5 روش ساده و کاربردی برای تشخیص چای مرغوب از چای تقلبی
به گزارش بلاگ پو، وقتی صحبت از چای به میان می آید، کمتر کسی پیدا می گردد که همان لحظه دلش نخواهد یک استکان چای لب سوز، تازه دم و خوشرنگ مقابلش نداشته باشد. چای به خصوص در میان ایرانیان نوشیدنی بدون رقیبی است که سال هاست یکه تاز میدان است و در فصل گرما و سرما همچنان محبوب ترین و دل انگیزترین نوشیدنی برای برطرف عطش است. یک استکان چای همواره بهانه بسیاری از تبادل نظر های محبت آمیز، دورهمی، درد و دل و راز های نگفته است.
برای لذت بردن از یک فنجان چای خوب، دم کردن برگ های چای فقط بخشی از ماجراست. در این میان انتخاب یک چای با کیفیت و مرغوب مهمترین نکته ای است که باید برای نوشیدن یک فنجان چای خوش عطر و طعم در نظر بگیرید. معمولا تشخیص چای خوب و با کیفیت از چای تقلبی کار ساده ای نیست و احتیاج به دانستن بعضی نکات مهم دارد. در این مطلب به توضیح 5 روش مهم برای تشخیص چای مرغوب و باکیفیت از تقلبی می پردازیم، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
1 ـ شکل ظاهری چای
برگ های چای باید کاملا سالم و بدون شکستگی باشند. لبه برگ های چای باید حالت دندانه ای داشته باشد و برگ های گیاه چای نباید تیره و مایل به سیاه باشند. بعلاوه برگ های چای خوب باید کمی ضخیم باشند.
2 ـ عطر و بو
هنگامی که می خواهید چای خریداری کنید، می توانید عطر و بوی چای را امتحان کنید. برای این کار بهتر است مقداری از چای را بردارید و خیلی آرام بو بکشید. چای باکیفیت نباید بوی عطر مصنوعی داشته باشد. چای اصیل باید رایحه قوی و تازه داشته باشد. اگر از چای بوی ماندگی و کهنگی را احساس کردید، از خرید آن صرف نظر کنید.
3 ـ رنگ چای
انواع چای بعد از دم کشیدن رنگ های مختلفی دارند؛ اما چای مرغوب و باکیفیت باید رنگ روشن و درخشان داشته باشد. اگر چای بی کیفیت و مانده باشد، معمولا بعد از دم کردن رسوب می نماید و رنگ کدر دارد.
4 ـ طعم چای
چای سیاه خوب و باکیفیت طعم شیرین و قوی دارد و شما هنگام نوشیدن آن می توانید طعم گس تازگی، خنکی و رایحه گل را احساس کنید. اگر چای طعم ماندگی یا کهنگی داشته باشد، قطعا چای مرغوبی نیست.
5 ـ نداشتن رنگ مصنوعی و مواد شیمیایی
برترین راه برای تشخیص نداشتن رنگ مصنوعی چای، توجه به رنگ آن بعد از دم کردن است. اگر چای بعد از دم کردن رنگ سیاه و غلیظ داشته باشد و اثر آن راحت از روی لیوان پاک نگردد؛ یعنی رنگ چای دستکاری شده و کیفیت آن نامرغوب است. چای طبیعی و خالص باید کم رنگ و روشن باشد و بعد از نوشیدن به راحتی از روی لیوان و قوری شسته گردد.
منبع:فرادید
منبع: فرارو