آموزش کامل پخت مربای کامکوات؛ مینیاتوری های مجذوب کننده

به گزارش بلاگ پو، خبرنگارانـ مربا یکی از خوراکی های خوشمزه و پر هوادار است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژه ای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو می گردد. مربا ها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوه های گوناگون تهیه می شوند. کامکوات به نوعی از پرتقال های مینیاتوری کوچک در شمال کشور گفته می گردد که فقط در فصل زمستان و بهار در بازار موجود است و برای تهیه مربا و کمپوت از آن استفاده می نمایند.

آموزش کامل پخت مربای کامکوات؛ مینیاتوری های مجذوب کننده

به گزارش خبرنگاران، مربای کامکوات ظاهر بسیار زیبایی دارد و علاوه بر مصرف آن به صورت مربا برای تزیین کیک، دسر و میوه آرایی نیز از آن استفاده می گردد. مربای کامکوات با دستور های پخت گوناگونی تهیه می گردد. در این مطلب طرز تهیه مربای کامکوات با روشی آسان در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به طبخ آن تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه مربای کامکوات

کامکوات یا پرتقال مینیاتوری: 1 کیلوگرم

شکر: 1 کیلوگرم

پودر هل: نصف قاشق غذاخوری

گلاب: 1 لیوان

آبلیمو: 1 قاشق چای خوری

آب: 2 لیوان

زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به کامکوات

کامکوات یا پرتقال های مینیاتوری از دسته مرکبات است که ظاهری شبیه به پرتقال دارد؛ ولی در مقدار بسیار کوچک تر است. مزه این میوه ترش و شیرین است. کامکوات مثل همه مرکبات سرشار ویتامین C است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. این میوه از اواخر ماه آبان تا نیمه های خرداد در بازار موجود است. هنگام خرید کامکوات به این نکته توجه داشته باشید که کامکوات مرغوب باید پوستی سفت و نازک داشته باشد و رنگ آن نارنجی شفاف باشد. برای تهیه مربا یا کمپوت هرگز کامکوات های سبز و کال و یا لهیده را انتخاب نکنید.

نکات مربوط به گلاب

همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به هل

سعی کنید برای تهیه هر نوع شیرینی و مربا حتما از هل سبز بهره ببرید؛ زیرا هل سبز عطر و بوی بیشتری نسبت به هل سفید دارد.

طرز تهیه مربای کامکوات

ابتدا کامکوات ها را خوب بشویید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن چکیده گردد. سپس با چنگال یا خلال دندان روی پوست کامکوات چند سوراخ ایجاد کنید. یک قابلمه مناسب را پر از آب کنید و روی شعله اجاق گاز بگذارید. وقتی آب جوش آمد، کامکوات ها را توی قابلمه بریزید و صبر کنید تا 10 دقیقه بجوشند؛ سپس کامکوات ها را توی صافی بریزید و با آب سرد بشویید. دوباره قابلمه را پر از آب کنید و روی اجاق گاز بگذارید و تا سه بار این کار را انجام بدهید تا تلخی پوست کامکوات ها گرفته گردد.

حالا دو لیوان آب را همراه با گلاب، شکر و زعفران توی قابلمه بریزید و آن را روی شعله اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا شکر حل گردد و آب جوش بیاید؛ سپس کامکوات ها را به قابلمه اضافه کنید و شعله اجاق گاز را کم کنید تا مربا کم کم بجوشد و به غلظت برسد. بعد از گذشت 1 ساعت آبلیمو و پودر هل را توی مربا بریزید و قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. یک آبکش روی قابلمه مربا بگذارید و آن را در محیط آشپزخانه بگذارید تا 24 ساعت بماند و کاملا سرد گردد. بعد از گذشت این مدت زمان می توانید مربای کامکوات را توی شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال بگذارید. نوش جان

نکات مهم پخت مربای کامکوات

1 ـ مربای کامکوات را می توان به روش های گوناگون تهیه کرد. در برخی از دستورات پوست کامکوات را رنده می نمایند و بعد آن را از وسط به دو نیم تقسیم می نمایند؛ تخم داخل کامکوات را بیرون می آورند و دیگر آن را نمی جوشانند تا تلخی پوست و تخم گرفته گردد. این کار کاملا اختیاری است.

2 ـ مربای کامکوات معمولا کمی سفت و منسجم است. اگر دوست دارید مربای کامکوات شما خیلی نرم باشد، قبل از اینکه آن را به آب و شکر توی قابلمه اضافه کنید، آن ها را در یک قابلمه جدا با آب خالی به مدت 15 دقیقه بجوشانید و سپس به شیره اضافه کنید تا جا بیافتد.

3 ـ اگر دوست دارید مربای کامکوات شما بیش تر عطر و طعم پرتقال را داشته باشد، می توانید به جای 1 لیوان آب یک لیوان آب پرتقال طبیعی به آن اضافه کنید؛ یعنی برای درست کردن شربت نصف آب و نصف آب پرتقال بریزید.

4 ـ شیشه هایی که برای مربا انتخاب می کنید باید حتما خشک و تمیز با در فلزی باشند تا مربا با گذشت زمان کپک نزد.

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: فرارو
انتشار: 25 دی 1400 بروزرسانی: 25 دی 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 57660

به "آموزش کامل پخت مربای کامکوات؛ مینیاتوری های مجذوب کننده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش کامل پخت مربای کامکوات؛ مینیاتوری های مجذوب کننده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید