18 روش خانگی برای درمان عفونت ادراری

به گزارش بلاگ پو، دیجی کالا/عفونت دستگاه ادراری یکی از رایج ترین مشکلاتی است که امروزه افراد با آن روبرو می شوند. زنان 10 برابر بیشتر از مردان دچار این نوع عفونت می شوند؛ به طوریکه تقریبا 50 درصد از زنان دست کم یک بار در زندگیشان این عفونت را تجربه می کنند. عفونت ادراری معمولا بعد از یک بار بروز، دوباره رخ می دهد. بارداری، رابطه جنسی، یائسگی، نگه داشتن ادرار برای مدت طولانی و… از جمله رایج ترین محرک های این نوع عفونت محسوب می شوند . عفونت ادراری معمولا با علائمی مثل تب، درد در ناحیه شکم و احساس سوزش هنگام ادرار همراه است. پزشکان برای درمان عفونت ادراری آنتی بیوتیک تجویز می کنند.

18 روش خانگی برای درمان عفونت ادراری

با این حال بسکمک از روش های خانگی نه تنها علائم این عارضه را تسکین می دهند، بلکه از بروز مجدد آن در آینده هم پیشگیری می کنند . در این مقاله از دیجی کالا مگ قرار است با 18 روش خانگی برای درمان عفونت ادراری آشنا شوید. اگر دچار این عارضه دردناک هستید یا می خواهید از ابتلای مجدد به آن پیشگیری کنید، تا انتها مقاله با ما همراه باشید.

روش های طبیعی برای درمان عفونت ادراری

عفونی شدن هر قسمت از دستگاه ادراری از طریق باکتری، قارچ یا ویروس باعث عفونت دستگاه ادراری می شود. در ادامه روش های خانگی برای درمان این عارضه را معرفی می کنیم.

1 . آب کرن بری

کرن بری که جزء توت ها محسوب می شود، یک گزینه عالی برای درمان عفونت ادراری به تعداد می رود. این میوه حاوی پروآنتوسیانیدین است که از نفوذ باکتری ای کولی به دیواره های میزنای حلوگیری می کند. علاوه بر این خواص آنتی بیوتیکی دارد و در مبارزه با عفونت ها اثرگذار است.

مواد لازم

آب کرن بری شیرین نشده: نصف لیوان

طرز تهیه

برای پیشگیری از عفونت، هر روز نصف لیوان آب کرن بری شیرین نشده را بنوشید. اگر دچار عفونت هستید، هر روز چهار لیوان آب کرن بری بنوشید تا از کلیه هایتان محافظت شود. از شیرین کردن کرن بری خودداری کنید. اگر مزه این نوشیدنی را دوست ندارید، می توانید آن را با آب سیب و آب رقیق کنید. در نظر داشته باشید که نوشیدن میزان زیادی آب به درمان عفونت ادراری کمک می کند.

هر چند وقت یکبار؟

دست کم چهار لیوان آب کرن بری در روز بنوشید تا عفونتتان رفع شود .

2 . سرکه سیب

درخشان کردن مو و از بین بردن جوش از جمله خواص سرکه سیب هستند. این ماده غذایی در درمان عفونت دستگاه ادراری هم نقش بسزایی دارد. سرکه سیب سرشار از آنزیم های ضروری و مواد مغذی مثل پتاسیم است که از رشد باکتری های ایجادکننده عفونت ادراری جلوگیری می کنند.

سرکه سیب سرشار از اسید استیک است که به رشد باکتری های خوب کمک می کند و باکتری های بد را از بین می برد. با این حال باید حواستان باشد که سرکه سیب می تواند اسیدیته ادرار را افزایش دهد و سوزش را بیشتر کند. بنابراین اگر با مصرف سرکه سیب دچار سوزش هنگام ادرار شدید، مصرف آن را قطع کنید .

مواد لازم

سرکه سیب: دو قاشق غذاخوری

عسل: یک قاشق غذاخوری

آب لیموترش: نصف یک عدد

آب: یک فنجان

طرز تهیه

یک لیوان بزرگ بردارید و در آن سرکه سیب، آب لیموترش، عسل و آب را با هم مخلوط کرده و آن را میل کنید.

هر چند وقت یکبار؟

این نوشیدنی سالم را دو بار در روز مصرف کنید تا از شر عفونت خلاص شوید.

