمی نرم شد کافی است. شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید سیرها کاملا خنک شوند. این مدل سیر ترشی را همان لحظه هم می توانید میل کنید. اما اگر اجازه نداده اید سیرها اصلا نرم شوند بد نیست به مدت 40 روز در دبه تمیز و در بسته و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری شوند.
خواص بی نظیر سیر ترشی برای سلامت بدن
*اگر ناراحتی قلبی یا فشار خون بالا دارید سیر ترشی بخورید. به گفته پزشکان مصرف 600- 1500 میلی گرم عصاره سیر می تواند فشار خون را برای یک دوره 24 هفته ای کنترل کند.
*اگر مبتلا به یبوست یا بواسیر هستید، معده و دستگاه گوارش ضعیف دارید و البته مزاج گرمی دارید بهتر است به جای سیر خام، سیر ترشی بخورید. ویتامین B موجود در سیر ترشی کارکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
*سیر ترشی مثل سیر یک ماده سرشار از آنتی اکسیدان و ضد سرطانی قوی است.
*برای پاکسازی کبد چرب سیر و سیر ترشی بخورید. سیر سبب کاهش کلسترول کل، کلسترول LDL (لیپوپروتئین با چگالی پایین)، کلسترول VLDL و تری گلیسیرید شده و سبب پاکسازی کبد چرب می گردد.
*خروپف می کنید؟ سیر بخورید. سیر با کاهش میزان التهاب دستگاه تنفسی و لوزه ها سبب کاهش میزان خروپف می گردد.
* سیر ترشی سرشار از ویتامین های B، C ، پتاسیم، فسفر و آهن است.
منبع: افق کوروشکشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس