سمنوی هفت سین را خودتان بپزید
به گزارش بلاگ پو، به گزارش زندگی امروز ، سمنو یکی از سین های سفره هفت سین عید نوروز شما است که می توانید آن را در منزل خودتان تهیه کنید.

مواد لازم:
آرد سنگک 4 کیلوگرم
گندم با پوست 1 کیلوگرم
طرز تهیه:
گندم را تمیز نموده و بشویید. مدت سه روز آن را در آب خیس کنید(آب به میزان دو بند انگشت روی گندم ها باشد) و طی این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نوک گندم جوانه بزند.
گندم ها را در دستمالی تمیز و خیس بریزید تا ریشه درآورد . در این مدت پارچه را با اسپری خیس کنید تا هیچگاه بدون رطوبت نماند . گفتنی است که رطوبت زیاد هم باعث گندیدن و ترش شدن گندم میگردد.
بعد از درآوردن ریشه آن را در چند عدد سینی پهن نموده و پارچه ای خیس روی آن بیندازید تا گندم ساقه نقره ای بزند. دقت کنید آب آن زیاد نباشد جون میگندد فقط همواره نم دار باشد.
بعد گندم نقره ای شده را چرخ نموده یا بکوبید تا کاملا نرم و یکدست گردد.
میزانی آب روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس از صافی رد کنید به طوری که شیره از پوسته گندم درآید. چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد. باید دقت کنید که گندم خوب نرم شده و شیره آن گرفته گردد. با دست فشار دهید تا شیره کامل خارج گردد این کار را چند بار انجام دهید تا شیره کامل خارج گردد.
آرد را در قابلمه مناسبی (برترین گزینه قابلمه مسی میباشد) ریخته و شیره گندم را کم کم به آن اضافه کنید تا آرد در شیره حل شده و به صورت مایع رقیقی درآید. ظرف را روی شعله اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده، کم کم غلیظ گردد.این مرحله 5 تا 6 ساعت زمان احتیاج دارد و در این مدت مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا گردد.در این مرحله میتوانید بادام هم به سمنو بیفزایید.
وقتی آب سمنو کشیده شد، آن را کمی تفت دهید(بدین معنی که در همان قابلمه روی حرارت سریع هم بزنید تا خامی آرد کاامل از بین برود) و در این مرحله میزانی آب سرد به سمنو اضافه کنید تا کمی رقیق تر و خوش رنگ تر گردد.
سمنو را در ظرف ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.
نکات :
هرگز در سمنو شکر نریزید، زیرا شیره گندم به میزان کافی شیرین می باشد.
ترجیحا از آرد سبوس دار استفاده گردد اگر در دسترس نبود آرد گندم هم ایرادی ندارد.
سمنو زمان زیادی برای پخت احتیاج دارد که همین مطلب پخت آن را کمی سخت میکند . در این مدت سمنو باید مداوم هم زده گردد تا ته نگیرد و این نکته بسیار مهم است.
منبع:پیمونه
منبع: زندگی روز