3. جوش شیرین

جوش شیرین ترکیبی است که کاربردهای متعددی در کیک پزی و خانه داری دارد. علاوه بر این می تواند به مبارزه با عفونت دستگاه ادراری کمک کند. این ترکیب طبیعت قلیایی دارد و به خنثی کردن اسیدیته ادرار در زمان ابتلا به عفونت ادراری کمک می کند. زمانی که اسیدیته ادرار کمتر باشد، هنگام ادرار دچار درد کمتری می شوید.

مواد لازم

جوش شیرین: یک قاشق غذاخوری

آب: یک لیوان

طرز تهیه

در یک لیوان جوش شیرین و آب را با هم مخلوط کنید و آن را بنوشید.

هر چند وقت یکبار؟

این نوشیدنی را تا جای ممکن به طور مرتب مصرف کنید.

4. سیر

سیر در درمان عفونت ادراری معجزه می کنند. این ماده غذایی خواص ضدمیکروبی قوی دارد و زمانی که در واژن قرار بگیرد، می تواند باکتری ها و قارچ های ایجادکننده عفونت ادراری را رفع کند .

مواد لازم

سیر: سه حبه

گاز استریل

طرز استفاده

سیر ها را پوست بکنید و گاز استریل را محکم دور آن ها بپیچید تا یک شیاف درست شود.

آن را طوری در واژن قرار دهید که انتهای گاز استریل بیرون از واژن باشد. این کار به خارج کردن راحت تر آن کمک می کند.

اجازه دهید به مدت دو تا سه ساعت بماند . سپس آن را خارج کنید. ناحیه واژن را بشویید و به طور کامل خشک کنید.

هر چند وقت یکبار؟

این روش درمانی را سه تا چهار روز پشت سر هم روزی دو تا سه بار انجام دهید تا نتیجه بگیرید.

5. ماست

یکی از بهترین و آسان ترین روش ها برای حفظ سلامت روده و مثانه، مصرف روزانه ماست است.

ماست حاوی پروبیوتیک هایی است که تعداد باکتری های خوب در بدن را افزایش می دهند و با باکتری های بد مبارزه می کنند. ماست همچنین یک مکمل غذایی عالی برای افرادی محسوب می شود که برای درمان عفونت ادراری آنتی بیوتیک مصرف می کنند، چون آنتی بیوتیک می تواند باعث کمبود باکتری های خوب در بدن شود.

مواد لازم

ماست بدون طعم و شیرین نشده

طرز استفاده

بعد از هر وعده غذایی یک کاسه ماست بخورید.

هر چند وقت یکبار؟

از آنجایی که ماست برای سلامتی کل بدن مفید است، خوردن آن را تبدیل به یک روتین کنید.

6. کپسول یا عصاره مایع گیاه گلدن سیل

گیاه گلدن سیل ترکیبی به نام بربرین دارد که اثر آن روی بدن مثل پروآنتوسیانیدین موجود در کرن بری است. بربرین از چسبیدن باکتری ها به دیواره های میزنای جلوگیری می کند و به همین دلیل در درمان و پیشگیری از عفونت ادراری مفید است.

مواد لازم

کپسول یا عصاره مایع گلدن سیل

طرز استفاده

می توانید کپسول یا عصاره مایع گلدن سیل را از عطاری ها تهیه کنید. معمولا توصیه می شود یک تا دو کپسول در روز مصرف کنید.

هر چند وقت یکبار؟

این مکمل گیاهی را تا زمانی که عفونت رفع شود، مصرف کنید.

7. روغن درخت چای

یک مطالعه به این نتیجه رسید که روغن درخت چای خواص ضدباکتریایی چشمگیری دارد و حتی می تواند به نام جایگزین آنتی بیوتیک ها عمل کند. این روغن می تواند با باکتری هایی مثل ای کولی و استرپتوکوکوس پیوژنز مبارزه کند. باکتری ای کولی یکی از رایج ترین باکتری های ایجادکننده عفونت ادراری به تعداد می رود.

مواد لازم

روغن درخت چای: 10 قطره

طرز تهیه

روغن درخت چای را در آب گرم وان بریزید و برای چند دقیقه در آن دراز بکشید.

هر چند وقت یکبار؟

از این روش درمانی دو بار در روز استفاده کنید تا عفونت رفع شود.

8. ویتامین سی

ویتامین سی نقش مهمی در کمک به درمان عفونت ادراری دارد . مواد غذایی مثل پرتقال، توت ها، سبزیجات دارای برگ سبز و فلفل دلمه ای که میزان زیادی ویتامین سی دارند، به اسیدی کردن ادرار کمک کرده و از رشد باکتری های موجود در دستگاه ادراری جلوگیری می کنند. می توانید از مکمل های ویتامین C هم استفاده کنید.

مواد لازم

مواد غذایی غنی از ویتامین سی مثل مرکبات، فلفل دلمه ای، پاپایا، کلم بروکلی و…

طرز استفاده

مواد غذایی غنی از ویتامین C را در رژیم غذایی خود جای دهید و هر روز آن ها را مصرف کنید تا هم از شر عفونت ادراری خلاص شوید و هم سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید.

هر چند وقت یکبار؟

تا زمانی که عفونت رفع شود، هر روز مرکبات را مصرف کنید. مرکبات اسیدی هستند و به همین دلیل به درمان عفونت ادراری کمک می کنند. اسیدی کردن ادرار می تواند مفید باشد، با این حال دقت کنید که اسید زیاد در ادرار می تواند درد را بیشتر کند و منجر به احساس سوزش هنگام ادرار شود.

9. چای سبز

چای سبزی را بیشتر به خواص معجزه آسایی می شناسیم که در لاغری و چربی سوزی دارد. اما این تنها خاصیت چای سبز نیست. محققان در یک مطالعه در سال 2013 به بررسی فعالیت ضدمیکروبی کاتچین موجود در چای سبز روی باکتری ای کولی پرداختند. محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه چای سبز نه تنها می تواند با عفونت ادراری مبارزه کند، بلکه از بروز دوباره آن هم جلوگیری می کند.

مواد لازم

چای سبز کیسه ای بدون کافئین: یک عدد

آب جوش: یک فنجان

طرز تهیه

چای سبز کیسه ای را در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید رنگ دهد. سپس آن را بنوشید.

هر چند وقت یکبار؟

چای سبز را دو بار در روز (یک بار صبح و یک بار شب) بنوشید تا عفونت ادراری درمان شود.

10. دمنوش جعفری

جعفری یک سبزی شناخته شده است که میزان زیادی فلاونوئید دارد. دمنوش جعفری سرشار از خواص ضدالتهابی است و به مبارزه با التهاب کمک می کند. جعفری به نام یک ادرارآور عالی عمل می کند و باکتری های ایجادکننده عفونت را از بین می برد.

مواد لازم

جعفری

آب

طرز تهیه

جعفری را خرد کنید و آن را درون قابلمه کوچک حاوی آب بریزید.

قابلمه را به مدت 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس آب جعفری را از صافی رد کرده و دمنوش درست شده را نوش جان کنید.

هر چند وقت یکبار؟

این دمنوش را هر روز بخورید تا شاهد اثرات شگفت انگیز آن در درمان عفونت ادراری باشید.

11. آب لیموترش

آب لیموترش خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی دارد. مصرف روزانه آب لیموترش هر نوع عفونت موجود در بدن را رفع می کند. آب لیموترش همچنین حاوی آنتی اکسیدان است که تمام رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین می برد.

مواد لازم

لیموترش: نصف یک عدد

آب گرم: یک فنجان

طرز تهیه

آب لیموترش را بگیرید و آن را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید. این نوشیدنی را صبح ها با شکم خالی بنوشید. آب لیموترش اسیدی است؛ بنابراین بعد از مصرف این نوشیدنی دهان خود را آبکشی کنید.

هر چند وقت یکبار؟

مصرف این نوشیدنی را تبدیل به روتین صبحگاهی کنید تا از عفونت ادراری خلاص شوید.

12. روغن نارگیل

مطالعات مختلف اسیدهای چرب با زنجیره ماز طریق موجود در روغن نارگیل را بررسی کرده اند و به این نتجیه رسیده اند که این اسیدها خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدویروسی دارند. مصرف روزانه این روغن می تواند میکروب های ایجادکننده عفونت دستگاه ادراری را از بین ببرد.

مواد لازم

روغن نارگیل بکر: دو تا سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه

هر روز روغن نارگیل را مصرف کنید.

هر چند وقت یکبار؟

مصرف روغن نارگیل را تا زمانی که عفونت از بین برود، ادامه دهید.

13. آناناس

اگر پزشک برای درمان عفونت ادراری برای شما آنتی بیوتیک تجویزه کرده است، هر روز آناناس بخورید تا سرعت فرآیند بهبودیتان افزایش پیدا کند. آنزیم بروملین آناناس اثربخشی آنتی بیوتیک ها را در درمان عفونت دستگاه ادراری بیشتر می کند.

مواد لازم

آناناس یا آب آناناس: یک فنجان

طرز تهیه

مصرف یک فنجان آناناس در روز می تواند به پیشگیری و درمان عفونت ادراری کمک کند. همچنین می توانید برای درمان این عارضه آب آناناس را هر روز بنوشید.

هر چند وقت یکبار؟

هر روز دست کم یک فنجان آناناس یا آب آناناس بخورید تا عفونت رفع شو د.

14. بلوبری یا آب بلوبری

مطالعات مختلف اثرات بلوبری در پیشگیری و مبارزه با عفونت های دستگاه ادراری را تأیید کرده اند. ترکیبات موجود در بلوبری به نام پروآنتوسیانیدین ها از چسبیدن باکتری ای کولی به دیواره های دستگاه ادراری جلوگیری کرده و از این طریق با عفونت ادراری مبارزه می کنند.

بلوبری حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی است و به همین دلیل اضافه کردن آن به رژیم غذایی حتی بعد از درمان عفونت ادراری می تواند برای سلامتی بدن مفید باشد.

مواد لازم

بلوبری یا آب بلوبری

طرز تهیه

می توانید بلوبری را به غلات صبحانه یا ماست یونانی اضافه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

همچنین می توانید آب بلوبری را بگیرید و بدون اضافه کردن شکر آن را بنوشید.

هر چند وقت یکبار؟

بلوبری را هر روز مصرف کنید تا عفونت رفع شود.

15. میزان زیادی آب بنوشید

کم آبی بدن خطر ابتلا به عفونت های ادراری را افزایش می دهد. ادرار منظم می تواند باکتری ها را از دستگاه ادراری خارج کند و از این طریق در پیشگیری از عفونت ها مفید باشد. یک مطالعه در سال 2003 که 141 دختر را بررسی کرد، به این نتیجه رسید که مصرف کم مایعات و ادرار نامنظم با بروز دوباره عفونت های دستگاه ادراری ارتباط داشت.

یک مطالعه دیگر روی 28 خانم به این نتیجه رسید که افزایش مصرف مایعات با کاهش تعداد دفعات ابتلا به عفونت ادراری در ارتباط بود. برای اینکه بدنتان را هیدراته نگه دارید، هر روز دست کم 8 تا 10 لیوان آب بنوشید. همچنین مواد غذایی حاوی آب زیاد مثل هندوانه و خیار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

16. قند کمتری مصرف کنید

رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از عفونت ادراری داشته باشد. حتما شنیده اید که قند مضرات زیادی برای سلامتی بدن دارد و خطر ابتلا به بیماری های مختلف را افزایش می دهد. باکتری ها عاشق قند هستند؛ بنابراین هر چه قند بیشتری مصرف کنید، عفونت ها بیشتر تغذیه می شوند.

17 . بعد از ادرار ناحیه تناسلی خود را درست خشک کنید

یکی از بهترین روش ها برای پیشگیری از عفونت ادراری، تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه تناسلی است . بعد از ادرار خودتان را از جلو به عقب خشک کنید تا از پخش شدن باکتری ها در دستگاه ادراری جلوگیری شود.

18. لباس زیر نخی بپوشید

لباس زیر نخی به خشک و تمیز نگه داشتن میزنای و در نتیجه جلوگیری از ورود باکتری کمک می کند. پوشیدن لباس زیر تنگ می تواند جریان هوا به میزنای را مسدود کند. این موضوع باعث می شود باکتری به دستگاه ادراری نفوذ پیدا کند.

کلام آخر

عفونت ادراری یک مشکل رایج است که افراد زیادی را تحت تأثیر قرار داده است. این عفونت را می توانید با آنتی بیوتیک درمان کنید. همچنین می توانید از روش های خانگی برای درمان عفونت ادراری کمک بگیرید.شما برای درمان عفونت ادراری چه روش های خانگی اثرگذاری را سراغ دارید؟ می توانید پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما و مخاطبان دیگر در میان بگذارید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

منبع: style craze, single care

banima.ir: مجله گردشگری و مسافرتی بانیما

chinaro.ir: مجله گردشگری چین، سفر به پکن، شانگهای هانگزو

منبع: همگردی
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 51404

به "18 روش خانگی برای درمان عفونت ادراری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "18 روش خانگی برای درمان عفونت ادراری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید